(Redactionele bronvermelding: BlueBoeing / Shutterstock.com)

Thailand is rijk aan prachtige natuur en heeft een aantal van de meest indrukwekkende nationale parken in Zuidoost-Azië. Deze parken zijn een belangrijk onderdeel van het Thaise landschap en bieden een unieke kans om de fauna en flora van het land te bewonderen.

Er zijn meer dan 130 nationale parken in Thailand, die samen ongeveer een kwart van het land omvatten. De parken zijn verspreid over het hele land en bieden een breed scala aan landschappen, van heuvelachtige gebieden tot tropische regenwouden en stranden.

Khao Yai National Park

Een van de meest populaire nationale parken in Thailand is Khao Yai National Park, gelegen in het oosten van het land. Dit park staat bekend om zijn uitgestrekte junglegebieden en de vele wilde dieren die er leven, waaronder olifanten.Volgens gegevens van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation van Thailand waren er in 2021 ongeveer 300 wilde olifanten in Khao Yai National Park. Dit is een aanzienlijk aantal en het park is een belangrijke habitat voor deze indrukwekkende diersoort. Olifanten zijn een van de meest populaire diersoorten voor toeristen om te zien in het park, dus als je van plan bent om Khao Yai National Park te bezoeken, houd dan rekening met het feit dat je misschien geluk moet hebben om ze te zien. Het park biedt ook een aantal prachtige wandelroutes en kampeergelegenheden voor degenen die willen blijven slapen in de natuur.

Khao Yai National Park

Erawan National Park

Een ander prachtige nationaal park in is Erawan National Park, gelegen in het westen van het land. Geniet hier van magische watervallen, waaronder de indrukwekkende Erawan Falls. Het park biedt ook kans om te zwemmen en te ontspannen in de natuur. Het Erawan National Park in Thailand is bekend om zijn prachtige watervallen, waaronder de Erawan-watervallen, die bestaan uit zeven terrassen, elk met hun eigen poelen en zwemmogelijkheden. De waterval is genoemd naar de Erawan-schaal, een mythologisch wezen uit de Hindoe-mythologie met het lichaam van een olifant en het hoofd van een mens. Andere populaire watervallen in het Erawan National Park zijn de Mi Lom-watervallen, de Pha Ngao-watervallen en de Sai Yok Yai-watervallen. De Mi Lom-watervallen zijn ook bekend om hun mooie poelen en zwemmogelijkheden, terwijl de Pha Ngao-watervallen een meer afgelegen locatie hebben en minder bezocht worden door toeristen. De Sai Yok Yai-watervallen zijn een indrukwekkende waterval met een hoogte van ongeveer 50 meter en zijn omgeven door oeroud regenwoud. Alle watervallen in het Erawan National Park zijn prachtig en bieden de kans om te genieten van de natuur en te zwemmen in de poelen. Ik raad aan om ze allemaal te bezoeken tijdens je reis naar het park.

Erawan National Park

Khao Sok National Park

Naast deze twee populaire nationale parken, heeft Thailand nog veel meer te bieden. In het noorden van het land is er bijvoorbeeld Doi Inthanon National Park, met indrukwekkende bergtoppen en koffieplantages. In het zuiden van het land is er Khao Sok National Park met ongekende oerwouden en betoverende meren. Een van de hoogtepunten van het park is het Cheow Lan-meer, dat bekend staat om zijn heldere, blauwe wateren en omgeven is door oeroud regenwoud. Er zijn ook tal van wandelpaden en kajakroutes die toeristen kunnen volgen om het park te verkennen. Khao Sok National Park is ook een populaire bestemming voor ecotoerisme, met accommodaties zoals tentenkampen, hutten en boomhutten die toeristen de kans geven om te overnachten in het hart van de natuur.

Naast het behoud van de natuur, bieden de nationale parken in Thailand ook een aantal activiteiten voor toeristen. Dit omvat wandelen en trekken, vogels spotten, kajakken en raften. Er zijn ook verschillende accommodaties beschikbaar in de parken, van tentenkampen tot luxe lodges, zodat toeristen kunnen blijven om langer te genieten van de prachtige natuur.

De nationale parken in Thailand bieden een unieke kans om de natuur en de wilde dieren van het land te ontdekken. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het Thaise landschap en spelen een cruciale rol in het behoud van de biodiversiteit van het land.

6 reacties op “Ontdek Thailand (13): Nationale parken”

 1. Maarten zegt op

  Ik heb Permanent Residency, betaal (veel) belasting en woon 40 jaar in Thailand. Desondanks moet ik 10X zoveel betalen als een Thai. Totdat deze krankzinnige en discriminerende regel wordt afgeschaft verdom ik het om nog een national park te bezoeken.

  • Johnny BG zegt op

   Als iemand 40 jaar in TH woont en tevens een PR heeft dan kan je toch weten dat het niemand interesseert dat je vanwege de prijs een park niet bezoekt? Je hebt jezelf ermee en eigenlijk is veel belasting betalen ook een non reden. Wil je daarmee suggereren dat belasting betalen privileges met zich mee moet brengen?
   Discriminatie is onderdeel van de Thaise samenleving dus het mag toch allemaal geen verrassing zijn?

   • Ger-Korat zegt op

    Is trouwens wel een oplossing voor; pruik met zwarte haren, cap en een zonnebril op en dan niet je mond open doen bij de entree…100% Thaise prijs bij de parken. Verschuil me ook wel eens onder een bamboehoed met zonnebril en waarempel het werkt.

  • RonnyLatYa zegt op

   Wat een gefrustreerde reactie…. Van een PR dan nog die dan nog veel belastingen betaald.

   • RonnyLatYa zegt op

    Be.taalt… Ik zou trouwens niks meer bezoeken…

 2. peter zegt op

  Je moet ook altijd alles door jou vrouw /vriendin laten regelen.
  Dat doe ik ook als ik in Thailand ben.
  Buitenlanders want zo wordt jij nog steeds gezien betalen
  overal in de wereld t
  meer dan de plaatselijke bevolking.Ze worden ook vaker opgelicht.
  Groetjes peter uit Helmond.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website