Khao Luang in Nakhon Si Thammarat

Een vakantie in Thailand kun je op allerlei manieren beleven. Al naar gelang je voorkeuren en wensen kun je genieten van stranden, watersporten, cultuur, straatvoedsel, tuk-tuk’s, uitgaansleven en de overal aanwezige vriendelijke lokale mensen.

Voor de meer avontuurlijk ingestelde toerist zijn er ook andere manieren om het prachtige land Thailand te verkennen. Wat dacht je van een spannend bezoek dat je zult beschrijven met woorden als jungle trekking, slapen in hangmatten, vermoeiende beklimmingen en afdalingen, bloedzuigende bloedzuigers, prachtige natuur, rugzakken en wandelschoenen, een teamervaring, lokale cultuur met lokaal eten: zeker een onvergetelijke ervaring!

Avontuurlijke trektocht

Op de website “Expat life in Thailand” staat een verslag van Marc Deschamps, die met een vriend besloot deel te nemen aan een “vier dagen drie nachten” durende trektocht, georganiseerd door Bangkok360, om de Khao Luang te beklimmen in Nakhon Si Thammarat National Park in Zuid-Thailand. Hun avontuur vond plaats in mei 2019 met een klein team van negen vrienden, lokale mensen en buitenlanders, van gemengd geslacht, van jong tot meer ervaren.

Khao Luang in Nakhon Si Thammarat

Khao Luang

Khao Luang is de hoogste berg in het zuiden van Thailand met de top op 1835 meter boven zeeniveau. De top kan alleen bereikt worden middels een trektocht, dat begint op praktisch zeeniveau, dus ga er maar aan staan als je enthousiasme voor een dergelijke tocht aan het groeien is.

Enthousiasme is niet genoeg

Maar wacht! Je moet el een aantal zaken grondig in overweging nemen. Ben je fit genoeg? Beschik je over een geschikte uitrusting, zoals een eigen hangmat met of zonder muskietennet, goede wandelschoenen? Kortom, wat neem je zoal mee? Marc adviseert in zijn verhaal niet meer dan 15 kilo in een rugzak van 70 liter. Het is vochtig en heet in het begin en aan de top kan het koud zijn met regen en wind. Je komt bloedzuigers tegen onderweg, maar met speciale sokken en lange broek ben je daar tegen bestand. Het noodzakelijke water haal je uit beekjes onderweg, dus een fles met filter is wel een goed idee. In de jungle is er ook geen licht, dus een hoofdlamp is ook aan te raden. Je toilet is het struikgewas of achter een boom!

Reisverslag

Marc geeft een uitgebreid en leuk geschreven verslag van de trektocht, ondersteund met prachtige foto’s. Vanwege de lengte en copyright ga ik het niet vertalen, maar verwijs u graag naar: expatlifeinthailand.com/travel-and-leisure/khao-luang-trek

Rating: 4.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website