Er is veel ophef ontstaan na het optreden van Lamyai Haithongkham met haar “Nine Levels” twerking optreden. Hoe slecht kent Prayut zijn eigen bevolking? Met 240 miljoen hits in 6 maanden reageert hij nu pas na een confrontatie met dit fenomeen. Opvallend is zijn reactie!

Een diep ingewikkeld sociaal conservatisme loopt nog steeds door de samenleving heen, veroorzaakt door bezorgdheid onder sommigen die aangeven dat de buitenlandse invloeden de moraal van het land hebben verontreinigd. Het aanvankelijk tolerante land is op een aantal plekken verloederd waarop bepaalde mensen op afkomen.

Een andere regeringsvertegenwoordiger vond het optreden van Lamyai een opzet tot verkrachting, moord en prostitutie. Als we volgens Sansern Kaewkumnerd dit soort provocaties niet tegen gaan zal het van kwaad tot erger komen.

De Manager van de zangeres, Prachakai, verdedigt haar door te stellen dat dit slechts entertainment is en dat de bezoekers dat begrijpen. Hij vergelijkt dit met Michael Jackson en de Zuid Koreaanse popgroep Psy met soortgelijke acties. Maar volgens Prayut betekent dit niet dat dit opgevolgd dient te worden. Ook een aantal Thai geven een bepaalde benaming aan deze “dans”. Behalve verkeerde buitenlandse invloeden geeft Prayut ook nog een sneer naar de twee vermoorde meisjes in 2014. Als zij zich niet in bikini gekleed hadden, zou er niets gebeurd zijn. Daarmee geeft Prayut wel een verkeerd signaal af naar de toeristenindustrie. Ook heeft hij een duidelijke mening hoe vrouwen zich te gedragen en te kleden hebben.

Lamyai zong “luk thung”liedjes ,een country muziek genre met traditionele teksten over liefde en armoede, maar deze werden langzamerhand gemixed met opvallende dansbewegingen en outfits. Nu schijnt daarmee de grens bereikt te zijn door de bemoeienis van Prayut. Haar “Nine Levels” twerking zal ingekort worden naar 3 minuten, haar dansbewegingen zullen “gekuist” worden evenals haar outfit.

Bron: AFP (Agence France Presse)

17 reacties op “Twerking popster Lamyai maakt de premier “upset””

 1. Rob zegt op

  Wat een hypocriete reactie van de regering, ik vraag me af hoeveel bij vrouwen zij er op na houden

  • lion zegt op

   Iedereen hoeft niet net zo als jij te zijn , het is mooi dat het leger wat orde op zaken gaat zetten,of de Pattayaganger daar het nu mee eens is of niet

 2. Tino Kuis zegt op

  Hier stond al een eerder verhaal over Lamyai Haithongkham (artiestennaam: het betekent ‘Longan’ (de vrucht) en ‘Gouden Waterkruik’)

  https://www.thailandblog.nl/opmerkelijk/wulpse-zangeres-beloofd-minder-sexy-dansen-kritiek-prayut/#comments

  Ik kan het op AFP niet vinden.

  • Rob V. zegt op

   In die reacties staan ook bronnen die iets anders vertellen dan het stukje van AFP. Volgens Khaosod en Coconuts mag Lamyai niet meer zoveel twerken en daarom heeft haar manager aangegeven dat ze nu nog maar 3 ipv 9 stotende bewegingen zal maken. Dat klinkt logischer dan nog maar 3 minuten zo dansen.

   Op Khaosod halen ze net zoals AFP ook aan dat El Presidente heeft gezegd dat mooie jonge vrouwen nu eenmaal kans lopen verkracht te worden. En tevens dat jonge vrouwen “unwrapped candy” (uitgepakte/uitgeklede snoepjes) zijn. Plus een leuke cartoon die laat zien hoe hypocriet deze man is.

 3. Maarten Vasbinder zegt op

  Welke groepering is het ook al weer, die een zelfde soort opvattingen propageert, vaak gepaard gaande met zeer grof geweld?

 4. Fred Janssen zegt op

  Ja, Ja de buitenlandse invloeden hebben de moraal van het land verontreinigd. Dat zal het zijn !!!!
  Hoe kom je erop!!!!!

 5. Tino Kuis zegt op

  Soldaten bezochten een optreden van Lamyai om te zien hoe ze zich gedroeg, soldaten bezochten een tentoonstelling van schilderijen en haalden er drie weg, soldaten bezochten een boekhandel en verboden een boek, soldaten bezochten de familie van een tegenstander van de regering, soldaten verboden een bijeenkomst over de verdwenen plaque van de Revolutie van 1932, soldaten verhinderden een demonstratie tegen kolencentrales, soldaten gaven les aan schoolkinderen etc.
  Soldaten hebben nu evenveel rechten om mensen aan de houden als de politie en mogen ze een week in afzondering opsluiten, ook zonder een bevel van een rechtbank. Soldaten mogen alles.
  Thailand is nu een gemilitariseerde samenleving.

  • chris zegt op

   Thailand is al decennia lang een land dat geregeeerd wordt door de verschillende elites (al dan niet onder het mom, of der zweem van democratisch) waarvan het leger onderdeel uitmaakt. Geen gemilitariseerde samenleving.

 6. Franky R. zegt op

  Over moraal gesproken;

  Maar wel miljarden uitgeven aan ‘oorlogsspeelgoed’ terwijl daar eigenlijk geen geld voor is?

  De elite mag doorgaan met graaien en uitbuiten?

  Dat vind ik kwalijker dan een beetje ‘billen schudden’…

 7. Mieke zegt op

  Ik ben ouderwets denk ik. En vrouw, wellicht maakt dat ook nog verschil. Voor mij mag deze dansstijl voorbehouden blijven aan nachtlevenetablissementen. Persoonlijk ben ik van mening dat het jammer is als jongeren het normaal gaan vinden dat popidolen zich op deze manier presenteren. Blijft een feit dat het nogal ondemocratisch de kop ingedrukt wordt, maar als ik héél eerlijk ben vind ik het stiekem niet heel erg wanneer iemand heel ‘vaderlijk’ zegt dat dat gewoon niet kan. ‘Vroeger’ hadden we de clerus en de politiek die té bevoogdend hun macht uitoefenden, inmiddels ‘moet alles kunnen’. Voor mij persoonlijk ligt de waarheid weer ergens in het midden. Wat we vroeger teveel hadden hebben we nu te weinig en vise versa… In Thailand zijn we momenteel qua politiek weer zo’n beetje terug bij ‘vroeger’ en hopelijk is dat tijdelijk. Maar ik denk dat er ook veel mensen zijn die er niet zo rouwig om zijn dat er zo’n duidelijk signaal naar deze zangeres wordt afgegeven.

  • Khun Peter zegt op

   Toen Elvis in de zestiger jaren met zijn heupen zwaaide stond heel conservatief Amerika in brand. Iedereen sprak er schande van. Er waren zelfs protestmarsen. De jeugd was reddeloos verloren en de wereld zou compleet naar de verdommenis gaan. Nu een flink aantal jaren later lachen we om dat soort opmerkingen.
   Alles wat zich in de openbaarheid vertoont is controleerbaar en daarom redelijk onschuldig. Erger is wat stiekem achter gesloten deuren gebeurt zoals in de katholieke kerk.

   • Francois Nang Lae zegt op

    Ik geloof persoonlijk niet dat het aan het heupwiegen van Elvis ligt, maar het degenen die bang waren dat de wereld naar de verdommenis zou gaan lijken aardig gelijk te krijgen.

  • Tino Kuis zegt op

   Smaken verschillen, ik vind er zelf ook niets aan. De muziek is verschrikkelijk en de heupbewegingen simpel, saai en eentonig, verveeld op den duur.
   Maar je zegt het zelf al: Een vrouw wordt in deze veel sneller veroordeeld. Bovendien is het de vraag of de staat er een moreel oordeel over moet uitspreken en er wat aan moet doen.

   • Mieke zegt op

    Eens, Tino, dat is de vraag. En daarmee wil ik mijn eigen hypocrisie wel onderkennen….

  • theoS zegt op

   Elvis de Pelvis werd hij genoemd. Bakvissen bezwijmden wanneer hij optrad en zijn heupen flink liet gireren. Ik werd verboden door mijn vader om naar zijn film Rock around the Clock te gaan kijken in de bioscoop.

 8. HarryN zegt op

  Ach Mieke waar maak je je druk om. Tik eens op YouTube : uncensored rap music, wat je daar te zien krijgt is tig x meer bloot en suggestief dan wat Laimay laat zien. Begrijp ook niet waar de politiek zich mee bemoeit.
  Heb Laimay even opgezocht op YouTube en mijn mening is dat de muziek niets voorstelt en de kleding hoewel een bikini nog niets voorstelt wat je bij die rap music te zien krijgt. Indien de premier stelt dat de dames zich decent moeten kleden om rape te voorkomen dan adviseer ik hem nog maar eens aan Keulen en Zweden te denken waar het tijdens koud weer ook goed raak is met verkrachtingen. Blijkbaar vinden de jongeren dit wel interessant en Michael Jackson greep met regelmaat in z’n kruis daar werd ook niemand meer koud of warm van. Ik lig er niet wakker van het gaat bij wijze van spreken het ene oog in en het andere weer uit ( ik weet het het is oor in en uit) en ik heb een uitgebreide belangstelling voor veel soorten muziek maar dat rap en twerk gedoe is verder aan mij niet besteed.

 9. Mieke zegt op

  No worries Harry, ik probeer alleen een beetje te nuanceren. Ik heb al een dikke tien jaar geen tv meer, een bewuste keuze, juist om wat ik ‘pulp’ noem allemaal niet meer mee te hoeven krijgen. Hoef ik me er ook niet druk om te maken. Bevalt uitstekend! 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website