‘Brazilië-trip Oranje begint slecht’

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
7 juni 2014

Het voetbalteam van Oranje is aangekomen in Brazilië, maar helaas heeft de eerste rampspoed zich al voltrokken. Althans als we het bericht in de Da Nonsense Times uit Bangkok moeten geloven, dat met een exclusief verhaal komt over Oranje na de eerste nacht in Zuid Amerika. Ik heb het voor u (vrij) vertaald:

RIO DE JANEIRO: De spelers van het Nederlandse voetbalteam zijn volkomen in paniek. Bij aankomst in Rio de Janeiro bleek dat de bouw van hun luxueuze hotel waar zij zouden verblijven tot aan de finale van het Wereldkampioenschap 2014 op 13 juli, zodanige vertraging heeft opgelopen, dat het pas in februari 2015 beschikbaar is.

De spelers en staf werden nu ondergebracht in een gebouw van de Braziliaanse padvinderij, met stapelbedden, stinkende matrassen en sadistische akela’s (zie foto).

“Het is walgelijk”, zegt aanvaller Dirk Kuyt, terwijl hij een zwerm vliegen van zich afslaat om zich enigszins comfortabel te voelen op zijn Spartaanse bed. “Jordy Clasie sliep direct in het bed boven mij en hij snurkt, laat scheten en praat in zijn slaap. Hoe kan men van mij verwachten, dat ik fit ben als ik geen oog dicht kan doen met zo’n waardeloze middenvelder boven mij?”

Louis van Gaal, de trainer/coach, ziet de omstandigheden die het team moet ondergaan, wel degelijk positief in. “Dit zal echte mannen van deze overbetaalde sissies maken. Het is een ervaring die ze nooit zullen vergeten. Bij voetbal gaat het niet alleen om het voetballen zelf, uithoudingsvermogen is ook belangrijk net als het doorgaan tot aan je persoonlijke grenzen. Welnu, dat laatste hebben we zeker wel bereikt in dit vlooiennest.”

Doelman Jasper Cillessen: “Ik wil deze hel zo snel mogelijk verlaten. Ik mis mijn vrouw, mijn dochtertje van 2 jaar die op 30 juni jarig is nu al. Bovendien levert dit toernooi niet veel geld op. Ik vertrek direct na de groepswedstrijden, dat kun je de bookmakers verzekeren. Enne… heb ik het al over dat vreselijke Braziliaanse eten gehad?”

Voor de goede orde en geruststelling vermeld ik ook nog maar even dat het “redactiestatuut” van deze Thaise krant als motto heeft: De krant, die je niet kunt vertrouwen.

“Da Nonsense Times is een onafhankelijke krant van de Journalism Club van de Matthayom Watnairong High School in Bangkok, Thailand. Alle berichten worden met zorg geschreven en in de krant geplaatst, waarbij men er zeker van kan zijn, dat elk artikel voor de volle 100 procent uit nonsens bestaat. Alle berichten zijn fictief en enige gelijkenis met bestaande personen berust op louter toeval.”


» Laat een reactie achter


18 reacties op “‘Brazilië-trip Oranje begint slecht’”

 1. Gerrie Q8 zegt op

  Een typisch El Gringo verhaal. Vraag me af of de krant ook een voorspelling heeft over deze oranje jongens die vooraf zwaar op de proef worden gesteld. Kom maar op Bert.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Sjaak S zegt op

  Goed, over het onderkomen kan ik niet veel zeggen. Ik weet dat er veel moeilijkheden zijn en dat de Brazilianen (zoals altijd) veel blah blah deden, maar er niet mee op tijd kwamen. Ik ben zelf 24 jaar met een Braziliaanse getrouwd geweest en ik kwam er 25 jaar lang regelmatig…
  Maar dat het eten slecht is, dat wil ik bestrijden. Goed het is geen Thais eten en als ik moet kiezen, zal ik altijd voor een Thais gerecht gaan. Maar ik heb in al die jaren ook heerlijk in Brazilië kunnen eten.
  Churrasco, feijoada, Pão de quiejo, bolinhas…. er zijn zoveel lekkere dingen in Brazilië. Comida Mineira…
  Veel vlees, groente en rijst… en dan natuurlijk (dat mogen de voetballers waarschijnlijk niet) een lekkere caipirinha (gemaakt van Espirito de Minas cachaça)… Wanneer ik hier in Thailand zelf kook, wordt het meestal een Braziliaans gerecht, voor zover ik de ingrediënten kan krijgen.
  Tjonge jonge… volgend jaar ga ik mijn dochter daar bezoeken – in Salvador da Bahia. Mét mijn lieve Aom.. ik verheug me er nu al op.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • klaasje123 zegt op

   beste Sjaak,

   Moet je toch ook eens de cambodjaanse gerechten proberen. Je bent er immers vlakbij. Heerlijk mild gekruid waardoor je de ingredienten in al hun nuances goed blijft proeven. Niet zoals veel thaise gerechten waarbij de enige smaak die je bijblijft de scherpe saus is en resterend een verbrand huig. Of het vlees of vis was weet je dan al niet meer. Succes.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 3. Erik zegt op

  Een 7 juni mop hoor ! Een goeie !

  Gisteren was op BVN een bezoek aan dat hotel, keurig in orde, nette slaapkamers, ‘oranje is hier vaker geweest……’, uitkijk op een sjieke beach met veel schoon zand, en nog meer schoons, Oranje neemt eigen koks mee werd verteld, het was allemaal brandschoon dus dit is een goeie mop.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 4. Christina zegt op

  Weer een stunt in Nederland hebben we kunnen zien waar ze verblijven lekker chiq ze hebben nog geen bal aangeraakt en hebben per persoon 270.000,00 euro. De rest stond er niet bij want er is een vliegtuig vol zgn verzorgers mee. Om maar niet te spreken van Louis van Gaal. Als ze iets verder zijn en in Forta Leesa zijn log eten ze in een hotel door FIFA geboekt waarvan de eigenaar niet clean is kinderen heel erg Wesley Schneider zijn vrouw Yolanthe heeft deze week nog ruim 160.000,00 euro op gehaald voor de stichting en ze gaat er elk jaar naar toe om deze kinderen te helpen. Ze heeft dit zelf opgezet en is erg betrokkene ermee.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 2 stemmen)
 5. DIRKVG zegt op

  …… Staat er ook in dat Oranje wereldkampioen wordt? 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Gringo zegt op

   Nee Dirk, zoveel onzin staat er nu ook weer niet in die krant!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
   • LOUISE zegt op

    Hallo Gringo,

    Jouw antwoord op Dirk vind ik een 10+ waard.
    Grote klasse die vertaling, want dat zal soms ook wel even moeilijk zijn om een regel juist te laten overkomen.
    Ga maar eens een mop uit het engels vertalen. yuck!!

    En die No nonsense krant mag van mij vaker verschijnen.
    Cor heeft binnenkort toch ook vakantie? (even 5 min. vrijhouden voor TB?)
    Dus weer een leuk stuk??

    Ga nu verder genieten van de reakties op bovenstaand krantenartikel.

    LOUISE

    LOUISE

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • cor verhoef zegt op

     louise, het schooljaar in Thailand is net begonnen. Ik heb zojuist een dodelijk vermoeiende vakntie van 6 weken achter de rug 😉

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Farang ting tong zegt op

  Natuurlijk is dit niet waar, dacht je de FIFA dit zou accepteren? behalve het stukje dan over Jordy Clasie dit is waar, maar die doet dit in opdracht van van Gaal!

  Jordy Clasie heeft de opdracht gekregen om het volgende te trainen voor als hij meespeelt, volgens de laatste oefenwedstrijd die Jordy meedeed vond van Gaal dat dit in Brazilië beter moest.

  Maar Jordy heeft gewoon het allemaal te letterlijk genomen, en oefent dit nu ook als hij in zijn bedje ligt.

  1. Hij moest meer communiceren met zijn medespelers!

  2. Hij moet zorgen dat hij met zijn spel de tegenstander in slaap sust!

  3. Hij moet zijn tegenstander een poepie laten ruiken!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 7. RonnyLatPhrao zegt op

  Als Belg ga ik niks opjagen maar …… we zijn goed zelle 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Gringo zegt op

   Net als Nederland, Ronny, kwartfinale meer niet!
   Argentinie of brazilie wordt wereldkampioen!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • RonnyLatPhrao zegt op

    Ja denk ik ook wel maar er zijn altijd wel verrassingen. Misschien wel de Belgen deze keer

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Gerrie Q8 zegt op

     @RonnyLatPhrao: als reserve Belg (Zeeuws Vlaming) ben ik een twee zak om het in jullie taal te zeggen. Ik wissel makkelijk van oranje shirt naar een rood shirt (alleen wat voetbal betreft) Blij dat wij, Ajax, jullie verdedigers hebben opgeleid. Jongens zoals Vermaelen, Vertonghen, maar ook de kleine grote man Dries Mertens, maar dan niet bij Ajax. Sterkte en veel succes toegewenst met de rode duivels.
     Voor de liefhebber. Ik heb zojuist een kastje gekocht waar ik alle 64 wedstrijden op TV kan volgen en dat voor 1600 baht.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • RonnyLatPhrao zegt op

      Aha…. nen tweezak !!!!!! Maar goed het is je vergeven Gerrie 🙂

      En dan nog niet te vergeten de Belgen die enkele jaren terug AZ kampioen maakte !!!!!!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. bal bal zegt op

  Dan hadden ze maar duidelijke afspraken moeten maken is het niet klaar dan ook geen voetbal op deze manier werken zij dit in de hand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. cor verhoef zegt op

  Gringo, het was wel leuk geweest wanneer je had vermeld dat ik de eindredacteur ben van Da Nonsense Times en toevalligerwijs dit nieuws wereldkundig heb gemaakt. 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Gringo zegt op

   Oh Cor, duizend maal mijn excuses. Maar hoe had ik dat moeten weten, jouw naam komt op geen enkele manier op de website voor. Alle eer voor jou en je clubje. Ik kreeg net het bericht van Dick v d Lugt, dat het artikel op dit blog inmiddels al 2294 keer is aangeklikt.
   Krijg ik ondanks mijn verzuim nog wel een voldoende voor mijn vertaling, master Cor?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website