Lotus Club Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
15 juni 2013

Zoals overal in de wereld zijn ook Thaise mannen en wellicht ook veel Thaise vrouwen gek op auto’s. In Thailand is deze heilige koe nog net iets heiliger, omdat status en het tonen van je rijkdom belangrijke issues zijn in de Thaise maatschappij.

Wie in Bangkok vertoeft zal zich verbazen over de vele supercars die er rondrijden. Zelden zal je zoveel Ferrari’s, Lamborghini’s en andere sportwagens tegenkomen.

Er ontstaan ook steeds meer merkenclubs waar gelijkgestemden elkaar opzoeken en ritjes maken met glimmende bolides.

Lotus Club Thailand

Er bestaat in Thailand ook een heuse Lotusclub. Lotus is een beroemd merk onder de supercars. Deze Britse sportwagenfabrikant gevestigd te Hethel (Norfolk), heeft een roemruchte historie onder meer in de Formule 1.

In deze mooie video gemaakt door de Lotus Club Thailand, zie je een aantal Lotus modellen voorbijkomen, zoals de Lotus Evora en de prachtige Lotus Exige S 2012 die een motor heeft van 351 pk. Met dit racemonster sprint je van 0 naar 100 km/h in slechts 3,8 seconden. De topsnelheid bedraagt 275 km/h.

In nu maar snel met je Lotus naar Tesco Lotus voor de dagelijkse boodschappen.

Video Lotus Club Thailand

[vimeo]http://vimeo.com/68400259[/vimeo]

1 reactie op “Lotus Club Thailand (video)”

  1. Gerard zegt op

    Toch wil ik dit verhaal wat nuanceren. Toen ik in Thailand kwam wonen 15 jaar terug heb ik werkelijk verbaasd over het autopark. Ik zag (en zie nu ook) werkelijk geen enkele auto onbeschadigd rondrijden terwijl ik dat wel in Nederland zie waar het echt een “heilige” koe is. In Thailand absoluut niet. Ik heb veel thaise vrienden en die beamen dit betoog. Zij zien een auto, die overigens 9 van de 10 keer gefinancieerd is via het merk zelf, als een vervoermiddel van A naar B. Niet meer en niet minder. Ook zie je altijd en eeuwig de auto uitgevoerd met spoilers, skirts etc. Waarom? Dit is veelal gratis van de dealer om de nieuwe eigenaar over de streep te trekken de auto toch maar vooral te leasen! En ja… een thai is hier erg gevoelig voor.

    Status en het tonen van evt. rijkdom zie je alleen maar bij mensen met daadwerkelijk veel geld en die rijden peperdure auto’s. Jan Modaal in zijn Toyota, Nissan, Honda, Suzuki zal het allemaal worst wezen.

    Dat er zoveel autoclubs zijn is gewoon “om erbij te horen”. Dit heb je in Nederland precies hetzelfde, waar voor elke merk en type wel een club bestaat, die veelal ook nog eens kortingen kunnen bedingen op brandstof en verzekeringen. Dat is hier precies hetzelfde, want ik ben ook lid van zo’n autoclub en we hebben vaak hele leuke toerritten met elkaar door Thailand, lekker kletsen, eten… fantastisch!

    Overigens vind ik het wel meevallen het aantal dure auto’s in Bangkok. Natuurlijk zie je de peperdure auto’s, vooral gebieden als Sukhumvit en On nut, maar daar zitten ook de meeste dealers van dit soort bolides.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website