In een huis in het district Min Buri (Bangkok) heeft de Thaise politie 14 Afrikaanse leeuwen, diverse apen, reptielen en vogels ontdekt. De eigenaar van het huis is gearresteerd, zo schrijft Bangkok Post.

De leeuwen, werden gehouden in kooien op het erf van de man. Verder vond de politie nog 23 stokstaartjes, 17 marmoset apen, 12 pauwen, diverse soorten schildpadden en vogels. De dieren zijn in beslag genomen.

De huiseigenaar, de 41-jarige Montri Boonphonon, is opgepakt op verdenking van illegaal bezit en de handel in beschermde diersoorten.

Volgens de politie is de man al eerder gearresteerd voor een dergelijk vergrijp. De verdachte zou actief zijn als tussenpersoon voor dierensmokkelaars. Zelf beweert hij over documenten te beschikken waauit zou blijken dat hij de rechthebbende eigenaar is van de dieren.

Thailand heeft als gastheer van de 16e vergadering van CITES, bij monde van premier Yingluck Shinawatra, beloofd om harder op te treden in de strijd tegen de illegale handel in wilde dieren.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website