Het aantal zelfdodingen en pogingen daartoe op de Internationale luchthaven van Bangkok neemt bizarre vormen aan.  Sinds enkele jaren springen er expats en toeristen hun dood tegemoet. 

De directie wil de golf aan zelfdodingen en pogingen daartoe nu stoppen met de installatie van een glazen wand  in de vertrekhal op de vierde verdieping. De werkzaamheden starten nog deze maand en moeten afgerond zijn voor maart 2014. Kostenplaatje: zo’n 700.000 euro.

“Buitenlanders die de luchthaven gebruiken om zelfmoord te plegen, creëren een slechte reputatie voor Thailand en de luchthaven”, aldus de directeur van Suvarnabhumi Airport.

Sinds de opening van de luchthaven in 2006 sprongen al vijf toeristen hun dood tegemoet. Vele anderen overleefden een zelfdodingspoging. Dit jaar lieten een Brit en een Rus al het leven.

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Glazen wand moet zelfdoding op luchthaven Bangkok voorkomen”

 1. Croes zegt op

  Enige tijd geleden was er een artikel over dakloze buitenlanders,meestal blut door hun Thaise vrouw/vriendin en hieraan gekoppeld het gevolg al dan niet van alcoholverslaving.
  Naar ik mij kon herinneren is er geen hulp voor die mensen van bepaalde instanties.
  Deze zelfdodingen op de luchthaven houden hier ook mede verband.
  Nu word er 700.000 euro (dat is +/-29 miljoen bath !!!!!) vrijgemaakt.
  Kan er nu van hogerhand echt geen organisatie opgezet worden,eventueel met farang- medewerkers op vrijwilligersbasis?
  Om zo maar iets te noemen,in Pattaya(Jomtien)is er zelfs wel een afdeling van de AA (anonieme alcoholisten).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website