Volgens een bericht van de BBC News zijn er nogal wat Engelse mannen die regelmatig prostituees bezoeken: 1 op de 10 betaalt voor seks.

Opvallend was dat de daarbij horende clichés ook nog eens werden ontkracht, zo blijkt uit de uitkomst van een landelijk onderzoek door de University College in Londen.

Het bezoeken van een prostituee is namelijk geen exclusieve bezigheid van oude eenzame mannen, maar juist veel jonge mannen kiezen voor betaalde seks. De ‘young professionals’ vertegenwoordigen de leeftijdsklasse van eind twintig tot begin dertig. Populaire bestemmingen voor het bezoeken van een prostituee zijn vooral Amsterdam en Bangkok.

Verder is het opvallend dat deze mannen vaak gebruik maken van de gelegenheid, zo laat een onderzoeker weten: ‘Denk daarbij aan vrijgezellenfeesten en vakanties’.

De keerzijde van de medaille is dat (onbeschermde) betaalde seks zorgt voor de verspreiding van infecties. Zo is er bij deze groep mannen twee keer zo vaak seksueel overdraagbare aandoeningen zoals HIV, syfillis of gonorroe waargenomen.

Bron: BBC News Health

2 reacties op “BBC: Amsterdam en Bangkok in een adem genoemd bij Engelse prostitueebezoekers”

  1. samee zegt op

    onbeschermde sex met een prostituee? hoe dom ben je dan?
    als ze zonder condoom het met jou doet, dan ook met andere klanten.

  2. Rick zegt op

    slechts 1 op de 10 mannen in Engeland vind dat een erg voorzichtige schatting. Uit vergelijkbare onderzoeken in Nederland komt naar voren dat 1 op de 4 mannen wel eens of vaker sex tegen betaling heeft gehad.
    Vind deze cijfers van wat ik weet uit mijn eigen vrienden en bekenden kring ook een stuk meer bij de waarheid aansluiten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website