Morgen is het de belangrijkste dag van het jaar in Thailand, de ruim 32 miljoen kiesgerechtigde Thai gaan dan bepalen wie Thailand de komende vier jaar gaat besturen.

Verkiezingen in Thailand is geen sinecure. Zo is er al een alcoholverbod afgekondigd en houden er maar liefst 170.000 politieagenten toezicht op een ordelijk verloop van de deze dag.

Twitterverbod

Op de dag van de verkiezingen is het wettelijk verboden om nog campagne te voeren. Dat geldt ook voor de sociale media zoals Facebook, Twitter, Linkedin en email. Overtreders worden gearresteerd en kunnen worden veroordeeld tot zes maanden cel.

Polls

De voornaamste oppositie Puea Thai Partij geniet een duidelijke voorsprong in de peilingen opzichte van de partij van de huidige premier Abhisit Vejjajiva. De Puea Thai Partij staat onder leiding van Yingluck Shinawatra, de zus van de voortvluchtige ex-premier Thaksin Shinawatra. De 44-jarige zakenvrouw, ligt ver op kop en is razend populair bij de bevolking in het landelijke noorden en noordoosten van Thailand. Een gebied waar ook haar broer Thaksin nog steeds veel aanhangers heeft, zelfs nog vijf jaar nadat hij werd afgezet na een staatsgreep.

De Democratische Partij noemt Yingluck een politieke nitwit die aangestuurd wordt door Thaksin, met als doel terug te keren uit ballingschap. Hiermee zou hij een gevangenisstraf van twee jaar wegens corruptie, willen ontlopen

Al Jazeera’s Aela Callan, maakte een rapportage vanuit Khon Kaen in het noorden van Thailand.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website