Beste lezers,

Het ‘Belastingdossier postactieven’ wordt tegen het einde van dit jaar uitgebreid met vragen en antwoorden over ‘schenken na’ en ‘nalaten na’ emigratie van Nederland naar Thailand.

Wij willen aan de orde stellen de 10-jaars termijn voor schenkingen en nalatenschappen, de bijzondere 1-jaars termijn voor schenkingen alsmede de tarieven en vrijstellingen. Thailand kent (nog) geen schenkbelasting, gaat werken aan erfbelasting en hoe gaat dat zich verhouden tot de Nederlandse wetgeving en het verdrag ter voorkoming van dubbele belasting tussen Nederland en Thailand.

De samenstellers staan open voor vragen, ervaringen en suggesties. Heeft u vragen dan kunt u deze stellen in een reactie.

Erik Kuijpers

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Oproep: Vragen over schenken en nalaten na emigratie Thailand”

 1. Marcus zegt op

  Als je 10 jaar uit geschreven bent , “met der woon vertrokken”, dan ben je ontsnapt aan de grijpgrage handjes van de belastingen , dit mbt erfrecht. Dat geeft ook problemen als je nog niet dood bent en nog wel een tijdje doorgaat met ademhalen. Bvb als je in Holland een nieuwe auto wil kopen. Daar moet je voor ingeschreven zijn en dan gaat de 10 jaar teller weer op nul als je dat doet. Als gevolg dat zowel mijn VOLVO als ALTO nu antiek zijn en richting antiek gaan.

  Ik vraag mij af wat er geveurt als je bij leven een schenking doet vanuit je uitgeschreven situatie aan kindren in Nederland. Ik denk dat ze dat geen klap aangaat , maar onze rooie rakkers zijn goed om af te pakken en weg te geven. Weet weet hier een antwoord op?

 2. ruud zegt op

  De notaris in Nederland heeft mij bij vertrek gezegd een testament in Thailand te maken.
  Zal dit testament echter ooit door iemand in Nederland worden gelezen na mijn overlijden, of zullen mijn bezitttingen door de erfgenamen gewoon worden verdeeld volgens het Nederlandse erfrecht?

 3. Nico zegt op

  Eerlijk gezegd, is het eigelijk een zootje in Nederland, als je langer dan 8 maanden “weg” blijft willen ze je niet meer hebben (ik maak tocht zelf uit, hoelang ik weg blijft) Als ze je dan het land hebben uitgedonderd en je wilt geld overmaken naar je kinderen, dan willen ze weer wel geld ontvangen. Als je dood gaat voor die 10 jaar, dan willen ze nog meer geld hebben. ik denk dat ze al aan het zagen zijn over die 10 jaars regeling. Straks zitten wij net als de Thai’s hier, ook op de grond en zijn alle stoelpoten omgezaagd.

  De AOW hebben ze ook verlaagd, van 70% naar 50% van het minimumloon, per persoon, is toch wel eff. € 325,= minder. heb je je hele leven voor betaald (50 jaar lang) En als je om uitleg vraagt; als je samen woont krijgt ieder 50% als de andere partij geen geld heeft (Thaise) maakt niet uit.

 4. erik kuijpers zegt op

  Marcus en Ruud en ook volgende schrijvers, de vragen worden behandeld als de pagina’s gereed zijn. Dat wordt december.

 5. Song zegt op

  Ik zoek naar een mogelijkheid, wellicht een spaarvorm, deposito of verzekeringsvorm, waar bij overlijden een uitkering in termijnen aan een begunstigde wordt uitgekeerd. Zodat ik nu geld in kan leggen en dit niet in één keer vrij komt bij mijn overlijden, maar in gedeeltes, hopelijk valt dit binnen de vraagstelling?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website