De 10 populairste markten in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Markten, Shoppen
Tags: , ,
5 september 2020

Thailand staat vooral bekend om zijn bezienswaardigheden, zoals stranden en tempels, maar het land is ook een populaire bestemming voor shoppers. Zo zijn er in alle steden leuk dag- en avondmarkten die een bezoek waard zijn. Veel van deze straatmarkten richten zich op Thaise en buitenlandse toeristen.

De bekende reiswebsite TripAdvisor publiceerde enige tijd geleden een lijst met de tien populairste markten volgens de reviews van reizigers.

Bovenaan de lijst staat de Sunday Night Market in Chiang Mai, gelegen in de buurt van Tha Pae Gate. Deze gezellige avond- en nachtmarkt met met honderden verlichte kraampjes strekt zich uit over een lengte van ruim een kilometer langs de Ratchadamnoen Road aan de oostkant van het oude centrum. Bij de vele marktkraampjes worden door verkopers uit de gehele regio leuke artikelen aangeboden, zoals kunst, houtsnijwerk, houten speelgoed, kleding, tassen, handwerk en sieraden. Je kunt er tevens heerlijk eten en genieten van locale artiesten met veel dans en muziek.

travelview / Shutterstock.com

Natuurlijk ontbreekt in de de lijst van de 10 populairste markten van Thailand de beroemde Chatuchak Weekend Market niet, evenals de unieke Maeklong Railway Market en Amphawa Floating Market.

10 populairste markten in Thailand

Hieronder de complete lijst met de leukste markten:

  1. Sunday Night Market – Walking Street-Tha Pae Gate, Chiang Mai
  2. Maeklong Railway Market (Talad Rom Hub), Samut Songkhram
  3. Saturday Night Market Walking Street – Wua Lai Road, Chiang Mai
  4. Pak Khlong Talat (Bloemenmarkt) – Bangkok
  5. Chatuchak Weekend Market – Bangkok
  6. Phuket Town Night Market – Phuket Town
  7. Amphawa Floating Market – Amphawa, Samut Songkhram
  8. Siam Square – Bangkok
  9. Hua Hin Night Bazaar, Hua Hin
  10. Night Bazaar – Chiang Mai

“Markten zijn een integraal onderdeel van de Thaise cultuur en zijn populair bij zowel de lokale bevolking als buitenlanders ,” zo laat een woordvoerder van TripAdvisor weten. “Voor de authentieke en unieke Thaise shopping ervaring, hebben wij een lijst van straatmarkten samengesteld aan de hand van beoordelingen van reizigers uit de hele wereld.”

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website