Barbie goes Thailand, moeten wij daar blij mee zijn?

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
27 augustus 2014

De hoogblonde Barbie, bekend van tv gaat met haar familie naar Thailand. Voor wie Barbie, die normaal gesproken Samantha heet niet kent, deze dame baart vooral opzien door haar grenzeloze domheid. Omdat dit waarschijnlijk een genetische kwestie is, bestaat de rest van de familie ook niet uit winnaars van de Nobelprijs. Kennelijk trekt een lege hersenpan voldoende tv-kijkers want als je echt niets zinnigs te vertellen hebt dan kom je op televisie, tenminste op zenders zoals SBS6 en RTL5.

Volgens het persbericht dat aandacht vraagt voor het nieuwe tv-programma hebben Samantha en Michael hebben wederom roerige tijden achter de rug. Na een rechtszaak en een onbewoonbaar verklaard huis is de gehele familie toe aan vakantie. Dit keer zoeken zij hun rust een stuk verder weg van huis en reizen, omdat zij zo dol op Chinees eten zijn, af naar Thailand.

Natuurlijk verloopt deze reis ook niet zonder slag of stoot en of ze echt tot rust komen, is nog maar de vraag. Hoe het de Haagse familie vergaat zo ver van huis is vanaf dinsdag 2 september te zien bij RTL 5 in ‘Samantha & Michael Houden Zich Thai’.

Manager Jake werpt zich op als reisleider en neemt Samantha en Michael met dochter Angelina, Samantha’s ouders Ron en Cora, zus van Michael Priscilla en vriend Patrick met hun twee kleine kinderen en oppas Joke mee naar Thailand. Maar willen ze eigenlijk wel zo ver? Is het niet eng? Wat voor vreemde ziektes kun je allemaal krijgen?

Na veel wikken en wegen gaat de familie dan toch op reis. Eenmaal aangekomen in Bangkok wordt geprobeerd wat cultuur op te snuiven maar de interesse daarin is niet heel groot. Het shoppen en afdingen daarentegen wordt enthousiaster ontvangen. Eenmaal geacclimatiseerd in dit vreemde land staat er veel op het programma voor Samantha & Michael. Thaise bokswedstrijden, een tocht op olifanten, een slangenshow, quat rijden door de jungle en een bezoek aan een tribe midden in de jungle. De familie staat een echte doe-vakantie te wachten.

Maar hoe mooi het land ook is en hoe aardig de mensen ook zijn, het valt de familie zwaar om met drie kleine kinderen te reizen in een groot land waar ze de taal niet spreken, waar zij nogal eenkennig zijn wat het eten betreft (de frituurpan is dit keer thuis gebleven) en de gebruiken toch echt anders zijn dan ze gewend zijn.

‘Samantha & Michael Houden Zich Thai’, vanaf dinsdag 2 september tussen 20.30 uur en 21.30 uur op RTL5.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

37 reacties op “Barbie goes Thailand, moeten wij daar blij mee zijn?”

 1. Farang tingtong zegt op

  Haha omg omdat zij zo dol op Chinees eten zijn, reizen ze af naar Thailand, straks gaan ze Thais eten ook nog lekker vinden, niet te hopen dat ze zo dom zijn en hun vakantie voortzetten in China.
  Oh het komt op 2 september op RTL5 goed om te weten sla ik tijdens het zappen deze zender over.

  • Khun Peter zegt op

   Ik heb uit betrouwbare bron dat een uiterts intelligente beschaving uit ons heelal voornemens was om met ufo’s een bezoek te brengen aan de aarde. Toen ze tijdens de voorbereiding hiervan toevallig een opname zagen van Barbie en haar familie hebben ze hier van afgezien.

   • Farang tingtong zegt op

    Ik vroeg mij zojuist af, als er geen domme vragen zijn, welke vragen stellen dan deze familie?

    • Johanna zegt op

     Nou, het zijn niet zozeer de vragen, maar de opmerkingen.
     Dat programma is gewoon leedvermaak.

   • Barbie en Michael zegt op

    Beste Chinabloggers,

    Wij vinden het nied fijn dat jullie zo negatiev ofer ons praten. Wij zijn een nette vamilie die de normen en waarden bijsonder hoog hebben zitten. Nou foor de mensen die wel kijken, veel kijk plesier! Nog een vraagje, ligt China in noord of zuid Thailand?

    Groetjes B en M.

 2. Albert van Doorn zegt op

  My god wat een dom dom dom stel deze blondy en haar met gezellen, houden van Chinees eten en gaan nota bene naar Thailand, dom dom dom, als je van Chinees eten houdt ga je volgens mij naar China, of ben ik dom.

  • chris zegt op

   Misschien. Want als je van echt Chinees eten houdt blijf je gewoon in Nederland. In China eten ze slang, haai en kikvors en zeker geen tjap tjoi en fu yong hai.

   • psm zegt op

    Chris, ben jij lid van die familie?

    “Want als je van echt Chinees eten houdt, blijf je gewoon in Nederland”

    Denk niet dat “echt” Chinees eten in Nederland wordt gereed gemaakt 🙂

   • rori zegt op

    nee want tjap tjoi is dus chop suey. Oh en wat te denken van gegrilde hond? Oh kunnen ze misschien beter naar Vietnam of Taiwan gaan. (per waterfiets aub)

  • jose zegt op

   Ja die zijn niet al te slim en dat ze eerst eens een Engels gaan leren neezij zullen dadelijk wel weer alles afkraken

 3. Khun Peter zegt op

  Ze waren eerst van plan om de frituurpan mee te nemen naar Thailand, toch maar niet gedaan. Daarna moesten ze uitrusten van het vele nadenken over dit nijpende probleem.

 4. Diny maas zegt op

  Wat een visitekaartje voor Nederland. Hoe kun je zo.n dom stelletje en asociaal naar zo.n land sturen . Te zielig voor woorden. Het woord respect kunnen ze niet. Nee vind dit weer een domme zet.

  • Kito zegt op

   Het is inderdaad zeer markant dat blondjes de betekenis van veel woorden niet kUnnen 🙂
   Kito

 5. dipo zegt op

  Begrijp ik dat de familie I.Q. – 300 alweer terug in NL is? Dat zou een hele opluchting zijn. Ik ga in november. Dan zijn er alleen die ruskies nog maar om aan te ergeren.

 6. Rob Jansen zegt op

  Leuk om te zien dat ook mensen die het niet zo breed hebben en zijn aangewezen op een uitkering de mogelijkheid hebben om Chinees te gaan eten in Thailand. TAT zal blij zijn met de instroom van dergelijke “quality tourists” . Een aanwinst voor het imago van Nederlandse toeristen. Ik heb gelukkig geen NL programma op mijn TV hier.

 7. Henk zegt op

  Dit is dus weer een anti reclame voor Nederland , en triest dat zulk soort mensen Thailand gaan bezoeken en ( hoop het niet ) belachelijk gaan maken.
  Wat mij opvalt is dat er veel mensen zulk soort programma’s ook daadwerkelijk kijkt.

 8. Jack G. zegt op

  Uiteraard ga ik dit even bekijken. Het is wel zo’n programma wat bestaat uit reclameblokken met tussendoor wat beelden van deze familie. Dus maar even opnemen. Ik vind het best wel bemoedigend dat er gesproken wordt over lieve mensen in Thailand.

 9. Farang tingtong zegt op

  Ik denk dat dat wel meevalt, ben hier op het blog nog niemand met de naam Barbie of Michael tegen gekomen, en als dat wel het geval zijn geweest dan hadden ze hier kunnen lezen dat je het beste naar China op vakantie kunt gaan als je Chinees wilt eten.(lol)

 10. pim zegt op

  Als ze zich gedragen zoals in NL zal de familie wel snel in het gevang zitten .
  Bij de gedachte zit ik al te lachen .
  1 nieuw programma op T,V .
  Flodder uit den Haag wonen nu in Thailand voor onbepaalde tijd .

 11. erik zegt op

  Wat leuk dat jullie dit plaatsen vlak onder het artikel over Edwin Wiek.

  Wat Edwin in het echt doet, apies kijken, doen wij op TV en wij zijn blij dat ze niet naast ons wonen. De moderne familie Flodder moet je maar denken.

 12. Miek Wierts zegt op

  Mensen, mensen,
  Waarom zo veroordelen? Ook Thailand zou een mooiere plek op deze aarde zijn wanneer we iedereen in zijn/haar waarde zouden laten.
  Miek

 13. Henk zegt op

  Wil best geloven dat ze niet zo slim zijn, maar gaan wel gratis op vakantie.
  En neem dan al die camera’s maar op de koop toe.

  Maar denk niet dat ik ga kijken. Kom zelf uit Scheveningen, en zelfs daarom hoefde ik het nog niet te zien.

  Henk

 14. Riet Verbrugge zegt op

  Als Barbie met familie daar heen gaat nou dat gaat wat worden. Alles is vies en gek en iedereen uitlachen en ze lusten geloof ik niks. Jammer hoor want zo krijgt het mooie land weer negatieve aandacht.

  • Johanna zegt op

   Zo is dat Riet.
   Toen ze op Gran Canaria zaten gingen ze naar de chinees.
   En Barbie’s vader maar klagen dat ze geen saté hadden.
   Het zal wel een hoop “hè gadver ” en “jakkie” verhaal gaan worden.
   Ze kunnen amper een woord over de grens praten.
   Denk dat ze met hun commentaar Thailand zullen afzeiken.
   Maar we zullen het zien als het op tv komt.
   En ja, ik ga zeker kijken. Als het over Thailand gaat mag ik het graag zien.

   • Riet Verbrugge zegt op

    Ja Johanna wij zijn ook geen Einstein maar met deze mensen vergeleken zijn we het wel. Ik heb gezien toen ze naar Spanje gingen nou vreselijk en maar overal commentaar op hebben maar je kent het spreekwoord mensen die niks gewend zijn hebben de grootste mond en het meeste commentaar. Maar we gaan het zien. Vind mezelf net zo dom als ik daar naar gaat zitten kijken maar doe het wel om te horen wat ze zeggen.

 15. Albert van Doorn zegt op

  Mensen maak je niet druk, ze vliegen een rondje nederland met het vliegtuig en stappen in Amsterdam weer uit
  Gaan naar de zeedijk in amsterdam daar zijn vele chinese en andere aziatische restaurants en vertellen hun we zijn er al in thailand…ga maar lekker genieten van je vakantie…hebben toch niets in de gaten dat stel .

 16. Siam Siem zegt op

  Antropologisch gezien vind ik het meestal wel interessant om te zien hoe primitieve culturen zich in een andere omgeving gedragen.

 17. Sir Charles zegt op

  Niets nieuws of bijzonders onder de Thaise zon, er gaan al jarenlang veel van dergelijke types naar Thailand, je komt ze regelmatig tegen in Walkingstreet en op Beachroad te Pattaya.
  Die campingzenders zoals SBS6 en de RTL’s hebben daar stof genoeg om hele films vol te kunnen schieten.
  Kortom velen onder ons Thailandgangers zouden de hand in eigen boezem moeten steken i.p.v hen te veroordelen.

 18. Leo Th. zegt op

  Laat ik nu denken dat ik in de afgelopen jaren al heel veel Barbies met hun familie in Thailand tegen ben gekomen! Dus niets nieuws onder de (Thaise) zon.

 19. Simon zegt op

  250.000 landgenoten zijn trouwe kijkers, van Barbie en haar gevolg. Persoonlijk vindt ik dit een van de beste programma’s, op de Nederlandse televisie. Hier kan de kwaliteit van de Thaise televisie echt niet aan tippen. Haar programma wordt door ook geen enkel ander programma, op de Nederladse Televisie, geëvenaard.
  De kijkcijfers laten in ieder geval zien dat er in Nederland grote behoefte bestaat, dat er ook een musical aan het fenomeen “Barbie” wordt gewijd.
  Ik kan haast niet wachten totdat die er komt. 🙂 🙂 🙂
  Willen we in Nederland “meer of minder” Barbie????
  I love Barbie!!!!

 20. bert minten zegt op

  Er zit nog altijd een knop op je tv, kijk aub niet naar deze onzin! Hoe meer er gekeken wordt hoe langer ze ons blijven treiteren met hun programma.

 21. Bert Brouwer zegt op

  De hersenlozen Barbie en cs zijn niet minder erg dan de hersenlozen Thailandgangers die alleen maar Thailand aandoen om zich uit te leven op dames in sexueel opzicht. Gelijke monniken, gelijke kappen.

 22. Jack G. zegt op

  Programmamaker Robert ten Brink duikt binnenkort ook op in Thailand. Een programma over liefde. Wordt straks weer druk napraten met collega’s, familie en overige vage aanverwanten over Thailand. Ik zeg heel vaak dat ik dat allemaal niet weet. Ik ben ook maar een ‘simpele’ toerist die in totaal 6 weekjes per jaar in Thailand te gast is.

  • Johanna zegt op

   Gisterenavond op RTL 4 was Robert ten Brink al in Thailand.
   Misschien dat je het terug kan kijken op rtlxl.nl

  • chris zegt op

   Liefde in Thailand? Geslaagde of mislukte liefdes? Zo’n programma kan net zoveel jaren vooruit als Goede Tijden, Slechte Tijden.

 23. Lex K. zegt op

  Ik heb geprobeerd Barbie’s opleiding te achterhalen, ze heeft VMBO afgemaakt en is overgestapt naar de HAVO, toen kwam ze in het TV wereldje terecht en is gestopt met haar opleiding, dit wordt allemaal achter gehouden wat haar “domheid”is juist de succes formule van het programma, zover de informatie die ik van internet heb weten te achter halen.
  Maar nu het echte onderwerp, ik dacht altijd dat Thailand het land van verdraagzaamheid was, waar iedereen in zijn/haar waarde gelaten werd en waar vooroordelen nauwelijks bestonden, tenminste dat in het Thailand wat ik ken.
  Volgens de meeste reacties zou er aan de grens een groot bord moeten staan met Verboden voor domme mensen, wat lees ik hier vreselijk veel vooroordelen en leed vermaak.
  Wat is de kans dat je die mensen tegen komt en er dus ” misschien eventueel” last van zou hebben?
  Ik heb 100x liever barbie met haar entourage dan een heleboel ander volk wat je daar tegen komt en plaatsvervangende schaamte hebt omdat het landgenoten zijn, zuipen, schreeuwen, niet fatsoenlijk kleden, indien dat gewenst is, thuis op scheppen over hun sexuele prestaties met liefst zo jong mogelijk meisjes tegen zo min mogelijk kosten.

  Lex K

 24. Anno zegt op

  Wij zijn ze tegengekomen, met giga doorkijkblouse en veel te grote kinderwagen op de night market
  De hadden heel wat bekijks van de Thai
  Geen reclame voor Nederland, plaatsvervangende schaamte.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website