Op ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Bangkok ligt de sfeervolle badplaats Hua Hin.

Het was ooit de favoriete stek van Bhumibol en zijn vrouw. Het zomerverblijf van de vorige koning heet niet voor niets Klai Kangwon (‘Ver van alle zorgen’). De politie ziet streng toe op handhaving van orde en rust in Hua Hin. Ook op het strand is het relaxed.

Een leuk bezienswaardigheid is het huidige Sofitel, ooit het verblijf voor koninklijke gasten, fungeerde als set in de film ‘The Killing Fields’. Geen wonder, want het hotel is een van de fraaiste koloniale hotels van Azië. En natuurlijk het pittoreske houten treinstationnetje, deze is altijd de moeite van het fotograferen waard.

Hua Hin heeft een gezellige avondmarkt, waar je heerlijk kunt eten. Het nachtleven bestaat uit wat bars en een disco bij het Hilton. Voor de sportievelingen is er golf, er zijn maar liefst 11 fraaie internationale golfbanen in de directe nabijheid.

Iets ten zuiden van Hua Hin ligt bij Kao Takiab een tempel en de thuishaven van honderden brutale apen.

Het Kao Sam Roi Yot National Park is goed voor een leuke dagtocht. Klim naar boven en bewonder rond het middaguur in de grot het witte paviljoen dat lang geleden voor koning Rama 5 werd gebouwd. Door een gat in het dak valt dan precies de zon er op.

Video: Hua Hin

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website