Vorige week, op 13 juni, was de feestelijke opening van een nieuwe fabriek in Samut Prakarn, dat onderdeel is van de Apollo Group uit Coevorden. Dit bedrijf produceert transportinstallaties voor allerlei producten, hetzij in bulk of reeds verpakt. De opening werd in eendrachtige samenwerking verricht door de Nederlandse ambassadeur in Thailand, Z.E. Karel Hartogh en de Algemeen Directeur van de Apollo Group, Claudia van den Pol.

Ik wilde meer over de Apollo Group in het algemeen en over de nieuwe fabriek in Thailand weten en ontmoette Claudia van den Pol daarom een dag na de opening voor een gesprek. Ook vader Jack van den Pol, haar voorganger als Algemeen Directeur, was voor de gelegenheid van de opening naar Thailand gekomen en nam deel aan ons gesprek.

De Apollo Group

De Apollo Group bestaat uit verschillende bedrijven, die zich in het algemeen richten op (interne) transportsystemen. Afnemers van de Apollo bedrijven zijn te vinden in bijvoorbeeld brouwerijen, de frisdrankenindustrie, voedingsmiddelenproducenten, postbedrijven, farmaceutische industrie, opslaggebouwen en tal van andere industrieën waar men de vaak dure bedrijfsruimte optimaal wil gebruiken. De Apollo Group heeft verkoopkantoren in Europa, Verenigde Staten, China en Thailand. Productie van de installaties vindt plaats in Coevorden en in Amerika. De fabriek van Apollo VTS Asia Ltd. in Thailand is nu de derde productiefaciliteit.

Historie

De oorsprong van de Apollo Group werd gelegd door Gijsbert van den Pol, die in 1847 als hoefsmid startte in Nijkerk. In de loop van 170 jaar groeide het bedrijf, verhuisde naar Coevorden en is nu een belangrijke speler in de nichemarkt voor interne transportsystemen. Generatie na generatie leidden het familiebedrijf en vandaag den dag wordt het bedrijf geleid door de zesde generatie, Claudia van den Pol. Het 170-jarig jubileum werd eerder dit jaar gevierd. Op de website is de historie op een leuke manier in beeld gebracht

Claudia heeft in maart 2016 het stokje van haar vader als directeur overgenomen. Zij is niet alleen een charmante jonge vrouw – van de zesde generatie Van den Pol dus – maar heeft na een degelijke opleiding en inwerking door haar vader een eigen kijk op het bedrijf van nu en in de toekomst. Zij zegt: “Als zesde generatie Van den Pol en als vrouw in een mannenwereld leid ik de onderneming anders dan de voorgaande generaties. Natuurlijk heb ik respect voor wat er in de vorige generaties is opgebouwd, maar er spelen tegenwoordig andere thema’s. De wereld verandert pijlsnel, globalisering is een must, we kijken anders naar personeel en we veranderen onze manier van engineering.”

Apollo VTS Asia Ltd.

De nieuwe fabriek in Thailand is gevestigd op een modern industrieterrein in Ban Pli in de provincie Samut Prakarn, iets ten zuiden van Bangkok. De fabriek voorziet in een behoefte van de Apollo Group. Zegt Claudia: “Elk jaar krijgen we meer en meer aanvragen en opdrachten van grote bedrijven in het Verre Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland, die voor hun interne transport hun bedrijfsruimte optimaal willen benutten. In die transportsystemen zitten vaak knelpunten en Apollo VTS zoekt daarvoor een oplossing, die dan in de vorm van niet-gestandaardiseerde beker elevatoren en vertical spriaalconveyors wordt aangeboden. Met de productie, installatie en onderhoud van ons deel van het transportsysteem voorzien wij een steeds groeiende behoefte”

Tenslotte

Claudia komt uit Drenthe en als Tukker voel ik mij enigszins verwant met haar (mijn vader was een Drent). Ik wens haar en het bedrijf veel succes met de nieuwe fabriek in Thailand en om het even in onze streektaal te zeggen:

Good goan, iej kompt’r wah!

Hieronder nog een korte impressie van een spiraalconveyor.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=IvoMZliP87I[/embedyt]

 

Kijk voor meer informatie over het bedrijf en de producten op hun website: www.apollobv.com

3 reacties op “Op bezoek bij Machinefabriek Apollo VTS in Samut Prakarn”

 1. A zegt op

  Hi Gringo

  Dank voor je leuke artike over Apollo. Wij doen veel groei strategieen voor bedrijven in Zuid Oost Azie, met name in Indonesie. Daar heeft Apollo nog geen voet aan de grond zo lijkt het, terwijl grotere spelers wel behoefte aan de produkten van Apollo hebben denk ik. Hoe zou ik met Claudia in contact kunnen treden? Heb jij email en/of mobiel telefoon nummer? Los daarvan weet ik nog een goede partner firm, die meet en regelsystemen maken waarbij de produkten van Apollo uitstekend geintegreerd zouden kunnen worden. Genoeg food for thought…Groet, A

  • Gringo zegt op

   Ik zou zeggen, kijk op de website voor contact details.
   E-mailadres en tel nr van Claudia heb ik niet.
   Succes er mee!

 2. Farang Arroy zegt op

  Leuk om te lezen. Wens Apollo goede zaken in Samut Prakan. Kom zelf uit Coevorden en heb via schoonmaakbedrijf Fonville jaren terug bij Apollo de productieomgeving schoon mogen maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website