“Stairway to heaven” in Nonthaburi

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
14 juni 2016

De Nonthaburi Highway Department besloot een voetgangersbrug over een brede verkeersader van 10 rijstroken te laten bouwen. Een aannemer werd in de arm genomen om dit project voor een budgetprijs van 4,2 miljoen Baht uit te voeren. Geen kleinigheid want de voetgangersbrug wordt 54 meter lang.  

Begonnen werd met aan beide zijden van de straat een trap te bouwen. Aan de ene kant was dat geen probleem, maar aan de andere kant deed zich een kleine moeilijkheid voor. Er stond namelijk een betonnen paal van het elektriciteitsbedrijf in de weg. Goede raad was duur, maar een heldere geest bij de aannemer kwam met de oplossing. Rondom de paal werd een tussenplatform gepland met een uitsparing voor de paal. Zo, probleem opgelost, zie foto!

De foto werd op Facebook geplaatst en – gelukkig is de gemiddelde Thai niet dom – er kwam een vloedgolf aan commentaar: “Welk deel van het lichaam gebruikte de bedenker om met dit idee aan te komen? Heeft hij er aan gedacht, dat deze constructie wel eens mensen zou kunnen elektrocuteren?, zei een commentator.

Maar de kritiek is niet geheel eerlijk, vindt een woordvoerder van de Nonthaburi Highway Department, Mr. Manas Singsangsa. Hij legt uit wat er is gebeurd: ”Voordat de bouw werd begonnen, hebben we eind vorig jaar een bespreking gehad met de elektriciteitsmaatschappij (GEA). De elektriciteitspaal zou op tijd worden verplaatst om de trap te kunnen bouwen, maar het gebeurde gewoon niet. Vanwege contactuele verplichtingen kon de bouw niet langer uitgesteld worden en werd voorlopig voor deze oplossing gekozen. Binnen kort wordt de paal alsnog verplaatst”.

Bron: Thaivisa/Thairath

2 reacties op ““Stairway to heaven” in Nonthaburi”

 1. Khun Peter zegt op

  Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

 2. ruud zegt op

  Een railing was waarschijnlijk geen onderdeel van het onwerp?
  Ik zie niet hoe je aan dat dunne laagje beton een stevige railing kunt vastzetten.
  Gezien de dikte van het beton, vrees ik dat het betonijzer ook wel zal gaan roesten en het beton laten scheuren.
  Ik vrees, dat deze voetgangersbrug geen lang leven beschoren is.
  En binnenkort wordt de paal verplaatst?
  Als die brug klaar is, zal het wel nooit meer gebeuren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website