Het vloedwater sluipt langzaam richting het centrum van Bangkok. Maandag bereikte het hoogwater het Bang Sue-kanaal in het noorden van de miljoenenstad. Ooggetuigen vertelden dat de wijken Chatuchak en Lat Phrao – vijf kilometer van de binnenstad – zijn overstroomd.

De autoriteiten spannen zich al weken in om het centrum droog te houden, waarbij ze het wassende water uit het noorden van het land langs kanalen naar zee leiden. In de binnenstad zijn de meeste bezienswaardigheden, luxe hotels en kantoren gevestigd.

De Thaise regering heeft een zes meter lange barricade uit zandzakken ten noorden van Bangkok laten optrekken. Maar twijfel bestaat over die maatregelen, want het Bang Sue-kanaal loopt ten zuiden van de beschermingsmuur. Minister van Transport Sukhumpol Suwanarat verzekerde dat de grote barricade de veiligheid van het centrum waarborgt. Over het hoogwater in het kanaal sprak hij echter niet.

Afvalberg

Naast de problemen met het hoge water staat Bangkok ook nog voor een enorme afvalberg. De media schatten die op vier miljoen ton, die de afgelopen dagen wegens het hoge waterpeil niet kon afgevoerd worden. De inwoners worden volgens de krant The Nation maandag aangeraden hun afval tot het water terug afvloeit op droge plaatsen te bewaren.

Indien het water verdwijnt, mogen garages een grote drukte verwachten. Naar schatting een half miljoen auto’s, die onder water staan, hebben nieuwe accu’s en olie nodig.

De maandenlange overstromingen in het land hebben voor miljarden euro schade aangericht. Vooral de centrale provincies Ayutthaya, Pathum Thani en Nonthaburi zijn getroffen. In Ayutthaya zijn grote industriecentra gevestigd.

Intussen zijn 506 mensen om het leven gekomen. Drie miljoen mensen zijn rechtstreeks getroffen door de wateroverlast.

Bron: Knack.be

2 reacties op “Bangkok nog steeds bedreigd door overstromingen”

 1. carlo zegt op

  Goedemorgen,
  Goed stuk peter, alleen dat over die auto,s klopt niet .
  Als garagehouder weet ik dat als een auto onder water heeft gestaan dat je hem weg kunt gooien.
  Het gaat dan niet om de accu of nieuwe olie, maar het is de electronica die de boosdoener is. Eeen moderne auto is EEN grote computer.
  Krijgen we natuurlijk dadelijk de vraag of deze auto,s wel verzekerd zijn.
  Kun je bij deze ramp spreken van een ,,onverwachts van buitenkomend onheil,, zoals dat in verzekeringstermen heet.?
  Het zal er wel op neerkomen dat de gewone arbeider pech heeft en dat de rijken nog rijker worden.
  Groeten uit uden carlo

  • Als de auto first class is verzekerd, is schade door overstroming normaal gesproken gewoon gedekt. Reken maar op hogere premies volgend jaar……
   Voor huisverzekeringen die ook dekking bieden voor flooding geldt hetzelfde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website