Promotie binnenlands toerisme voor hier wonende expats

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Reistips, Reizen
Tags: ,
18 november 2020

Om het binnenlands toerisme onder de hier wonende expats in Thailand te bevorderen is er de “Expat Travel bonus” campagne gelanceerd.

De heer Chattan Kunjara Na Ayudhya, TAT vice-gouverneur voor internationale marketing, verwacht dat de expat markt een groot potentieel heeft. De campagne zal ertoe leiden dat meer expats Thailand zullen gaan verkennen en daarmee ook de horeca zullen ondersteunen.

De Tourism Authority of Thailand (TAT), doet dit in samenwerking met de Thai Hotels Association (THA) en de luchtvaartpartners – Bangkok Airways, Air Asia en Nok Air. Zij bieden exclusieve promoties aan voor de hier woonachtige expats. Een speciale korting op vliegtickets en pakketten zijn alleen bedoeld voor rechtstreekse boeking bij de deelnemende hotels en luchtvaartmaatschappijen.

De campagne biedt direct 1.000 Baht korting voor een overnachting bij een van de meer dan 300 deelnemende hotels in het hele land.

Om een verblijf te boeken en de bonus te ontvangen, wordt de expats aangeraden om te zoeken naar hun favoriete hotel uit de lijst van deelnemende hotels (https://bit.ly/38yfGoX) die allemaal THA-leden zijn. Deze hotels zijn ook gecertificeerd onder de Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA) hygiënenormen. Paspoort moet worden getoond als bewijs van de expat status.

De aanbieding is geldig tot en met 31 december 2020.

Bron: Thai National News

10 reacties op “Promotie binnenlands toerisme voor hier wonende expats”

 1. tooske zegt op

  Al,s zunige ollander ben ik er dus meteen opgedoken, maar de pret was van korte duur.
  Het door mij gezochte hotel was na de korting nog altijd beduidend duurder dan boeken via een bookingssite.
  Heb het dus maar direct opgegeven en via booking.com geboekt voor de eerste week december.
  Een leuke geste maar helaas valt het tegen.

 2. John Chiang rai zegt op

  Om korte uitstapjes voor expats nog aantrekkelijker te maken,zou men tevens van de vaak tijd en kilometers vretende regeling van de TM30 melding af moeten.
  Zo het nu nog steeds bij vele immigration bureau’s is,moet de eigenaar van je woonadres (vaak je eigen echtgenoot) je iedere keer opnieuw aanmelden als je weer thuiskomt van een korte vakantie.
  Misschien dat deze heer Chattan Kunjara Na Ayudhya van het TAT samen met het ministerie die deze steeds terugkerende TM30 onzin bedacht heeft,ook iets veranderen kan.

  Als ik nu van ons dorp in Chiang Rai 2 dagen in een hotel in Chiang Mai verblijf,wordt er van de immigration nog steeds van uitgegaan,dat ik bij terugkomst heen en terug ca 80 km rij om deze TM30 procedure te herhalen.

  • Francois Nang Lae zegt op

   Met de app “section 38” is die tm30-melding echt zo gebeurd. Het blijft een vreemde verplichting, maar kost je dan nog maar 5 minuten.

   • John Chiang rai zegt op

    Ik heb de section 38 app verschillende keren proberen te gebruiken voor mijn TM30 aanmelding,maar het is mij,en ook niemand van de Thai familie echt gelukt,zodat ik altijd weer verplicht was de immigration te bezoeken die goed 40km van ons dorp ligt.
    Mocht deze app goed functioneren,zou het in ieder geval een enorme verbetering zijn.

    • Francois Nang Lae zegt op

     O, da’s balen. Bij mij werkte die in ieder geval tot vorig jaar goed. Sindsdien niet meer nodig gehad omdat immigration hier alleen een tm30 wil als we het land uit zijn geweest.

  • chris zegt op

   Dat is niet meer het geval. TM30 hoeft maar 1 keer. In Bangkok heeft men mij er 1 keer om gevgraagd en daarna nooit meer.

   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1941048/tm30-reporting-rule-on-foreigners-eased

  • RonnyLatYa zegt op

   Beste John

   Vraag je immigratiekantoor dan eens waarom zij dit niet toepassen.

   TM30 reporting rule on foreigners eased
   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1941048/tm30-reporting-rule-on-foreigners-eased

   • RonnyLatYa zegt op

    Is ook in de Chiang Rai Times verschenen. De vraag stellen kan nooit kwaad.

    https://www.chiangraitimes.com/thailand-national-news/thailands-immigration-eases-reporting-rules-for-foreigners/

 3. Hans zegt op

  Net dezelfde ervaring als Tooske. Bovendien zijn de meeste promoties alleen bij de duurdere hotels. Wij hebben via een andere (voor de Thai bestemd) promotie van de regering wel zeer opmerkelijke korting gekregen (zowat 40 % extra op de reeds vermelde Covid-prijs). Zo betaalden we in september als speciale Covid-prijs 680 Baht incl ontbijt voor 2 personen per nacht. Nu in november slechts 480 Baht/nacht incl. breakfast voor Kavinburi Green in Udon Thani.
  Dit noem ik een serieuze tegemoetkoming van de regering. Idem die 50/50 korting met limiet van 300 Baht/ max. per dag voor een maximum korting van 3000 Baht, geldig tot eind december. En dit geldig voor niet-alcoholische dranken, kledij, eten , enz. bij de erkende verdeler. Maar allemaal met Thaise Apps waar ik geen jota van snap.

 4. Ruud zegt op

  Dat ze ook eens beginnen met hun Dual pricing systeem af te schaffen voor belasting betalende expacts in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website