De hand aan de ploeg in Thailand (video)

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
7 april 2021

Er wonen nogal wat Farangs in Isaan, waarvan een deel en ieder op zijn eigen wijze een boerenleven leidt. Werken op het land mogen ze officieel niet, maar ach, op het platteland zullen ze niet zo nauw kijken. Als die Farangs al een verleden als boer hebben gehad, zullen ze toch waarschijnlijk nooit met de hand geploegd hebben. Daar heb je immers een tractor voor.

De precieze achtergrond weet ik niet, maar in ieder geval werd er in een dorp in de provincie Surin, Ban Pan Rua, een wedstrijd gehouden in ploegen met een buffel. Zeven flinke Farangs uit IJsland, Engeland, Schotland, Oostenrijk, Zwitserland, Canada en Nederland bonden de strijd met elkaar aan, zoals u op onderstaande video kunt zien. De Thaise televisie zond dit filmpje uit in een soort “Van gewest tot gewest” programma.

Leuke beelden, maar helaas ontbreekt een compleet wedstrijdverslag. Ene Kerry won, die volgens de vertaling uit het Thais uit IJsland (Iceland) komt, maar waarschijnlijker is dat het een Ier (Ireland) betreft. Tweede werd de Zwitser. Wie de Nederlandse deelnemer is heb ik niet kunnen vinden evenmin als de winnende tijd. Mocht hij dit lezen dan horen we graag van hem een verhaal hoe de wedstrijd verlopen is en de achtergrond van deze Farang wedstrijd.

– Herplaatst bericht –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

2 reacties op “De hand aan de ploeg in Thailand (video)”

 1. wim zegt op

  Het gaat niet om de tijd maar om de kwaliteit van het ploegwerk.

  • PEER zegt op

   Ja Wim,
   Ik zie ook dat het prutswerk is. Duidelijk geen boeren. Maar wél leuk.
   Ik heb als klein manneke bij ‘n boerenfamilie gelogeerd en met het “hand-ploegen” moest de boer met z’n hele gewicht op de ploeg hangen om de grond diep omgeploegd te krijgen.
   Hier wordt de bovenaarde wat opengekrast.
   Maar als toeristische trekker voor ‘n plaatselijk festival of wedstrijd is het knap gevonden. En zal er veel bekijks op afkomen.
   En dát is de achterliggende gedachte.
   Goei idee!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website