Oproep: NRC zoekt slachtoffers van skimming

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Oproepen
Tags:
25 oktober 2014

Beste lezer,

Voor een stuk over betalingsfraude op de geldpagina van de zaterdagkrant van NRC Handelsblad ben ik op zoek naar mensen met een Nederlandse bankrekening die slachtoffer zijn geworden van skimming. Het artikel is consumentgericht – de bedoeling is dat mensen er adviezen in lezen en meer over het onderwerp te weten komen.

Om dat verhaal zo persoonlijk mogelijk te maken zoek ik mensen die over hun ervaringen met skimming willen vertellen. Belangrijk is wel dat het gaat om een bankrekening bij een Nederlandse bank, omdat ik het vanuit een Nederlands oogpunt wil opschrijven.

Via een zoekopdracht stuitte ik op een artikel van 14 januari 2013 op dit blog over het feit dat veel mensen het Thailandblog hebben benaderd met de mededeling dat zij slachtoffer zijn geworden van skimming. Naar jullie ben ik op zoek!

Zou jij je verhaal willen delen? Wat ik zou willen weten zijn antwoorden op vragen als: hoe kwam je erachter dat je was geskimd, heb je je geld teruggekregen van de Nederlandse bank, en zo ja/nee, waarom wel/niet? Dit mag uiteraard anoniem, al zou het aangrijpender zijn als je ook met naam en toenaam mee wilt werken!

Je kunt mij bereiken via s.devoogt@nrc.nl of via 06-12374830. De deadline van het artikel ligt op woensdag 29 oktober, dus ik hoor graag voor die tijd van je.

Bij voorbaat dank voor je tijd en overweging.

Met vriendelijke groet,

Sam de Voogt


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Oproep: NRC zoekt slachtoffers van skimming”

 1. Gary Rugebregt zegt op

  Ik zou graag de reacties van anderen lezen, ben tot nu toe nog nooit slachtoffer geweest.
  Ik pin alleen in Mall’s nooit op straat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Sjaak S zegt op

  Ik ben al een slachtoffer geweest van skimming, echter niet in Thailand. Het was in Rio de Janeiro en eigenlijk mijn eigen fout. Een voorportaal van de bank had drie of vier ATM’s staan. De eersten deden het niet, alleen één deed het wel. Je kon gewoon geld pinnen. Dat was de dag voor terugkeer naar Nederland. Toen we thuis kwamen, ongeveer een week later, merkten we dat er ca 2000 Euro gepind was (kan meer o minder zijn). Niet alleen aan de hand van de tickets konden wij bewijzen dat we op het tijdstip van het pinnen niet meer in Brazilië waren, de bank bleek ook in staat te zijn dat het niet onze pinpas was geweest, maar een kopie.
  De bank blokkeerde de rekening voor die pinpas en we hebben ook zonder problemen ons geld teruggekregen. We kwamen er nog met een flinke schrik van af.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Jeanine zegt op

  Hallo Sam. Ook wij zijn eind vorig jaar geskimmed en vermoedelijk op Schiphol voor onze reis naar Thailand. De volgende dag werd er verscheide malen vanuit Jakarta geld van onze rekening gepind. Ik mer ABN gebeld en moest bewijzen (door in Thailand te pinnen) dat ik niet in Indonesië was. Tijdens het pinnen werd direct mijn kaart ingeslikt. Binnen een paar dagen mijn ca 500 euro keurig op mijn rekening. Groet, Jeanine

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Wim van Doorn zegt op

  Ik ben recentelijk (nog geen vijf weken geleden) het slachtoffer geworden van skimming. Neem contact met mij op. worldwidewim@live.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Martin zegt op

  Ik ben een jaar geleden geskimd ik bankierde bij de triodos bank het skimmen is geweest bij AH supermarkt
  in Amsterdam filiaal Osdorp.
  Er is opgenomen in CHINA de hoofdstad 300,00 euro moest bewijzen dat ik niet in China bengeweest.
  Had het geld terug van de bank na 3weken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website