Dartboardvergunning in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk, Sport
Tags: ,
13 maart 2018

In februari stond het artikel op dit blog waarin melding gemaakt werd van inbeslagname van dartboards in Soi 6 van Pattaya. De uitbaters van meerdere horeca-gelegenheden konden namelijk geen dartboardvergunning laten zien.

Lees het verhaal nogmaals op deze link: www.thailandblog.nl/opmerkelijk/darten-is-verboden-pattaya

Een op zijn minst verwonderlijke actie van de politie in Pattaya, want niemand kende het bestaan van een dartboardvergunning en men vroeg zich af hoe en waar een dergelijke vergunning zou kunnen worden verkregen.

Thailand Darts Association

De Thailand Darts Association (TDA) werd om advies gevraagd en die komt nu met het volgende bericht:

Ingevolge nieuwe lokale regels, waarop TDA geen invloed heeft gehad, moeten alle voor het publiek toegankelijke gelegenheden in Thailand, die een dartboard ter beschikking hebben, een “Dartboard Permit” aanvragen. Zonder die vergunning kunnen lokale autoriteiten boetes opleggen en de dartboard(s) in beslag nemen,

Men kan deze vergunning nu bij de TDA aanvragen ([email protected]) en met deze officiele TDA brief kan men aantonenstappen te hebben ondernomen om het gokken op dartboards te voorkomen. De brief wordt voorzien van een stempel en de handtekening van de President van de TDA en bovendien krijgt het een registratienummer van de Office of the National Culture Commission (ONCC). Zonder deze TDA brief kan de organisatie geen steun verlenen indien er problemen ontstaan.

N.B. De regeling geldt dus niet alleen voor Pattaya, maar voor heel Thailand!

Zie voor de Engelse en Thaise tekst de website: www.tdadarts.com

5 reacties op “Dartboardvergunning in Thailand”

 1. Leo Bossink zegt op

  Vreemde gang van zaken, overigens niet geheel ongewoon in Thailand.
  Er wordt verwezen naar nieuwe lokale regels, waar staan die dan gepubliceerd. En al het om nieuwe lokale regels gaat, b.v. voor Pattaya, waarom zouden deze regels dan voor heel Thailand gelden.
  En nu weet ik wel dat veel Thai wel van een gokje houden, maar gokken op dartsbords?
  Moeten dergelijke nieuwe lokale regels niet ergens officieel gepubliceerd worden (zoals in Nederland b.v. in de Staatscourant)?
  Ik begrijp Gringo, dat je ook niet direct de antwoorden paraat hebt. Maar ik ben toch wel nieuwsgierig.
  Of valt dit in de categorie “bridgespelers oppakken” zoals 1-2 jaar geleden? En horen we hier weer eens nooit meer van?
  Hier in Udon op dit gebied nog geen enkele actie waargenomen (wel een vertwijfelde actie 2-3 maanden geleden om het schenken van alcohol in bars en bars / restaurants tussen 14.00 en 17.00 te verbieden.

 2. teun zegt op

  Darts is ook veel gevaarlijker dan wapens…… En die kan elke ….. kennelijk bezitten. Da’s logisch! Toch?

  Ik verbaas me helemaal nergens meer over na 10 jaar in dit af en toe onnavolgbare, maar verder heel pezierige land.

 3. theoS zegt op

  Darts spelen valt, net als kaart spelen, onder de gokwet in Thailand. Ziedaar.

 4. teun zegt op

  Darts is een gokspel? Ik dacht, dat het meer iets was van aanleg, oefenen en kunde. Iedereen heft dezelfde kansen om te winnen. Dart-pijlen, het bord en de afstand tot het bord zijn voor elke deelnemer gelijk.

  Kaart spelen kent – naast enige behendigheid – ook een grote mate van geluk (welke kaarten krijg je toebedeeld).
  Als darts onder gokken valt dan ken ik nog wel een paar spelletjes, die daarvoor in aanmerking komen. Wat te denken van voetbal bijvoorbeeld?
  Maar ja, wie ben ik, nietwaar?

 5. David H. zegt op

  Hebben de Thai authoriteiten er nog nooit aan gedacht dat je met lucifers en tooth picks ook kan gokken (short & long straw picking …? ) Dus best een licentie voor bezit v/deze ….(lol) zelfs dat handspelletje steen /papier /schaar …

  Als iemand wil gokken zijn er onnoemelijk veel variaties mogelijk ….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website