Het is nog niet veel, maar het is beter dan het omgekeerde. In de noordelijke en centrale provincies begint het water hier en daar te zakken.

De eerste watervrije districten zijn Phachi en Tha Rua in de provincie Ayutthaya.

In de drie rivieren die door de provincie Nakhon Sawan stromen is het water 3 tot 4 centimeter gezakt. Op de Pak Nam Pho markt is het water 20 tot 30 cm gezakt. Het duurt zeker 20 dagen voordat de overstroomde gebieden in de provincie droog zijn.

In Phichit, waar sommige streken al sinds medio juli onder water staan, begint het water ook te zakken. Maar vervoer moet nog steeds per boot plaatsvinden.

In de zwaar getroffen provincie Ayutthaya is de situatie stabiel. De waterstand in de Chao Praya rivier daalt met 1 tot 2 cm per dag. Zeker tot zondag blijft water uit de provincies Nakhon Sawan en Lop Buri de provincie binnenstromen. Het duurt zeker een maand voordat al het water verdwenen is.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Water begint te zakken in noord- en midden Thailand”

  1. ludo jansen zegt op

    gelukkig ,beterschap in het vooruitzicht,dus hopenlijk loopt alles een beetje normaal vanaf december.
    gelukkig zijn ze daar wat gewoon in thailand

  2. madelene mertens zegt op

    Eindelijk het eerste goede nieuws sinds hoelang?? Hopelijk krijgen de thaise bewoners alles weer snel op orde..arme arme arme mensen…wat een ellende hebben ze meegemaakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website