Een Britste student uit Londen heeft voor veel ophef gezorgd in de straten van Chiang Mai. De jonge man liep slechts gekleed in een mankini, bekend van de Borat film, door de straten van Chiang Mai.

Binnen korte tijd werden foto’s en video’s van deze (bijna) naaktloper verspreidt via sociale media zoals Facebook en diverse weblog’s waaronder die van Richard Barrow.

Hoewel bloot en zelfs topless zonnen in Thailand verboden is, zegt de man in kwestie dat de Thaise politie niet ingreep en dat politieagenten met veel interesse en lachende gezichten toekeken.

Het is wel de vraag als moraalridders zoals de Thaise minister van cultuur dit te zien krijgt of de politie alsnog tot arrestatie en het opleggen van een boete zal overgaan.

Veel Thais in Chiang Mai spreken schande van dit gedrag van de farang. Maar wat vinden de lezers van Thailandblog hier van? Schandalig en respectloos gedrag of een goede grap?

[youtube]http://youtu.be/oDycJY48rjs[/youtube]

37 reacties op “Bijna naakte Britse toerist schokt Thaise Songkranvierders in Chiang Mai (video)”

 1. ferry zegt op

  Het rijgedrag van veel Thais is veel en veel schandaliger dan deze Britse knul. Zie de cijfers verkeersdoden tijdens Songkran!

  • Eric zegt op

   Wat heeft het verkeer nou te maken met het gedrag van deze farang ? Het verkeer staat los van dit voorval.

 2. jantje zegt op

  Doe maar net alsof je thuis bent, jochie….. maar thuis doe je dit ook niet. Ik zie deze jongen nog niet op koninginnedag in Britland er zo bij lopen en … als een Thai ladyboy, pre-op of past-op, er zo bijloopt op een Brits nationaal feestje wordt er schande van gesproken.. Nee, een slangenvanger kan ik dit lange lelijke broekhemdje bepaald niet noemen. Smakeloos dom hoor

  • Simon Sloototter zegt op

   Ik ben het helemaal met Jantje eens. Veel Thaise mensen hebben toch al niet zo’n hoge pet op van Farang’s waar hoofdzakelijk een gedrag, zo als deze jongeman vertoont, debet aan is. Thuis loop je ook niet met je blote bast over straat of een restaurant binnen. Een verkeerde interpretatie van vrijheid, noem ik dat.

   Een farang wordt (hierdoor vaak) door de Thai als buffalo, aangeduid. Veel van mijn expat vrienden schamen zich voor een dergelijk gedrag en vinden dit zeker Schandalig en Respectloos.

   Ik zelf vind het niet leuk als een Thai er van uit gaat dat ook ik, wel geen normen en waarden zou hanteren. En dat alleen, omdat ik een farang ben? Ook ik ben er op gesteld dat ik met respect wordt behandelt. Maar ik blijf een farang!!!! En ik wil me daarvoor niet verontschuldigen.

   • Khun Peter zegt op

    Wanneer ik ’s ochtends naar het Thaise nieuws kijk, zie ik vooral moord, doodslag en verkrachtingen. Daaruit concludeer ik toch ook niet dat alle Thai criminelen zijn.
    Ik trek mij er niet veel van aan wat andere farang doen, ik probeer mij normaal te gedragen, dat moet voldoende zijn lijkt mij.

   • Ferdinand zegt op

    Simon ik denk beoordeel ieder mens afzonderlijk. Deze jongen heeft niet nagedacht, mogelijk niet zo bijdehandt maar heeft waarschijnlijk de feestvreugde verhoogd.
    Beter dan 100 thaise jongeren die een feestje vieren en elkaar daarna met kapmessen of pistolen te lijf gaan of schooljongeren die elkaar in schoolbussen neerschieten.
    Als jij je goed gedraagt hebben de mensen van jou als Falang weer een goeie indruk en hou je de boel in evenwicht.
    Alles is in dit mooie Thailand dubbel ook de moraal en cultuur verandert altijd in kleine schokjes. Nogmaals wie doet die jongen kwaad, hij maakt hooguit zich zelf belachelijk.

    • Ferdinand zegt op

     Zie trouwens op de vdo niemand geschokt reageren, alleen lachen en met water gooien.
     Ben meer geschokt als ik iemand met zijn brommer en kind er op, onderuit zie gaan, doordat ie van een andere malloot (die de achtergrond van Songkran helemaal niet begrijpt), een grote emmer met ijswater in zijn gezicht krijgt.
     Gisteren net twee zware ongelukken gezien.
     Een bestuurder en familie belandt na water door zijn zijruit (ja … dom .. open) met zijn auto in de sloot, gewonden.
     Moeder met klein kind knalt uitwijkend voor een emmer water met haar brommer op een tegemoet komende tuk tuk.
     Dat soort dingen schokt mij meer.

    • riekie zegt op

     Ik ben het helemaal met je eens ferdiniand.
     Hij doet er niemand kwaad mee
     Aals de politie er om lacht wie zijn wij dan om ons er druk over te maken

 3. Bernard Vandenberghe zegt op

  Is dit nu echt zo erg? Enerzijds is er helemaal niets te zien en anderzijds is er helemaal niks mis aan vrouwelijk of mannelijk naakt. Een beetje de puritein uithangen in het openbaar, maar achter gesloten deuren…
  Net zo onozel als de blote borsten van een ladyboy moogt ge zien maar die van een vrouw… oei oei oei, wat een schande. En wat is nu het verschil ertussen? ik zou het niet weten.

 4. Khun Peter zegt op

  Ik heb dit filmpje aan mijn vriendin laten zien. Die vindt het echt niet kunnen en kan er niet om lachen.
  Wat mijzelf betreft, geen aandacht aan schenken, maar dat is lastig tegenwoordig met sociale media.

  • Ferdinand zegt op

   Als Thailand de revenuen van miljoenen toeristen wil hebben, stellen zij zich als elke open maatschappij ook “bloot” aan andere (mis)culturen. Ze kunnen daarvan oppikken wat ze wel of niet willen. Ze kunnen het veroordelen. Ze kunnen tijdens zon feest ook de nodige tolerantie tonen (doen ze volgens mij ook). Wij accepteren ook kuilengravende Duitsers op het strand van Scheveningen.

   Dit weekend in Udon City Centre een grootse Songkran straatparty, met schuim en water meegemaakt. Kan je zeggen dat ik genoten heb van heel veel nauwelijks bedekt vrouwelijk schoon, door natte t-shirts priemende thaise tepeltjes, al of niet met versiering.
   Was blij geschokt en van de vele duizenden Thais geen kwaad woord gehoord, alleen heel heel veel grijpgrage handjes gezien en mensen die straalbezopen waren.(en in die staat ’s nachts op hun brommer of in de auto weer huiswaarts gingen)

   En hoe geschokt zijn de Thais als ze naar de nauwelijks geklede Thaise meisjes dansgroepen kijken met de typische Isaan muziek, in vrijwel elk dorp georganiseerd vaak op het terrein van de lokale tempel. De bewegingen die ze tijdens het dansen maken laten weinig te fantaseren over maar behoren bij de Thaise cultuur.

   Ik was geschokt toen ik de eerste keer mijn dochter van 7 met haar hele klas haar Thaise dansje voor een schoolfeest zag instuderen, zwaar opgemaakt in een meer dan sexy pakje. Was normaal zei mijn vrouw die niets van mijn bezorgdheid begreep. In nl zouden we jeugdzorg o.i.d op ons dak krijgen.
   Selectieve verontwaardiging.

 5. Sir Charles zegt op

  Ach, er gebeuren ergere dingen in de wereld dat is zeker waar edoch wil het toch plaatsen in de categorie ‘buitenlanders die hun heimelijke fantasieën in hun thuisland niet durven te uiten maar daarentegen wel menen zich in een ander land alles te kunnen veroorloven om zich vervolgens als zodanig flauwgrappig te willen gedragen’.
  Voer voor psychologen, laten we het daar maar op houden.

  Het doet me ook aan die farang denken die menen leuk te zijn door het podium op te springen en dan met het aanwezige dansgroepje die op dat moment een voorstelling geeft mee te doen dansen of beter gezegd in allerlei a-ritmische bewegingen hun motorieke ‘vaardigheden’ willen doen vertonen.

  Gelachen dat we hebben. 🙁

 6. theo zegt op

  Ja wel lachen toch,geen probleem .Thai culture shoc misschien maar de wereld veranderd overal kwa moraal kunnen de thay,s ook nog wat van leren.

 7. L zegt op

  Allereerst moet ik er zeker om lachen! En zo bloot is het ook weer niet. Ik denk dat er met al het water gegooi ook heel wat natte T Shirts zijn! En verder vind ik dat je ziet dat het niet om provocatie ging maar om veel plezier naar mijn inziens. Ook denk ik dat er niet hypocriet moet worden gedaan. Thailand is op sommige punten een Sodom en Gomorra dan valt dit toch allemaal wel mee! Ik hoop dat de student hier geen problemen mee krijgt om alleen maar een daad te stellen! Er kan beter iets worden gedaan aan het eerder genoemde moord en doodslag, verkrachtingen en misbruik van de vele kinderen en jonge meiden en jongens door farang en Thai!

 8. Rob V. zegt op

  Misschien moest hij niet veel later door de airport security (denk je niet Sir Charles?). 😉

  Verder intresseerd het me niet zo, ik zou het zelf nooit doen (ziet er niet uit), maar even een uurtje gek doen moet kunnen. Beter dan rijden met drankop, geheel naakt mensen belagen of met ijs e.d. gooien. Ik houdt het dan ook maar bij “555 wat een idioot (gezicht)”.

  • Sir Charles zegt op

   Heb de video niet eens willen bekijken want dat interesseert me niet want de foto spreekt voor zichzelf maar ben het met je eens Rob V. een uurtje gek doen tijdens de Songkran is het ergste niet hoop wel dat het geen navolging zal vinden door andere farang en zelf al zou men mij een pistool tegen het hoofd zetten dan zou ik weigeren het te dragen, wil er niet eens dood in gevonden willen worden.
   Vond de Borat-film wel grappig maar dat terzijde.

   Buitendat helaas is regelmatig soortgelijks al het gehele jaar te zien door (oude) farang-mannen die zo vanaf het strand de Beachroad oversteken in uitsluitend een afzichtelijke veel te kleine zwembroek wat zo in een lucifersdoosje gepropt kan worden. Met ontbloot bovenlijf lopen ze ‘gekleed’ zo de 7-11, een Starbucks of een ander etablissement binnen. Over normen en waarden gesproken.

   Alhoewel ik jok, ze dragen dan wel een petje maar ach dat is ter bescherming van de zon zoals we allen weten.

 9. Ferdinand zegt op

  Hypocriet, dubbele moraal, schijnheilig, vermoeiend. Enkele woorden die opkomen. Het is mijn zwempakkie niet, maar wat doet die jongen in dit watergeweld nou verkeerd.
  Geweld, korruptie, verkeersdoden, armoe, onderwijs iets belangrijker om je druk over te maken.
  Schitterende cultuur Thais, prachtig land, aardige mensen. Maar ook cultuur ontwikkeld zich en we blijven toch niet in de middeleeuwen steken.
  Pattaya, Phuket en andere gebieden worden overspoeld door nauwelijks geklede ladyboys. Tegen betaling is “alles” te verkrijgen, deze jongen “vermaakt”de boel gratis.

  • Eric zegt op

   Wat heeft dit te maken met hoe de man zich kleed wat gewoon echt niet kan en alle andere dingen die worden genoemt ? Dit slaat echt de plank geheel mis.

 10. Hans-Chang zegt op

  Ach, slechte smaak is universeel…

  Wellicht toch af en toe beseffen dat als je buiten je eigen land vertoefd, je gast bent in een ander land

 11. Marcus zegt op

  Aan dit soort mannelijk nakat vindt ik geen drol aan. Had een aantrekkelijke tante deze kini aangetrokken dan had ik er denk ik wel met belangstelling naar gekeken. Nu had ik overgeef neigingen

 12. Esmeralda zegt op

  Deze gasten zijn zó dom en hebben totaal geen idee hoe zich te gedragen. In Thailand niet maar overal niet. Inderdaad zo min mogelijk aandacht aan schenken.

 13. servi van der heijden zegt op

  Heel erg jammer dat toeristen zich zo gedragen, respectloos is het goede woord.
  zowel in engeland als in nederland wordt het op prijs gesteld wanneer buitenlanders zich aan de nationale fatsoen regels houden, doe het dan ook in thailand.

 14. Fred zegt op

  Respect loos …..Al’s gast heb je jezelf te gedragen.. En aanpassen aan cultuur en gebruiken….dat wil niet zeggen dat je aan alles mee moet doen, maar als je mee wil doen moet je jezelf aanpassen

 15. jacqueline zegt op

  Kijk, wij in het Westen kijken hier misschien niet meer zo heel erg van op. Denk aan de naaktstranden etc. Maar vergeet niet: dit is Thailand! Als je hierheen gaat, hetzij voor vakantie hetzij om je hier te vestigen…. zul je je aan moeten passen aan de normen, waarden en zeden van DIT land en niet denken: dit kan in het Westen (wat ik OOK niet geloof trouwens, maar dat is een andere zaak) dus het kan hier in Thailand ook. Had de jongeman in kwestie zich een klein beetje ingelezen voor vertrek had hij dit ook geweten. Thailand is wat sex betreft gewoon nog een preuts land, en daar dien je je dan ook aan te houden. Ik denk dan inderdaad OOK aan al die mannen die met ontbloot bovenlijf rondlopen, op de motor zitten en dan ook nog gewoon een restaurant in willen. En aan de vrouwen die ( heel vaak zonder beha) met een doorkijktruitje cq diep uitgesneden v-hals rondlopen. Ook daar wordt met afkeuring naar gekeken. Dus nee, ik vind dit in DIT land niet kunnen.* ’s Lands wijs s’lands eer* is het gezegde toch???

 16. Marianne en Rob zegt op

  Wat een onaangepast gedrag van deze jongeman. Kennelijk weet hij niets of weinig van andere culturen en hun normen en waarden en heeft hij kennelijk zo wie zo moeite om zich aan te passen aan een andere cultuur. Deze personen kunnen beter in hun eigen land blijven. Egoistisch gedrag en wil alleen zelf aandacht hebben. Smakeloos.

 17. Eric zegt op

  Totaal geen respect voor de Thai. Hij heeft geen idee hoe de cutuur en mensen in Azie in elkaar steken. Nee, een boete en een verbod waren zeker op zijn plaats geweest.

 18. Peter zegt op

  Geef maar een flinke bekeuring deze man.
  Eerst nadenken voor je wat gaat doen in een vreemd land.
  Moet nu ook maar de evt negatieve kanten van dit gebeuren ondervinden.

 19. Lije Vanonschot zegt op

  Deze jonge man heeft kenelijk levensvreugde, heeft een goed figuur ook. Maar wat hij doet, dat zou niet mogen? Of is verdacht? Zo te zien mag wat hij doet van de omstanders wel. En is het toch wel zeker dat de Thais dit onbeschaafd vinden? Dat dit volgens hun cultuur niet kan? Terwijl dronkenschap, het verkeer, vooral het tweewielerverkeer in gevaar brengen blijkbaar helaas -ondat het Song Kran is- wel kan? Deze jonge man brengt het Song Kran een stapje terug naar wat het behoort te zijn: tot een manifestatie van levensvreugde.
  Begrijp me goed: als iemand tegen deze jonge man moet zeggen dat hij minimaal een x aantal vierkante centimeter meer aan moet hebben, dan moet dat niet vanwege mijn gevoel van wat moet kunnen en wat niet. Maar dan zou dat moeten omdat gebleken is dat zijn lachende maar schaars geklede verschijning schokkend was voor wat de Thais als hun beschaving zien. Ik weet het niet maar het zou kunnen zijn dat de Song Kran vierende Thai vindt dat ter gelegenheid van het jaarlijkse waterspectakel, dit per saldo toch bescheiden helemaal niet onzedige stukje bijna-naaktlopen moet kunnen. In ieder geval vonden de toekijkende politiemannen dat blijkbaar.

 20. Daniel zegt op

  Het is niet omdat je ver van huis bent ook alles toegelaten is. Pas je aan aan de zeden en gewoontes van de plaats waar je verblijft. Ook met sonkran is net aangepasr gedrag niet toegelaten. Deze persoon gaat vermoedelijk binnen een paar dagen weer naar huis en voor hem was dit een pretje. Maar de farang zullen weer met de vinger gewezen worden en allen zullen onder dezelfde noemer genoemd worden. Ik weet dat als ik in het vaderland zeg dat ik in Thailand woon de meeste mensen eens glimlachen en denken weer een sexmaniak. Men denk dat iedereen welke naar Thailand gaat er een is. Men kent niet eens de plaatsen Phuket en Pattaya velen weten zelfs niet eens dat Bangkok de hoofdstad is. Men is gewoon te veralgemenen. Alle mannen welke naar Thailand gaan zijn … en alle thaise vrouwen zijn …
  Zo ook zullen nu de thais ook denken …alle farangs ;;;

 21. Jack daniels zegt op

  Geen woorden voor maar ik ben niet anders gewend van de Engelsen Schoten Ieren
  Als je door de straten in Thailand loopt herken ik ze meteen, bijna geen van de mensen van boven genoemde landen draagt nog een T-shirt waarom ze denken in Thailand zal ik wel even laten zien wat voor een stoere knapen we zijn, maar in hun eigen land zijn ze niks, en dit is het zelfde met deze malloot een gek die de aandacht wil trekken, ik erger me alleen maar aan zoiets ma ja wie ben ik, ik doe gewoon dat is toch gek genoeg

 22. jeewee zegt op

  Heeft die jongen slechte smaak, ja, maar over smaak valt te twisten. Valt er op “walking street” ergere dingen te zien, ja. Dus niet zoveel ophef over maken,sommige thai hebben ook een dubbele moraal.

 23. Rick zegt op

  Ja het ziet er natuurlijk niet prachtig uit maar zou je in phuket of pattaya ook zo een ophef hebben over dit broekje.
  Ik denk dat veel westerlingen naar Thailand komen met een Hangover deel 2 in hun achterhoofd.
  En op het gedrag van veel Thai valt ook wel vaak iets aan te merken en heb je al eens gezien hoe veel Thai in de grote toeristen centra er bij lopen al dan niet om klanten te trekken.
  Thailand heeft dit imago nou eenmaal door de jaren heen opgebouwd en zal er nog lang niet vanaf zijn.

  En ik hoop ook niet dat dit beetje gekke Thailand uit de bekende streken verdwijnt zoals de bv. in Holland ook de wallen en de coffeeshops moeten dood bloeden.

 24. roswita zegt op

  Wel handig zo’n tasje voor je mobieltje. haha Maar dit doe je toch niet, zeker als je weet dat de Thai’s in dit soort dingen erg preuts zijn. Maar ik hoop dat iemand hem hier op wijst en hij hiervan leert zodat hij de volgende keer weer een leuke korte broek aantrekt. Ik stoor mij er trouwens zo wie zo aan dat de Farangs hier hun eigen feestje van maken en zich zo willen profileren, terwijl het toch echt een Thais feestje is.

 25. HansO zegt op

  Stel voor: 2 dgn. politiecel (om een beetje af te koelen). Thailand kan dit soort makkers missen als kiespijn!

 26. Rene zegt op

  Ik zie op de vid niemand geschokt reageren…..vanwaar geschokte Thaise Sonkrangvierders ??

 27. Piloe zegt op

  Ik woon in Bangsaen. Het strand is hier vooral op weekeinden en vakanties een populaire bestemming voor Bangkokkers. Er zijn nauwelijks farangs te zien. Thais zwemmen hier bijna allemaal in short en T-shirt, zowel mannen als vrouwen. En dan heb je die toeristen die hier inderdaad bijna naakt paraderen, alsof ze op Jomtien in Pattaya zitten. een ouwe vent met zwart geschilderd haar komt hier bijna elke dag in een kleine man-kini op het strand. De Thais kijken afkeurend, anderen wijzen hem uitlachend aan, kinderen kijken vreemd maar hij schijnt dat juist als een kick te ervaren. Met Songkran was het strand hier bomvol mensen, de meesten liepen gewoon helemaal gekleed het water in om de talk af te spoelen.
  En meneer verscheen weer, in zijn man-kini tussen honderden geklede feestvierders.
  Ik vind het enorm storend. Die vent is een soort exhibitionist. Hij zou moeten bekeurd worden en een flinke boete betalen !

 28. R.Van Craen zegt op

  moderator: uw betoog is te emotioneel en voldoet niet aan onze gedragsregels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website