In de rij voor een kop koffie in een vliegtuig

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
15 augustus 2020

In de rij voor een kop koffie in coronatijd? Ook dat komt voor, en is te vinden aan de Road 331 richting Sattahip. Rechts van de weg staat een vliegtuig opgesteld en na een U-turn kan het parkeerterrein opgereden worden.

Een ondernemer had een groot afgedankt vliegtuig opgekocht en het interieur ingericht als koffieshop. Het bleek een schot in de roos. Vanaf dag één stonden de mensen in de rij om naar binnen te mogen. De toeloop was zo groot, op een gegeven ogenblik zelfs 1.000 mensen, dat er maatregelen genomen moesten worden. Bezoekers konden een nummer krijgen en onder een overkapping wachten tot zij aan de beurt waren. Een tweede optie was een reservering maken en op de afgesproken tijd verschijnen.

Een hele onderneming om voor 100 baht een kop koffie in een vliegtuig te mogen drinken en deze even te mogen doorwandelen. De bezoeker kreeg een uur de tijd om zijn koffie in ontvangst te nemen en te nuttigen. Op het buitenterrein waren nog een paar vliegtuigjes te bewonderen en een paar oude (leger) voertuigen.

Tot zover het laatst bekende nieuwe uitstapje.

3 reacties op “In de rij voor een kop koffie in een vliegtuig”

 1. Peter V. zegt op

  De koffie is van ondergeschikt belang.
  Het gaat erom dat er foto’s (voor Facebook etc.) gemaakt kunnen worden.
  Zo’n lokatie is tijdelijk heel populair, tot er een nieuwe ‘place to be’ gemeld wordt.

  • l.lagemaat zegt op

   Alles is maar tijdelijk.

   Een paar duizend jaar geleden werd ook al opgemerkt
   dat er niets nieuws was onder de zon.

 2. Mathjeu zegt op

  Na een kleine drie kwartier gewacht te hebben mochten we binnen. Interieur is oud en niet al te schoon. Bij bestelling van koud drankje gaat het redelijk snel. Mijn koffie en als enige die koffie had, kwam als laatste en niet meer warm. Dit was een eenmalig bezoek, maar voor de locale bevolking een leuk uitstapje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website