Dodenweg in Tak rood geverfd

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
17 november 2015

De beruchte bocht van ‘honderd doden’ in Tak is geverfd in een poging het aantal ongelukken een halt tot te roepen. Over een lengte van ongeveer 200 meter is de weg opmerkelijke genoeg ‘bloedrood’ geverfd. 

De beruchte snelweg No.12 van Tak naar  Mae Sot) net voor kilometerpaal 17, kent iedere maand een aantal dodelijke ongevallen. Veel automobilisten verkijken zich op de bocht in de weg. Overigens is de hele snelweg gevaarlijk door de scherpe bochten en steile hellingen.

Behalve deze bocht is er nog een stuk op deze dodenweg die erg berucht is. Het gaat om een weggedeelte tussen kilometerpaal 64 en 69, genaamd: Doi Ruak. Daar kwamen vorig jaar honderd verkeersdeelnemers om het leven en vorige week nog vijf bij een botsing tussen een pickup truck en een vrachtwagen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/xsWkcY

3 reacties op “Dodenweg in Tak rood geverfd”

 1. dirk zegt op

  Zonde van de verf. De mentaliteit van de gemiddelde Thaise automobilist is “trap in dat gas” en als ze die kleur al zien (alleen overdag) en voelen dat er iets mis is dan ben je al veel te laat. De beste oplossing hier is de bocht verleggen, als de situatie het toelaat.

 2. Roy zegt op

  Road nr.12 mijn favoriete weg in Thailand.Ik denk dat deze weg is aangelegd met de ambitie van
  de formule 1.prachtige weg 4 baans met de gekste bochten combinaties.Zelfs schuine bochten zoals
  je allleen op een circuit tegenkomt.Van Mae Sot tot Khon Kaen +/- 300 km genieten als motorrijder.
  Het wegdek rood schilderen zal niet veel uithalen vrees ik.Trilstroken om de Thai wakker te maken
  zou misschien een betere oplossing zijn.

 3. Mark zegt op

  Hopelijk doet de verf geen afbreuk aan de ‘stugheid’ van het wegdek. Verf op een asfaltwegdek maakt het spekglad als er onvoldoende ruwmakers in verwerkt zitten. Bij regenweer kan het daardoor extra slipgevaarlijk worden. Wait and see TIT


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website