Goed nieuws voor Thailandgangers die op zoek zijn naar een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring van ten minste 100.000 US-dollar, voor de duur van het verblijf in Thailand.

Per heden gaat Allianz Global Assistance (de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld) een dergelijke verklaring kosteloos afgeven, wanneer je een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluit. Je dient daarvoor wel medische kosten en werelddekking mee te verzekeren. Dat kan al v.a. € 2,66 per dag of v.a.: € 3,81 per maand bij een doorlopende reisverzekering.

Let op: Deze verklaring wordt alleen afgegeven zolang Thailand een code groen of geel reisadvies heeft! Bij een reisadvies code oranje of rood kan er geen Engelstalige verzekeringsverklaring worden afgegeven.

Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand

Een Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand bij Allianz biedt de nodige voordelen, zoals:

 • Je hoeft niet meer extra een dure ziektekostenverzekering af te sluiten.
 • Er worden geen leeftijdstoeslagen gehanteerd, dus de premie is zeer gunstig.
 • Iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je gezondheid.
 • Ook geschikt voor oudere Thailandgangers, iedereen wordt geaccepteerd ongeacht leeftijd, al ben je 99 jaar.
 • De Covid-19 verzekeringsverklaring van minimaal 100.000 US-dollar voor Thailand is gratis. Deze wordt op verzoek aangemaakt en per e-mail aan je verzonden.
 • De premie voor de kortlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand, v.a.: € 2,66 per dag.
 • Premie voor de doorlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand, v.a.: € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Let op: Deze reisverzekeringen kunnen alleen worden afgesloten door ingezetenen van Nederland met een Nederlandse basiszorgverzekering. Woon je definitief in Thailand en ben je uitgeschreven in Nederland, dan kan je geen gebruik maken van de genoemde reisverzekeringen.

Meer weten of een verzekeringsverklaring aanvragen? Kijk hier: www.reisverzekering-direct.nl/allianz-global-assistance/covid-19-verzekeringsverklaring-voor-thailand/

Bron: Bovenstaande tekst is overgenomen met toestemming.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.38/5. From 8 votes.
Please wait...

18 reacties op “BREAKING: Gratis Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand bij een reisverzekering van Allianz!”

 1. Cornelis zegt op

  Gezien de eis dat je een Nederlandse zorgverzekering moet hebben is dit aanbod natuurlijk gebaseerd op de bestaande dekking van Covid-gerelateerde zorgkosten door de zorgverzekeraar, waardoor er in feite geen extra risico wordt gelopen en de dekking t.o.v. andere reisverzekeringen niet hoeft te worden uitgebreid De reisverzekeraar vergoedt niets wat al elders gedekt is, maar het verschil wordt gemaakt door de bereidheid de vereiste verklaring omtrent de Covid-dekking afvte geven.
  Of zie ik dat verkeerd? Dan hoor ik het hier vast wel…….

  • Jouw zorgverzekering vergoedt slechts de kosten tot Nederlands prijspeil. Een eventueel verschil moet je dan zelf bijbetalen. Wanneer je als vakantieganger of buitenlander moet worden opgenomen in een ziekenhuis, ga je vaak direct naar een privé-kliniek. De kosten hiervan kunnen hoger zijn dan waarvoor je verzekerd bent op je basiszorgverzekering. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten met dekking voor medische kosten, moet je zelf opdraaien voor het verschil. Andere voordelen:
   – Spoedeisende medische kosten in het buitenland worden altijd vergoed, ongeacht je zorgverzekering.
   – Je hoeft geen medische kosten voor te schieten en je ontvangt geen aanvullende nota’s achteraf.
   – Je bent tevens verzekerd voor medische repatriëring (het terugbrengen naar Nederland met een vliegtuig of ambulance).
   – Veel zorgverzekeraars vergoeden het verplicht eigen risico van € 385,- niet. Met de reisverzekering die je kunt afsluiten wordt dat wel vergoed.
   – Wordt je ernstig ziek en wil je een familielid laten overkomen? Dan worden de kosten van de vlucht niet vergoed door jouw zorgverzekering. Een reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt deze kosten wel. Met een reisverzekering ben je ook verzekerd voor opsporings- en reddingskosten (SOS-kosten) en met alleen een zorgverzekering niet.

   • Cornelis zegt op

    Mee eens, ik heb zelf dan ook altijd een doorlopende reisverzekering incl. de door jou genoemde eventuele extra ziektekosten etc,, naast mijn zorgverzekering (waar ik overigens een aanvulling op heb die ook de kosten boven de NL-norm dekt).
    Het verschil met de hierboven genoemde reisverzekering is dat Allianz bereid is de door Thailand gevraagde verklaring af te geven, terwijl andere reisverzekeraars die Covid niet uitsluiten en dus dezelfde dekking geven, dat blijkbaar (nog) niet zijn. Zou me overigens niet verbazen als andere maatschappijen zouden volgen.

   • Erik zegt op

    Ik mis een paragraaf over de in-outpatientdekking die ook wordt gevraagd, dus de 400.000 resp 40.000 THB dekking.

    Wat de vergoeding door de zorgpolis betreft, de basispolis vergoedt slechts tot NL prijspeil. Ik heb bij mijn NL zorgverzekeraar een extra module afgesloten en ben in het buitenland volledig gedekt.

    Wat nog open staat is het feit dat je bij een positieve coronatest in Thailand het ziekenhuis in MOET terwijl dat, naar NL normen, medisch niet noodzakelijk is. Wie gaat dat betalen?

    Maar verder: goed nieuws!

    • Beste Erik, even geduld, dat komt ook. Waarschijnlijk morgen al.

  • Theo Groenewegen zegt op

   Er is zo vreselijk vaak gezegd ook hier, dat de Nederlandse zorgverzekering alleen opname vergoedt bij medische noodzaak. In Thailand ga je op dit moment sowieso naar een hospitaal, regulier of field hospital, ongeacht het feit of je wel of geen symptomen hebt of slechts mild ziek bent. Die kosten vergoedt de Nederlandse zorgverzekering dus niet. Voordat er weer afgegeven wordt op verzekeringsmaatschappijen is een beetje verdieping in de materie nooit weg.

 2. Johan Mallants zegt op

  Kan dit ook in België afgesloten worden?

  • Nee.

  • Jan zegt op

   Ik betaal voor een jaarverzekering bij Europe assistance voor mij en mijn vrouw 135 €!!!! We kunnen wel tijdens dat jaar maar telkens maximum voor 3 maanden in het buitenland verblijven. Tussen elke periode moet 1 dag tussenzitten. Een corona attest wordt telkens afgeleverd per periode. Heb juist voor mijn vrouw en mijn broer COE gekregen. Wens je voor meer dan 3 maanden aan een stuk te gaan kost het bijvoorbeeld voor 4 maanden 250€. Verzekerd voor 1.250.000 euro!

 3. Anton Deurloo zegt op

  is dat voor in en out patient ?
  bij voorbaat dank voor uw reactie.
  Anton

  • Daar komt morgen informatie over.

 4. Lessram zegt op

  “Let op: Deze verklaring wordt alleen afgegeven zolang Thailand een code groen of geel reisadvies heeft! Bij een reisadvies code oranje of rood kan er geen Engelstalige verzekeringsverklaring worden afgegeven.”

  Hoe dit te interpreteren?
  Aangevraagd in Groene reisadvies, is ie dan nog wel geldig als opeens Oranje/Rood wordt?
  Dus nu snel aanvragen voor een reis over een half jaar?

  • Jacq zegt op

   Een verzekering kijkt meestal op het moment van vertrek. Dus als je met code groen / geel vertrekt en de code springt in je vakantie op oranje / rood dan ben je dus verzekerd. Vertrek je met code oranje/ rood neem je volgens de verzekering een bewust risico.

   • willem zegt op

    Het kleurcode systeem heeft weinig met het covid risico te maken. De Nederlandse regering gebruikt het te pas en te onpas om mensen te beletten om te reizen. Zonder een duidelijke en eerlijke risico analyse.
    Thailand stond een jaar lang op oranje terwijl er bijna geen covid was en Thailand zelfs op de lijst met veilige landen stond.

 5. Rene Martin zegt op

  Op zich goed nieuws als je deze verzekering afsluit want je wordt ontslagen van het afsluiten van een extra verzekering.

 6. Harm zegt op

  Net gebeld met Alianz de doorlopende reisverzekering die je moet afsluiten om in aanmerking te komen voor het covid formulier dekt maximaal 180 dagen, langer gaat niet bij Alianz. Toch een probleem als je zoals ik telkens voor 8 maanden naar Thailand gaat en goed verzekerd wil zijn. Jammer had graag van hun aanbieding gebruik gemaakt. Nu moet ik de Thaise verzekering aanhouden die ik via AA insurance heb afgesloten toch bijna 500 € over de balk gegooid.

 7. Charles Palmkoeck zegt op

  Bestaat er ook een Covid verzekering in België? Wij hebben een reisverzekering bij VAB wereldwijd. Of wordt die door de Thai aanvaard?

  • Jan zegt op

   Europe Assistance geeft het correcte document af waaropstaat dat covid gedekt is en wordt aanvaard door de TH ambassade. Voor VAB, neem contact op en vraag of het specifiek vermeld wordt in de polis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website