Een politieman is aangeklaagd voor poging tot doodslag omdat hij zijn dienstpistool gebruikte om een eind te maken aan de voortdurende overlast van de te harde muziek.

 
Agent Chaiyong Jaemrungroj werkzaam bij het Krasang politiebureau werd in het gelijknamige bureau door zijn chef Wisanu Apornpong ondervraagd en gaf zijn daad toe. Hij was kwaad en geërgerd door de voortdurende herrie van de muziek van de zoon van zijn overbuurman Rom.

De schoonmoeder van Rom had gezien hoe de politieman op het huis afkwam en een schot afvuurde. De teenager vluchtte in paniek weg! Toen de vader ’s avonds van zijn werk terugkeerde en hoorde wat er gebeurd was, vroeg hij de agent waar hij mee bezig was. Deze was nog zo kwaad,dat hij opnieuw begon te schieten. Rom werd tweemaal getroffen, maar kon wegkomen, achtervolgt door de schutter.

Buren werden gewaarschuwd en ook de politie. De dochter (17) van het slachtoffer filmde het voorval met haar telefoon. Het slachtoffer kreeg eerste hulp en werd daarna naar het ziekenhuis in Buriram gebracht.

De oudere broer Chaiya vertelde dat zijn broer en de zoon van het slachtoffer al lang met elkaar ruzie hadden over de steeds voortdurende geluidsoverlast. Hij vermoedde dat zijn geduld op was en dat dit tot deze uitbarsting heeft geleid.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Poging tot doodslag bij burenruzie vanwege geluidsoverlast”

 1. Erik zegt op

  Had de politieman zijn herrie makende overbuurman een klap voor zijn … gepeerd dan had ik hem groot gelijk gegeven. In Thailand is geen of nauwelijks wetgeving over geluidsoverlast en heb je zekere vrienden dan ‘mag’ je sowieso meer dan een ander.

  Ik prijs me gelukkig in een ‘gat’ te wonen waar men de herrie in de hand houdt behalve op hoogtijdagen van Boeddha en van de staat en vooruit, een beetje afwisseling hoort er bij. Maar constant teringherrie duwt je zenuwen naar ongekende hoogtes en ik begrijp de man volledig al hoor je niet naar een schietijzer te grijpen. Een paar klappen kunnen ook buitengewoon opvoedend werken……

  • endorfun zegt op

   Als de buurman je voortdurend lastig valt met lawaai, zou ik hem van hetzelfde laken een broek passen. Er zal ook wel muziek/lawaai zijn dat hem irriteert en ergert … zo kan er nadien worden onderhandeld.

 2. Jacques zegt op

  Ik denk dat men met respect voor elkaar en in goed overleg uit dit soort gedoe kan komen. Weerbaarheid is bij velen een gebrek. Soms is daarvoor een derde partij nodig en in dit geval had deze vanuit de politie organisatie zelf moeten komen. Recht in eigen hand nemen en nog erger misbruik maken van je positie is zeer verwerpelijk en in dit geval natuurlijk strafbaar. We leven niet meer in het wilde westen. Er is wetgeving in Thailand, maar die wordt vaak met handen en voeten getreden. Uit angst of met de mantel der liefde zaken bedekken is aan de orde van de dag. Maar hoe je het ook went of keert deze politieman is niet geschikt meer voor zijn dienstuitoefening en dient wat mij betreft ontslagen te worden en berecht. Ik denk dat dit ook zal gaan plaatsvinden gezien de aangedragen bewijzen. Ook in dit geval is er te weinig interne controle op politiemensen en het gevaar voor afglijden is altijd aanwezig. Het valt en staat bij een organisatie die voorbereid is op calamiteiten zoals deze. Het is zoals we allemaal wel weten niet het eerste voorval waarbij onrechtmatig geweld wordt aangewend. Bij uitblijven van maatregelen om dit soort excessen te voorkomen zullen we nog in lengte van dagen getuigen blijven van dit soort berichten. Het alleen maar bij aanstelling psychisch te worden gekeurd en nadien nooit meer is heden ten dagen niet meer voldoende en dit soort voorbeelden tonen dit aan.

 3. Kees janssen zegt op

  Lawaai van oa muziek is een groot probleem. Muziek op normale sterkte kennen ze niet. Hier wat van zeggen heeft geen effect. Echter het is wel zo dat de thai zich ook ergert aan de harde muziek.
  Waar je ook horensdol van wordt is oa de groenteboer die s morgens om 5 uur met zijn speaket de straat in rijdt om aan te kondigen dat hij er is. En blijft geruime tijd op volle sterkte staan.
  Wat ook irritant is zijn de mensen die met de telefoon in bv mrt, bts of cofgeshop zitten en youtube kijken met geluid op volle sterkte. Syoren zich ook nergens aan.
  Het probleem is eigenlijk dat de gemiddelde thai er niets van zegt om geen problemen te krijgen.

 4. peter zegt op

  Koptelefoon, probleem opgelost.

  Echter stap maar eens winkels binnen in Thailand, irritante muziek met daarbij aanbiedingen elke keer, hard. Ook buiten de winkel.
  Als je continu geconfronteerd wordt met keiharde muziek, kan ik me voorstellen dat je door draait.
  Had de agent beter een kogel door de versterker kunnen sturen, ook einde verhaal dan.

  Nu was het een agent, echter schijnen vele Thai een wapen te hebben, welke ze dan soms ook gebruiken. In Thai Visa forum, zie je het nog wel eens voorbij hoppen.
  Staat me één geval zo bij van een vader, die bij een ruzie zowel zijn schoonzoon en DOCHTER neer knalt.

  Regels, wetgeving maken heeft geen zin, daar dit in Thailand zelden wordt gehandhaafd. Getuige bv. de aantallen verkeersdoden, door niet naleven wetgeving. Behalve dan als je een farang bent, dat is easy money in the pocket.

  Luisteren naar klachten doet de Thai ook niet echt.
  Mijn “schoonmoe” heeft land bij haar huis, maar buren lieten een koe op haar land grazen, wilde ze niet.
  Niet luisteren betekende voor moe, een omheining op de grens met prikkeldraad, pal langs het huis van de buren. En zo zijn er nogal meer van dit soort zaken in Thailand.
  Hoewel dit ook voorkomt in een Nederland of waar dan ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website