Wat er te doen en te zien is in Pattaya?

Door Gringo
Geplaatst in Reizen
Tags:
21 juli 2021

Als u van plan bent een vakantie in Thailand door te brengen, dan is het een goed idee om, zoals vele anderen, de mondaine badplaats Pattaya te bezoeken. De stad aan de Golf van Thailand biedt een aangenaam verblijf voor korte of langere tijd en is gemakkelijk vanuit Bangkok te bereiken.

Er is weliswaar een geweldig grote seksindustrie aanwezig, maar er zijn ook talrijke grote winkelcentra om te winkelen en toeristische activiteiten, ook voor gezinnen met kinderen. Ik geef hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden.

Pattaya hotelaccommodatie

Pattaya biedt een zeer ruime keus aan accommodatie, van een eenvoudig guesthouse tot aan 5 sterrenhotels, dus geschikt voor elke beurs. Het personeel spreekt in het algemeen goed Engels, want de gasten komen niet alleen uit Thailand, maar ook uit landen uit alle werelddelen. Bij de receptie van uw accommodatie zal men u graag informeren over de mogelijkheden te winkelen en u kunt er allerlei trips naar toeristische attracties boeken.

(Guiderom / Shutterstock.com)

De stranden van Pattaya

Pattaya heeft meerdere stranden, waarvan Pattaya Beach wel het meest populair is, te meer omdat dit strand vanaf vele hotels te voet kan worden bereikt. Er zijn allerlei strandactiviteiten beschikbaar, inclusief strandstoelen en –parasols. De boulevard langs het strand is uitstekend geschikt voor flaneren, joggen en uit te puffen bij een strandtentje.

Andere stranden zijn Jomtien Beach, waar het rustiger is en de waterkwaliteit beter. Ook in Pattaya Noord is een strand voor de gasten van plaatselijke hotels en bezoekers aanwezig.

Bij alle stranden zijn er faciliteiten voor watersporten beschikbaar.

Golfen rondom Pattaya

Als u een liefhebber bent van golfen, dan bent u in Pattaya op de juiste plek. Rondom Pattaya bevinden zich talrijke golfbanen, elk met een eigen karakter, die tot de beste ter wereld worden gerekend. De banen in deze tropische wereld zijn aangelegd in prachtige groene omgevingen en bevinden zich op korte afstand van Pattaya. De receptie van uw hotel zal u graag informeren over de mogelijkheden en hoe een bezoek te regelen.

Restaurants in Pattaya

Pattaya heeft een keur aan restaurants en het zal moeilijk zijn een keus te maken. Natuurlijk in de eerste plaats zijn er talrijke Thaise restaurants, waar u kunt genieten van de heerlijke Thaise gerechten. Daarnaast is er een groot aanbod van internationale restaurants, waaronder ook Belgische en Nederlandse. Veel restaurants beschikken over terrassen, zodat u ook in de openlucht kunt vertoeven tijdens de maaltijd.

(Kittipong Chararoj / Shutterstock.com)

Het uitgaansleven in Pattaya 

Pattaya is wereldberoemd vanwege het uitbundige uitgaansleven. Er zijn vele straten met (openlucht)bierbars, a gogo tenten, disco’s, waar u op allerlei manieren door veelal schaars geklede jongedames uitgenodigd wordt binnen te komen. In de meeste bars kunt u ook extra betalen om een dame van uw keus voor de nacht mee naar uw hotel te nemen.

Tenslotte

De meeste lezers zullen begrijpen, dat bovenstaande tekst onmogelijk betrekking kan hebben op de huidige situatie in Pattaya. Dat klopt dan ook, want ik heb mij gebaseerd op een wervende tekst van een Engels reisbureau, die dit in 2012 op Facebook plaatste.

Het is triest om de werkelijkheid van vandaag te vergelijken met toen, maar bij het maken van deze posting kwamen bij mij als troost weer prachtige herinneringen boven.

We kunnen nu alleen maar hopen, dat het “oude” Pattaya spoedig zal herleven.

14 reacties op “Wat er te doen en te zien is in Pattaya?”

 1. Christiaan zegt op

  Was de titel van dit artikel beter ” wat was er te doen en te zien in Pattaya “?

 2. Jan zegt op

  Pattaya was voor het COVID tijdperk een stad waarvan je kon zeggen: “Pattaya is a city which never sleeps”
  Nu moet je helaas het volgende constateren: “Pattaya is a city which never wake up”..!!!

 3. Jan zegt op

  Geachte redactie hoe kun je Pattaya nu aanbevelen zoals Gringo dat doet. jullie weten toch ook dat bijna alles gesloten is door de Lock Down in Pattaya,al sinds januarie Stranden Barren.

  • Geachte Jan, als je nou eerst het artikel leest en vooral de laatste alinea, dan hoef je niet te vragen naar de bekende weg.

 4. Jan zegt op

  Sorry Peter dat laatste had ik niet meer gelezen. een beetje gefrusteert door het Covid 19 gebeuren.
  Waar de hele wereld last van heb.

 5. Jacques zegt op

  Ja wereld beroemd of wereld berucht het is maar net hoe je het bekijkt. Het is feitelijk wat mij betreft een misplaatste show, waar veel leed achter schuilt en waar velen de ogen niet voor open willen doen. Een gecreëerde markt die zijn weerga niet kent. We weten allemaal waarom dit zo is. Neonlichtjes die de mensen in extase brengt. Schone schijn. Nee het kan mijn bekoring niet wegdragen. Het is niet te hopen dat dit in volle omvang weer terug komt, want dan is er weer niets geleerd. Beperk het tot een aantal straatjes zou ik zeggen, dan hebben de doelgroep gebruikers nog wat. Ik zou ze niet alles willen onthouden. En voor de rest veel verbouwen, zoals mooie restaurants op het water en gaan voor ander publiek en het vertier laten plaatsvinden in kwalitatief betere gelegenheden en diverse en betere muziek bands, onder het mom het kan en zeker in Pattaya. Een groot sportcentrum met hardloopbaan etc., laten aanbrengen en veel meer de diverse sporten gaan promoten. Ik zie dat wel zitten en ik denk de lokale gemeente ook wel. Het is afwachten geblazen hoe het er in de toekomst uit zal zien, maar eerst van het covid-19 gedoe af zien te komen, want dat is de primaire zorg.

  • fred zegt op

   Voor uw doelgroep zijn er toch plekken genoeg in de wereld ? Er zijn ook in Thailand plaatsen zat met hardloopbanen mooie restaurants en allerhande sportgelegenheden. Wie niet houdt van de neonlichtjes en de extase van Pattaya heeft keuze zat. Lourdes bijvoorbeeld …mooie prijzige restaurants veel hypocrieten en de neonlichtjes zijn vervangen door kaarsen. Ieder zijn meug.

  • Redgy zegt op

   Wie gaat er nu 9000.km vliegen om te gaan sporten?

  • Fab zegt op

   Dat groot sportcentrum met hardloopbaan rondom een voetbalveld en mogelijkheid tot indoor sporten heeft Pattaya nu al. Er wordt helaas bijna nooit gebruik van gemaakt.

 6. Nonkelwin zegt op

  Zou het , als vervollediging van dit artikel, dan niet aangewezen zijn om de huidige bewoners aan te sporen om ons op de hoogte te houden van de huidige situatie in en rond Pattaya?
  Wat kan er nog wel? Wat niet?
  Hetzelfde geldt uiteraard voor andere trekpleisters: Hua Hin en de verdere kust zuidwaarts, Phuket en de kuststreek noordwaarts, Krabi en omstreken, de eilanden van Koh Samui tot Lanta, het noorden met Chang Mai als centrum en zovele andere parels om te verblijven als toerist.
  Persoonlijk denk ik dat dit zeer informatief kan bijdragen om onze drang, om Thailand opnieuw te bezoeken, kan aanzwengelen of juist temperen.
  Dus hierbij de oproep om de Thailandbloggers die nog wel in Thailand verblijven, ons te willen informeren over de huidige situatie in Thailand.

  • Yak zegt op

   Ik kan heel kort zijn, haast alles is gesloten, Pai en CM, over deze 2 plaatsen kan ik spreken omdat ik daar woon en in Pai vaak ben om vrienden op te zoeken. Pai heeft geen toerist meer, dus de zaken gaan slecht en moeten sluiten, velen permanent. De zaken in CM gaan slecht, bijna geen verdiensten meer, dus winkels bars en hotels sluiten ook hier veelal permanent. Net nog gelezen dat er gisteren 3 doden mensen op straat zijn gevonden in BKK, alle 3 gestorven aan Covid. Lees de Thaise kranten (makkelijk te vertalen naar het Nederlands) en je blijft op de hoogte, maar één ding wil ik wel je zeggen, blijf lekker nog een half jaar in Nederland want hier valt voor de toerist weinig tot niets te beleven. Mijn partner moet 4 x zo hard werken om de helft van haar “oude” inkomen te verdienen en moet dagelijks discussies met haar klanten voeren zodat deze aan hun verplichtingen voldoen, namelijk betalen, maar het is moeilijk en dan vooral in deze tijd want van een kale kip valt weinig of niets te plukken.
   Aan jou de keuze.

 7. chris zegt op

  Graag herplaatsen op 21 Juli 2022.

 8. John zegt op

  Ik ben een maand geleden vanuit Hua Hin een paar dagen in Pattaya geweest om te zien of mijn vooroordeel wat ik had t.o.v. Pattaya bevestigd kon worden. Ik vond het 3 x niks daar en het leukste uurtje was de koffie met de auteur van dit artikel.

  • Gringo zegt op

   Ha ha John, het was inderdaad leuk je te ontmoeten, maar ik had je vooraf aangeraden
   om voorlopig niet te komen vanwege de coronarestricties. Het is natuurlijk je goed
   recht om Pattaya/Jomtien “3 x niks” te vinden, maar daar werd in dit artikel niet naar
   gevraagd.
   Mijn punt was, dat veel medebuitenlanders zich de mooie dingen zullen herinneren van hun
   verblijf in Thailand en nu noodgedwongen de huidige ellende moeten ervaren. Ik schreef dus
   vanuit mijn woonplaats Pattaya, maar het verhaal had net zo goed door een lotgenoot uit een
   andere plaats, zoals Hua Hin, geschreven kunnen worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website