Toerist steelt van Thai (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
15 november 2013

Een opmerkelijk video over een toerist die in Patong de rugzak steelt van een Thai.

Toeristen en bewoners op Phuket wordt gevraagd om te helpen bij het identificeren van de dader. De diefstal is opgenomen met een bewakingscamera.

De gestolen rugzak is eigendom van Picket Rabamplerng, de manager van de KFC-vestiging in Banana Walk, een winkelcentrum op Patong beach road. Een klant van deze KFC vestiging zit aan een tafeltje, loopt als niemand het ziet naar de rugzak die wat tafels verder op een stoel ligt, en neemt deze mee.

De man op de video is een corpulente westerse toerist van middelbare leeftijd, gekleed in een korte broek en een wit singlet met het nummer 96 op de achterkant. De diefstal is gepleegd op woensdag om ongeveer 16.00 uur.

Khun Piket liet zijn tas daar even onbewaakt om een telefoongesprek te voeren. Volgens hem zat er geen geld in de rugzak, maar wel belangrijke sleutels onder andere van zijn appartement.

Indien iemand de dief herkent dan zou een telefoontje naar de politie van het Kathu politiebureau op prijs worden gesteld. Hoewel diefstal altijd verwerpelijk is, mag je van een toerist die te gast is in Thailand toch verwachten dat hij zich fatsoenlijk gedraagt.

Bron: Phuket Wan

Video diefstal door farang

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/rctQxmZpTUQ[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Toerist steelt van Thai (video)”

 1. Charles zegt op

  Het is jammer dat er ook Westers uitschot naar Thailand komt. Wat heb je eraan een hard werkende Thai te beroven, doe dat in je eigen land dan krijg je als je gepakt wordt een waarschuwing en sta je zo weer buiten.Als deze dief was betrapt had hij zijn lol op gekend in dit gastvrije land.

 2. Siamees zegt op

  Nou hij zou als Farang zijnde nog is snel gevat kunnen worden, kan hij op dieet gaan in de Thaise gevangenis voor zijn wansmakelijke gedrag.

 3. bal bal zegt op

  10 jaar opsluiten dit zielig figuur en ik denk dat dit persoon over stay is.

 4. Lex K. zegt op

  Ik heb samen met mijn vrouw een aantal jaren een klein resortje op Koh Lanta gehad, mijn ervaring is dat de helft van de inbraken, in bungalows, gepleegd werden door toeristen die in geldnood zaten, ook diefstal van goederen van b.v. het strand gebeurd regelmatig door toeristen, een aantal van mijn familieleden werkt bij de politie en bevestigt dit, over het algemeen zal een Thai nooit iets van je stelen als je het hem toevertrouwd of als je tot zijn kennissen kring behoort, die kring is kan heel uitgebreid zijn, ze voelen zich al verantwoordelijk voor je als je bij ze huurt of logeert.
  Een persoonlijke ervaring van mij; ik zat op een nacht met een aantal mensen, die in het resort ( Ko Phi Phi) waar ik verbleef werkten, op het strand wat te drinken, op een gegeven moment werd ik “moe” en viel in slaap, toen ik wakker werd op het strand, de volgende ochtend, was ik alles kwijt, sleutels, geld en papieren( kopieën uiteraard), toen ik mij voor een laat ontbijt meldde in het restaurant kreeg ik keurig mijn spullen overhandigd van een werknemer, die het voor mijn ” safety and Comfort” maar meegenomen had.
  Ik weet het, het is maar 1 positieve ervaring tegenover misschien vele negatieve ervaringen die anderen met Thai gehad zullen hebben, maar toch, het vermelden waard.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 5. LOUISE zegt op

  Hallo redaktie,

  Zeg het maar als ik geen gelijk heb.
  Naar mijn mening is dit nep.
  Een bewakingscamera is bevestigd aan muur of plafond EN NEEMT CONTINU DEZELFDE RUIMTE OP.
  Deze camera beweegt en deze beweging is dusdanig dat je kan zien dat dit geen steeds weer terugkerende beweging is waarmee deze camera ingesteld zou zijn.

  LOUISE

 6. RonnyLadPhrao zegt op

  Beste Louise,

  Als je goed kijkt worden de originelen beelden op een tv toestel getoond, en is iemand de filmbeelden die getoond worden op dat TV toestel (een LG) aan het filmen.
  De eigenlijke bewakingscamera staat wel degelijk vast en neemt inderdaad continu dezelfde ruimte op. Ook hier.
  In het filmpje dat wij hier zien wordt niet de originele tape/cd of wat ook rechtstreeks aan ons getoond maar via een tussenstation en dat is de man die de tv beelden aan het filmen is.
  Daarom lijkt de camera van de originele beelden te bewegen, maar eigenlijk is het de persoon die met zijn filmtoestel,of telefoon de bewakingsbeelden filmt die beweegt met zijn toestel.
  Niet nep dus.

 7. Mathias zegt op

  Deze ” man ” moet nog door de immigration en we weten allemaal dat we ff netjes voor een cam moeten gaan staan bij binnenkomst Thailand. Met de techniek van tegenwoordig zal hij de dans niet ontspringen. Enige vraag is arresteren ze hem of mag hij doorgaan met een mooie not welcome anymore stempel in zijn paspoort? Dat laatste krijgt die zowiezo bij een arrestatie en schuldig bevonden!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website