De stad Antwerpen heeft sinds 1 januari 2012 voor een paspoort (reispas) voor volwassenen 12,5 euro te veel aangerekend door een administratieve blunder. In totaal zouden maar liefst 92.546 personen op die manier te veel betaald hebben. Vanaf nu wordt het correcte tarief toegepast en de stad wil de vele gedupeerden ook terugbetalen. 

De vergissing ontstond volgens de stad toen ze een tariefwijziging doorvoerde omdat het toenmalige stadsbestuur de gemeentelijke belasting op het paspoort, die bovenop de federaal vastgelegde prijs komt, wilde verlagen van 12,5 naar 5 euro. In plaats van die daling, steeg het tarief echter met 5 euro tot 17,5 euro, of 12,5 euro meer dan wat gepland was.

Wie een paspoort in normale procedure aanvroeg, betaalde 82,5 euro in plaats van de geplande 70 euro. Voor een spoedprocedure werd 257,5 euro aangerekend in plaats van 245 euro. De fout gebeurde enkel bij paspoorten voor volwassenen, aangezien minderjarigen in Antwerpen geen gemeentelijke belasting betalen voor een reispas.

De stad zegt de fout zo snel mogelijk te willen rechtzetten en zal dan ook contact opnemen met de benadeelden van wie ze een e-mailadres heeft. Alle anderen die te veel betaalden, kunnen via de website van de stad een formulier invullen om een terugbetaling aan te vragen. Die terugbetaling zou er dan na 30 dagen moeten komen. Een terugbetaling aanvragen kan ook op 03/22.11.333 of bij een van de stedelijke webpunten.

Bron: Gazet van Antwerpen – http://goo.gl/7gmjBC

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website