Thaise man bezoekt zijn eigen crematieplechtigheid

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
4 februari 2020

In het district Na Bon in de zuidelijke provincie Nakhon Si Thammarat wordt een man aangereden door een trein en overleeft dat ongeluk niet. Het lichaam is danig verminkt, waardoor de identificatie een heel probleem is. In eerste instantie vermoedt men, dat het om Prapad Sanitknam gaat, die in de buurt woont en vaak in de omgeving wat rondzwerft.

Zijn vader, Suchart Sanitknam bevestigt, dat het lijk van zijn zoon is. Het postuur van de overledene komt wel overeen en ook in de nogal sjofele kleding herkent de vader zijn zoon. Op het lichaam werd geen ID of een ander bewijs gevonden. De vader verklaart, dat zijn zoon een historie van psychische problemen heeft en het zeer aannemelijk acht, dat zijn zoon in een mentale dip tijdens een zwerftocht op het spoor beland is.

De crematie wordt de volgende dag geregeld in de tempel en tijdens de plechtigheid loopt tot ieders verrassing Prapad binnen om zijn respect voor de overledene te tonen. Als het aanwezige publiek Prapad ziet, denkt men met de geest van Prapad te maken te hebben. Als echter de zekerheid er is, dat de bezoeker een man van vlees en bloed is, realiseert men zich, dat de overledene in de kist iemand anders moet zijn. Alom blijdschap natuurlijk, dat Prapad nog leeft en de plechtigheid wordt afgebroken.

Voor de autoriteiten blijft nog de vraag: Wie is de persoon in de kist?

Lees het hele verhaal met foto op: thairesidents.com/local/man-attended-funeral-family-shocked

Bron Thai Residents/Sanook

2 reacties op “Thaise man bezoekt zijn eigen crematieplechtigheid”

  1. John Chiang rai zegt op

    Afgezien dat een dodelijk ongeluk altijd tragisch is voor de echte persoon en zijn nabestaanden,zou ik bij een dergelijke verwisseling wel eens willen zien wie er nu werkelijk iets om mij gegeven heeft.
    Een erfgenaam die niet aanwezig is,of de indruk geeft dat hij zwaar aan het huichelen is,zou ik dan meteen nog onterven kunnen.
    Bovendien kon je aan het aantal aanwezigen meteen zien,hoe belangrijk je nu werkelijk was voor je omgeving.

  2. Mark zegt op

    Zegt ook veel over de wijze waarop politiediensten in Thailand dit “afhandelen”. Een wel heel bijzondere indentificatie. Resultaat van bekwame beroepsernst?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website