Het mag allemaal wel wat minder van premier Prayut die commentaar leverde op de sexy zangeres Lamyai Haithongkham. Deze 18-jarige dame staat op het podium heftig met haar heupen en billen te zwaaien, het zogenaamde twerking.

Lamyai laatr via haar manager weten dat ze het voortaan iets minder bont zal maken, maar helemaal stoppen met haar wulpse dans of haar kleding aanpassen, dat gaat niet gebeuren.

Er is vanuit conservatieve hoek ook al kritiek gekomen op haar artiestennaam Haithongkham. Wat gouden pot betekent. Volgens haar manager is dat onschuldig: “We kunnen accepteren dat er kritiek is op  haar performance maar laten wij haar artiestennaam er buiten houden.”

Bron: Bangkok Post

9 reacties op “Wulpse zangeres belooft minder sexy te dansen na kritiek van Prayut”

 1. Tino Kuis zegt op

  In het Engels heet het twerking.

  Thaise fans gebruiken het vulgaire woord ka-dao .

  Ik rust niet voordat ik de betekenis van een nieuw Thais woord of naam ken, en dat geldt in het bijzonder voor scheldwoorden en vulgaire woorden. Het opzoeken is vaak moeilijk omdat de tonen niet worden genoemd noch de juiste medeklinker ( 4 -s- _en in het Thaise alfabet) of de lengte van de klinker. Dit is het resultaat na een kwartiertje zoeken:

  ‘Dâo’ , met een dalende toon dus, betekent ‘neuken’ (dao met middentoon betekent ‘raden,gissen’’, ik ga weer wat woordgrappen bedenken). `กระเด้า of กะเด้า kràdâo of kàdâo betekent ‘schudden, bewegen, op en neer stoten stoten met de billen, de daad van seksueel binnendringen, penetratie’

  http://www.thai-language.com/id/141665

  Overigens gaf Prayut weer de schuld aan de ‘farangs’. Grapjas.

  • Rob V. zegt op

   Tino ouwe stinkbok. 😉 Leg dat maar eens aan een Thai uit, bij een letterlijke vertaling zou een buitenlander denken dat ik je zwaar beledig met zo’n woord. Taal blijft leuk.

   Prayuth begon over deze dame tijdens een bijeenkomst over rijst, het moet hem dus wel erg dwars zitten hier spontaan over te beginnen. 555

   Haar manager geeft aan dat ze nu 3 keer ipv 9 maal met de heupen zal stoten. Stoppen kan niet want zelfs Michsel Jackson deed het.

   https://coconuts.co/bangkok/news/twerk-irk-prayuth-scolds-country-singer-lamyai-dirty-dance-moves/

   • Tino Kuis zegt op

    Beste Rob,

    Kijk en geniet:

    https://www.youtube.com/watch?v=Hn7ANeyMUFQ

    https://www.youtube.com/watch?v=dSYOEujah30

    Het is echt een zware belediging voor die mooie Thaise cultuur ‘Thainess’ genaamd’.

    • Rob V. zegt op

     Dankje Tino, maar daar moet volgens Prayuth een waarschuwing aan vooraf met filmpjes die onthais gedrag tonen. Is niet goed als Thai die rare farangs kopiëren en hun eigen cultuur zo verloochenen. Nee als brave Thaise burger zie je jonge dames als snoepjes en mooie vrouwen die sexy gekleed zijn die lokken verkrachting over zichzelf uit. Zo sprak de grote leider, el generalisimo.

     Maar gelukkig zal de politie haar wat kleren aan laten trekken en zal een heel blik agenten nauwlettend het aantal heup stoten tellen. Zullen ze vast op camera moeten vastleggen.

     http://www.khaosodenglish.com/featured/2017/06/13/prayuth-criticizes-teen-singers-sexy-dancing-blames-farangs/

     http://www.khaosodenglish.com/culture/net/2017/06/15/lumyaigate-teens-golden-hot-pants-overheat-culture-wars/

  • chris zegt op

   Je vraagt je af of de man wel eens in het huidige nachtleven komt. En van wie hij nu gehoord heeft dat mevrouw Lamyai werkt. Want als je echt in het nachtleven van Bangkok, Pattaya, Chiang Mai en Phuket komt dan heb je wel wat meer gezien dan twerken. Maar hij heeft gelijk: daarvan zijn de buitenlanders de schuld. Als die er niet waren, was er geen nachtleven. En geen miljarden Bahts in het toeristisch laatje.

 2. paulusxxx zegt op

  Je vraagt je af waar de beste man zich mee bemoeit???

  Verkiezingen organiseren jongen!

  • Jos zegt op

   Op zich mee eens, maar ook in Nederland zal men het weinig waarderen dat het op de reguliere TV komt. Bij MTV zitten vergelijkbare clips in het nachtprogramma.

   Het dansen is vermakelijk maar doe het in een gogo bar, met muziek heeft het niks te maken.

   Het is deel ook het imiteren van de Amerikaanse rap/gangster cultuur. Of ik daar na zo blij van moet worden ….

 3. erik zegt op

  Zeker nooit in een gogo geweest. Daar doet men ook wulps en dan nog wel aan een paal ook! Ik noem het stand ophouden; even laten zien wat ons normbesef is en daarna vullen lieden weer hun zakken met paaldansen en gogo. Dus het is als altijd voor de bühne.

 4. T zegt op

  Ik denk dat die die premier zich beter zorgen kan maken over 1000 andere zaken die in zijn land spelen. Dan over de eerste beste schaars geklede zangeres, schijnbaar neemt de betutteling en vertrutting ook in Thailand met de dag toe…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website