De Amerikaanse astronaut Reid Wiseman zette deze week de bovenstaande opmerkelijke foto op Twitter. Vanuit het internationale ruimtestation ISS fotografeerde hij de Golf van Thailand. Op de afbeelding is Bangkok duidelijk te zien. Rechts op het water zie je duidelijk een ‘mysterieus’ groen licht.

Wiseman vroeg zich af waar het groene licht op het water vandaan kwam. In zijn tweet schrijft hij: #Bangkok is the bright city. The green lights outside the city? No idea…

Dit mysterie is inmiddels opgelost. Het gaat namelijk om tientallen vissersboten die beschikken over honderden groene ledlampen om plankton aan te trekken. Het doel hiervan is het vangen van inktvissen. De inktvissen volgen het plankton dat door het licht wordt aangetrokken en zijn zo een makkelijke prooi voor de Thaise vissers.

3 reacties op “Astronaut ziet ‘mysterieus’ groen licht voor kust van Thailand”

 1. Patrick zegt op

  Inderdaad, vanuit het strand voor het intercontinental hotel in hua hin zie je die groene lichten in de verte op het water. Dit werd toen door het hotelpersoneel bevestigt als zijnde vissersbootjes die naar inktvis vissen.
  Ik ben wel onder de indruk van de grootschaligheid te zien op de foto…

 2. Monique zegt op

  Hier in Khanom was ik al op de hoogte van dit fenomeen, maar altijd vragen mijn gasten vanwaar dat felle groene licht, het valt wel op!

 3. Gringo zegt op

  Ik geloof niet zo maar alles wat mij voorgeschoteld wordt. Dat het groene licht van vissersboten komt vond ik maar zeer onwaarschijnlijk. Maar zie, ik ging even op onderzoek uit en vond de bevestiging, weliswaar in slecht vertaald Nederlands, maar toch:
  http://nl.01282.com/sports/other-sports/1002036129.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website