Beste lezers,

Sinds ongeveer begin dit jaar zijn is het nieuwe model visumsticker in omloop gekomen bij de Schengenlidstaten. Nu werk ik aan een update van het Schengendossier en daarvoor zoek ik goede foto’s van deze nieuwe stickers.

Bij voorkeur zoek ik een foto recht van bovenaf van een Thai die dit jaar voor het eerst naar Nederland of België is of gaat komen. Dan kan ik in het dossier een goed voorbeeld laten zien van wat iemand kan verwachten in het paspoort als deze voor de eerste keer een Schengenvisum heeft aangevraagd. Uiteraard zal ik de pasfoto en andere persoonlijke of gevoelige informatie afplakken zoals ook gedaan heb met de foto’s die in het huidige Schengendossier staan.

Begin februari hoop ik de nieuwe versie van het Schengendossier naar de redactie te kunnen sturen. Dan is het dossier weer up to date met de nieuwe regels die per 2-2-2020 in werking treden. Uiteraard is feedback altijd welkom. Missen er bepaalde vragen? Staan er dingen in die duidelijker kunnen? Andere zaken die ik kan verbeteren? Nog iets anders opgevallen? Laat het weten, dan neem ik het mee in de update. Zo helpen wij elkaar met het zo vlot mogelijk doorlopen van de visumprocedure. 🙂

Alvast hartelijk bedankt.

Groet,

Rob V.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Oproep: Ik zoek foto’s van het nieuwe model Schengenvisumsticker”

 1. Geert zegt op

  Dag Rob,

  Ik heb in oktober vorig jaar voor het eerst een schengenvisum aangevraagd en gekregen voor mijn Thaise partner. (via VFS en Belgische ambassade)
  Alles goed en heel vlot verlopen mede dankzij jouw Schengendossier.
  Binnen 2 maanden gaan we opnieuw een visum aanvragen maar dit keer hopen we een ME te krijgen. Ik kijk dus uit naar de nieuwe versie van het Schengendossier.

  Gegroet,

  Geert.

  • Rob V. zegt op

   Graag gedaan Geert. En succes, komt vast goed. 🙂

   Oh, tot nu toe nog geen reacties/e-mails van lezers met het nieuwe visum mogen ontvangen. Ik kwam hier op doordat een lezer een foto toestuurde van een MEV voor meerdere jaren, daar kan ik altijd nog op terug vallen. Maar bij een eerste aanvraag krijg je zo’n ruim visum niet.

   Dus mocht iemand onlangs voor het eerst de procedure hebben gedaan, laat het dan hier weten. Of mail de redactie ( info apenstaart thailandblog punt nl), of mij persoonlijk (voor wij mijn mail adres heeft, die kan ik hier zo niet neerpennen want dan is mijn achternaam zichtbaar).

   • chris zegt op

    van afgelopen september is ok?

    • Rob V. zegt op

     Bedankt Chris, maar dat is nog een oud model sticker. Het nieuwe model is vanaf december 2019 in omloop gekomen (nadat oude modellen op gemaakt zijn).

     Het nieuwe model ziet er zo uit:
     https://www.shutterstock.com/nl/image-photo/minsk-belarus-december-30-2019-schengen-1602979666

     https://www.vfsglobal.cn/Germany/China/English/images/image1.jpg

     Via https://www.vfsglobal.cn/Germany/China/English/faqs.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website