We got him! De vader naar wie Melonie Dodaro op zoek is, woont tegenwoordig als Colin Young in Pattaya.

Wie weet wie mijn vader is? Die oproep plaatste Melonie Dodaro, een 46-jarige Canadese, afgelopen weekeinde op Facebook. Van haar moeder had ze gehoord dat haar verwekker Cees de Jong heette, uit het Nederlandse stadje Zwolle kwam en rond 1947 was geboren. De Stentor wijdde er in de krant van dinsdag een artikel aan, waarna diverse nieuwssites de oproep overnamen. In de reacties op een van de sites merkte iemand op dat ze Cees de Jong heeft gekend en dat zijn artiestennaam Colin Young was.

En laten we op de Stentor-redactie nou een boekje hebben liggen over Colin Young… Daarin beschrijft hij zijn wonderlijke leven, van zijn jeugd in Zwolle tot en met zijn huidige bestaan in Thailand. Met tussendoor avonturen in onder meer Chili (waar hij namens Nederland deelnam aan een internationaal Songfestival), de Verenigde Staten (waar hij als Elvisimitator optrad) en Canada (waar hij huizen schilderde, wat Melonies moeder zich ook wist te herinneren). Het geboortejaar van Young is gelijk aan dat van de Cees de Jong die Melonie zoekt en de tijd die hij in Canada doorbracht is precies de periode dat ze moet zijn verwekt. In het boekje van Colin Young staat een opdracht aan Zwollenaar Hans Borrel: ‘FOR A SPECIAL DUTCHMAN.’ Borrel, die lange tijd een horeca-imperium bestierde en zo’n beetje heel Zwolle kende, zegt telefonisch nog steeds contact te hebben met zijn vroegere vriend. „Colin Young is zijn artiestennaam, hij heette in het echt Cees de Jong.

Hij woont nu met zijn jonge vrouw en hun kinderen in Thailand.” De term ‘kleurrijk’ is een understatement voor het leven dat Cees de Jong/Colin Young heeft geleid. Hij trad op met artiesten als Bonnie St Clair, Patty Brard en Tineke de Nooij, sloeg met een hamer zijn knieschijf kapot om afgekeurd te worden voor militaire dienst, lag in Spanje in coma na door een bus te zijn overreden, bokste om geld, speelde in een film over Thailand, enzovoorts. Zijn boekje bevat een speciaal hoofdstuk over ‘wives and girlfriends’. In 33 pagina’s komt een bonte optocht van schoonheden langs, onder wie zelfs een Miss Belgium. Helaas ontbreekt een vriendinnetje uit Canada; wellicht was die affaire zo kort dat Cees die het memoreren niet waard vond.

De Stentor belt dinsdagmiddag met Melonie Dodaro om te zeggen dat we de Zwolse Cees de Jong die volgens haar moeder haar vader is hebben getraceerd. „Waaaat?”, gilt ze door de telefoon. „Ik sta helemaal te trillen!” Ze had al uit reacties op haar Facebookoproep begrepen dat haar vader een artiestennaam had. „De Jong is de meest voorkomende naam in Nederland, en dan ook nog een tweede naam: dat vind ik nooit, dacht ik. This is amazing!” Later op de dag lukt het ook om Young/De Jong aan de telefoon te krijgen.

Na het advies om even te gaan zitten vertellen we hem dat een 46-jarige vrouw in Canada beweert dat hij haar vader is. Zijn droge antwoord: „Dat zou zomaar kunnen.” Hij heeft in Canada een vriendin gehad die twee maanden zwanger was toen hij terug moest naar Nederland, vertelt Young. „We probeerden contact te houden, maar dat is helaas niet gelukt.” Hij heeft zich vaak afgevraagd of hij een kind in Canada had rondlopen. „Ik heb nog eens geprobeerd om mijn vroegere vriendin op te zoeken, maar ik kon haar nergens vinden. Dat was nog niet zo makkelijk in de tijd van voor het internet.” Of hij contact zou willen hebben met zijn Canadese dochter? „Absoluut! Dat zou ik fantastisch vinden!” We bellen met Melonie: we hebben het 06-nummer van je vader, je kunt hem bellen! „Oh jee!”, reageert ze, „Dat vind ik veel te eng!” Dus bellen we weer met Colin en geven hem Melonies nummer.

Laat op de avond belt Colin met de Stentor: „Het is gelukt, we hebben elkaar gesproken. Het was fantastisch. Ik heb haar uitgenodigd om naar Thailand te komen.” Melonie reageert via Facebook: „I found my dad! I’m on cloud 9 right now. Love to you all!”

Bron: De Stentor


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Canadese vindt na 46 jaar haar Nederlandse vader in Pattaya”

 1. Rob V. zegt op

  Nou Collin en Melonie gefeliciteerd! Toch fijn dat internet het zoeken wat makkelijker maakt. 🙂

 2. Gert reeves zegt op

  Dit is echt prachtig voor allebei
  Maak er nu nog maar een leuke tijd van,want jullie zullen nog veel te vertellen hebben aan elkaar.
  Dit is nog eens hartverwarmend nieuws.
  Proficiat Melonie met uw geslaagde zoektocht en voor de vader Colin ook natuurlijk

  • fontok60 zegt op

   Melonie dat is heel voor , je vader is een fijne vent ik ken hem al 15 jaar hij heeft zelfs nog op mijn bruiloft in bangkok gezongen

 3. Pieter zegt op

  Hallo Colin’

  Vertelde je een week geleden nog’, dat jij geen 13 in een dozijn bent.

  Gefeliciteerd!!!!

  Hebben we nog meer gespreksstof Haha’

  Groet Pieter Udon Thani

 4. Wihelm Heutink zegt op

  Zulke dingen maakt een mens gelukkig, ik ben dan ook ontzettend blij voor Cees.

 5. riekie zegt op

  Heel veel geluk met het weerzien

 6. LOUISE zegt op

  Hi Meloni and Colin,

  Congrats both of you.

  Meloni,

  I think that this is the shortest time that a child found her father.
  Boy Meloni, you will stay on cloud nine for a while right?
  And yuck, you’ll be nervous right, before you meet him.
  But dear, just take a bottle of bubbles on the plain and just think about the world as your own livingroom..
  Maybe it helps a little, but i’ll be thinking of you.

  And please, when you’re in Thailand, will you ask your father to change his picture on Thai Blog???
  With a big smile this time.
  Enjoy your father and the time you can spend with him and ofcourse also enjoy Thailand.

  Hi Colin,

  Ok, having a daughter of 46 is nothing special right?
  We have one as well.
  But in your case you see her for the first time after 46 years, and that’s something else.

  I hope you will let the T.B.-ers know a little of your meeting with your daughter.
  I wish you all the luck and happiness.
  I honestly wouldn’t know how I would react.
  Me, big mouth, small heart.
  I think in no time may make-up would be running along my cheeks and look like a witch after one minute.

  Enjoy, hug and love your daughter/father.

  LOUISE

 7. jasmijn zegt op

  Colin heel super voor jou dat jouw dochter je heeft gevonden
  40 jaar geleden was het haast geen doen voor iemand om personen terug te vinden..
  Ik kijk vaak naar het programma “opsporing” en ik zie daar vaak het probleem van mensen om persoonlijk elkaar terug te vinden, want dat is niet zo eenvoudig ondanks het feit dat internet nu beschikbaar is
  Dus dat jouw dochter je heeft terug gevonden is echt tof en ik wens je veel geluk toe, als zij naar Thailand komt….

 8. Martin van Bree zegt op

  Collin is voor mij en vele top. Prachtig goed leuk prficiat

 9. colin de jong zegt op

  Allemaal bedankt lieve mensen die mij dit grote geluk gunnen. Heb inmiddels 3 fantastische gesprekken gehad door de telefoon met mijn beeldschone en intelligente 46 jarige dochter Melonie. Zelden zo’n leuk en spontaan mens meegemaakt. Ze gilde het uit met woorden My dad ,my dad etc en we hebben even flink gejankt van blijdschap. In 1985 zong ik op een Int. songfestival in Chili waar ik 2e werd en terecht kwam in 2 aardbevingen. Daarna nog een noodlanding in Toronto waar ik direct een taxi heb genomen naar het gemeentehuis en later naar het hoofdpolitie bureau, waar ik de dienders 1000 dollar heb aangeboden om mijn kind te zoeken, want wist niet of ik een zoon of dochter had. Niet gelukt en hevig gedesillusioneerd naar huis. Werd opgewacht door een elftal journalisten in de VIP room op Schiphol maar kon niet enthousiast raken, ondanks mijn 2e prijs en het redden van een vrouw en baby uit een ingestort huis, waarvoor ik een onderscheiding van Pinochet heb geweigerd. Heb alle personen gebeld met dezelfde achternaam maar de meesten waren geen familie op een na, die niets met mijn ex te maken wilde hebben. Probeerde de bruut nog uit te leggen dat het om mijn kind ging die ik dolgraag wilde zien, maar hij smeet de haak erop. Hoe hard kun je zijn? Het geluk lachte echter dubbel toe want Melonie had ook nog een zoon van 27 die een bekende muzikant was, en in de finale zat van een Canadese talentenjacht. Kreeg net een telefoontje van mijn dochter dat het programma twenty-twenty van het Amerikaanse ABC TV hierover een Tv special wil maken in Thailand in Augustus, en de gehele familie een first class ticket heeft toegezegd. Melonie vliegt altijd first-class voor haar lezingen op congressen en heeft lezingen in Manchester, Londen en Copenhagen in Juli. Ik ga de dagen vast tellen, maar heb gelukkig dagelijks contact per email en Skype met deze fantastisch spontane nieuwe familie.

  • Gringo zegt op

   Van harte gefeliciteerd, Colin, wat een prachtig moment in je leven moet dat zijn. Het nieuws is inmiddels de wereld in gegaan, ik heb het al vele nieuwssites – vooral Canadese natuurlijk – zie staan.

   Mooi ook dat nieuws van ABC TV, maar je houd ons toch wel op de hoogte, he, op onze bescheiden thailandblog!

  • bona zegt op

   Prachtig voor jou Colin!
   Ik denk te kunnen vaststellen dat jullie qua status en bescheiden karakter, prima bij mekaar zullen passen. Alle geluk in de toekomst.

  • Theo Tromp zegt op

   Geweldig Colin, dat je dit overkomt. Het leven zit vol verrassingen. Tot ziens in Pattaya

 10. Yvon zegt op

  Wat is dit toch ontzettend leuk nieuws. Ik hoop Colin en Melonie dat jullie nog heel veel tijd hebben samen om van elkaar te kunnen genieten. Heel veel geluk. En ik lees wel het vervolg.

 11. huib den tuinder zegt op

  Geweldig Colin, je hebt het al zo druk druk, druk en soms wil je zelfs je telefoon uitzetten. Maar nu is het uitzien naar elk telefoontje, van je naasten aldaar/ Veel geluk verder het is je van harte gegund!!!

 12. Wihelm Heutink zegt op

  Een hele verandering in je leven Colin, zo in één klap niet alleen een dochter maar ook nog een kleinzoon erbij, ik wens jullie veel geluk voor nu en in de toekomst.

  • Davis zegt op

   Inderdaad Wihelm.

   En als extraatje een kleinzoon met talenten van de grootvader erbij!
   Beetje verhaal van de appel en de boom?

   Wat een story, prachtig gewoon!

 13. Riet Verbrugge zegt op

  Wat een mooi happy end Colin. Heel veel geluk.

 14. dries van kuijk tilburg zegt op

  colin wat een verhaal .met al jouw werkzaamheden,een nieuw kind er bij .je hebt ook niet stil gezeten. (gelegen) gr dries en liesbeth zien je in februari ik hoop bij rens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website