gowithstock / Shutterstock.com

Chiang Mai heeft een leuke nachtmarkt die bij veel toeristen wel bekend is. Maar de echte kenners en Thai slaan die over en kiezen voor de wekelijkse zondagmarkt.

Deze gezellige avond- en nachtmarkt begint bij de Tha Pae Gate (oude stadspoort bij de stadsgracht), met straatverkopers en strekt zich uit over een lengte van ruim een kilometer langs de gehele Ratchadamnoen Road aan de oostkant van het oude centrum, met honderden verlichte kraampjes.

Bij de vele marktkraampjes van de Sunday Night Market in Chiang Mai worden door verkopers uit de gehele regio leuke artikelen aangeboden, zoals kunst, houtsnijwerk, houten speelgoed, kleding, tassen, handwerk en sieraden.

Je kunt er tevens heerlijk eten en genieten van locale artiesten met veel dans en muziek.

De markt is geopend op elke zondag van 17.00 uur tot 23.00 uur.

Video Sunday Night Market – Chiang Mai

De onderstaande video geeft een leuke impressie van wat je kan verwachten:

8 reacties op “Sunday Night Market – Chiang Mai (video)”

 1. Timo Kemerink op Schiphorst zegt op

  De zaterdagavond markt aan de Wua Lai straat is vergelijkbaar en ook zeker een aanrader!

  • Alex zegt op

   Timo dat klopt. Beide markten zijn een aanrader maar om de een of andere reden is de zondagmarkt in Ratchdamnoen Rd beter bekend bij de toeristen.

  • Christina zegt op

   Zeker een aanrader maar vroeg gaan we zijn pas geweest en er zijn leuke restaurants waar je nog een sigaret mag roken. Op de markt mag niet gerookt worden maar ook niet waar je in een coffee shop wat drinkt op terras. (Zondagsmarkt ) Ga wel vroeg het was heel druk en dan kan je niet zien wat er verkocht wordt. Heen was 20 baht per persoon terug 30 baht vanaf Mae Ping hotel.

 2. ruud NK zegt op

  Als je het filmpje geheel afdraait zie je nog een ander en veel lekker filmpje over deze markt met de duur van bijna 7 min. Hier zie je ook diverse straatmuziekanten, zoals de groep blinden, en anderen. Dit filmpje wordt afgesloten met de verkeerschaos rond de markt en een slecht stukje Ping rivier. Leuk om te kijken zeker als je bekend bent met de markt en omgeving.
  De markt is inderdaad leuk om naar toe te gaan en wordt elk jaar groter.

 3. Henny zegt op

  Ik vind de markt zo langzamerhand een verschrikking worden. Je kunt er over de hoofden lopen. Ik wilde laatst iets speciaals hebben dat een kennis op de markt had gekocht. Het heeft me meer dan 2 uur gekost om alleen maar heen en terug te lopen, soms sta je muurvast! Ik zou eerder de Anusarn markt bezoeken (achter de Night Bazar), een ruim opgezette markt met hetzelfde aanbod.

 4. roy.w zegt op

  Als je een magisch moment wil meemaken moet je op de markt zijn voor 18u.
  Om 18u stipt begint het Thaise volkslied uit de luidsprekers te schallen en dan valt alles maar dan ook
  alles stil.Ik vind dit een groot gebaar van respect naar het Thaise koningshuis toe.
  Op dat moment kan je de samenhorigheid en het gemeenschapsgevoel van de Thais zelf meemaken.

 5. harry zegt op

  de zaterdag markt is zeker zo leuk en watr breder opgezet. die begint bij de chiang mai gate (zuidelijke gate). verder is er sprake van dat de ratchamanka road (parrallel met walking street van de zondagmarkt) erbij getrokken gaat worden. dat zal een grote verademing zijn met meer loop ruimte en een duidelijke vergroting van hetzelfe markt gebeuren.
  Mijns insziens is de anusan makt niet te vergelijken met de zaterdag en zondag markt….
  gegroet
  harry

 6. Anno Zijlstra zegt op

  topmarket op op food gebied, goed dat ik het weer eens lees,, ga er snel weer heen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website