De Thaise filmregisseur Tanwarin Sukkhapisit heeft bij de recente verkiezingen in Thailand geschiedenis geschreven door als eerste transgender in het parlement te worden gekozen.

In de politiek

Sukkhapisit is een filmmaker en -regisseur, die eerder in het nieuws kwam, toen haar film “Insects in the Backyard” niet door de filmkeuring kwam, omdat het “tegen de openbare zeden” was. Haar ervaring met filmcensuur, waardoor ze zich “’als een terrorist” voelde, werd al snel haar motivatie om door te gaan in de politiek en werd kandidaat voor het parlement voor de nieuwgevormde Future Forward Party.

Politieke ambities

“Ik wil een persoon zijn die minderheidsgroepen in Thailand vertegenwoordigt, want LGBT-mensen, zoals ik, hebben bijvoorbeeld niet het recht om te trouwen in een homohuwelijk,” vertelde ze aan Voice of America. “Wettelijk kunnen we volgens de wet geen kinderen adopteren.” In een gesprek met de Bangkok Post maakte zij duidelijk dat ze wilde vechten voor de legalisering van het homohuwelijk in Thailand. “We hopen artikel 1448 van de Civil and Commercial Code te kunnen wijzigen, zodat twee mensen, ongeacht hun geslacht, kunnen trouwen. “Als dit kan worden verholpen, zou het een barrière verwijderen en de deuren voor veel andere dingen openen.”

Dankwoord

Sukkhapisit gebruikte na haar verkiezing de sociale media om iedereen, die op haar gestemd had, te bedanken. Zij schreef: “Bedankt voor de hoop van iedereen die gelooft, dat we samen nog steeds een nieuwe, goede toekomst nastreven.” Ze voegde eraan toe: “Dank u vanuit mijn kleine biseksuele hart.”

Zie hieronder een kort video-gesprek met het kersverse parlementslid:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand kiest voor het eerst transgender in parlement”

  1. Rob V. zegt op

    Wat iemand tussen tussen de benen heeft zitten (op de werkvloer) is mij om het even. Wat telt zijn iemands kwaliteiten, al is het een mooie bonus als de werkvloer meer opschuift naar een afspiegeling van de maatschappij. Als deze volksvertegenwoordiger de nodige kwaliteiten en de passie heeft, prima, hulde. Uiteraard kan ze dan met extra gedrevenheid over zaken praten die haar persoonlijk raken zoals de nog steeds ongelijke rechten voor homo’s e.d. Niet kunnen trouwen, discriminatie op de werkvloer, zich in het dagelijks leven meer getolereerd dan gerespecteerd voelen en ga zo maar door.

    Aan haar motivatie te lezen heeft ze zeker de drive om Thailand eerlijker en gelijkwaardiger te maken, daar steun ik haar 100% in. Ik wens haar dan ook veel succes! 🙂

  2. hannie zegt op

    Ik vind dat in Thailand iedereen op de werkvloer de kans heeft .Bvb Big c en 7/11 en andere werkgevers hebben vrijwel allemaal gay’s travo’s ……LGTB mensen in dienst.Heel normaal .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website