Een krachtige tropische storm zal vandaag Bangkok en veel regio’s in Thailand treffen. De stortbuien kunnen zorgen voor overstromingen en dat kan tot en met zaterdag duren.

Na Bangkok en de aangrenzende provincies zullen de zuidelijke provincies de volgende week aan de beurt zijn en te maken krijgen met regen, harde wind, hagel en bliksem.

Ondertussen heeft de harde wind al vijf provincies getroffen, waardoor er schade is aan 150 huizen in 21 dorpen, zei Chayapol Thitisak, hoofd van de Afdeling Disaster Prevention and Mitigation, woensdag. De getroffen dorpsbewoners wonen in de noordelijke provincies Phayao, Lampang en Phrae, waar meer dan de helft van de schade werd gemeld, zei hij.

Andere provincies waar huizen getroffen werden zijn Chachoengsao in het oosten en Chai Nat in de Upper Central Plains. Chiang Rai, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Phitsanulok en Phetchabun zullen vandaag ook te maken krijgen met het onstuimige weer. Andere provincies in deze regio’s zijn vrijdag en zaterdag de klos.

De Meteorologische dienst verwacht volgende week ook meer regen in het zuiden, voornamelijk als gevolg van de invloed van een sterke ‘oostenwind’.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Waarschuwing voor zomerstorm in Bangkok en andere delen van Thailand”

 1. John Chiang rai zegt op

  In Chiang Rai hebben we nu al 2 middagen beleefd met onweer,storm.en langer aanhoudende plensregen. Je kunt er haast de wekker op zetten,omdat net zoals gisteren reeds precies tussen 3 a 3.30uur plaats vind. In ca 15 min. staat alles blank van het water,en alles wat niet vast zit,waait vanwegen de storm door de omgeving.
  Het enigste voordeel is dat je s’avonds de planten in de tuin geen water meer hoeft te geven,en de lucht om te ademen weer schoner geworden is.

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, en gisteren was het wéér raak in de middag en avond. Heerlijk frisse lucht, intussen!

 2. Roopsoongholland zegt op

  Ik respecteer hier het soms heftig weer in de vorm van onweer en knallende buien nederig.
  Ben opgegroeid aan het strand in Nederland en heb oceanen bevaren. Dan denk je dat je alles heb gehad. Maar niet de geladen deeltjes in de lucht hier.
  Vandaag van Klaeng naar Bangkok Tanon Sukonvit Soi 13 VFS geweest voor VISA en ook nog even Wat Arun geweest , vorig jaar september gezien van de overkant. En vorig jaar vanuit Siriray hospital na een operatie.In 1995 heb ik Wat Arun gezien vanaf de rivier tijdens een indrukwekkende zakelijke rivier tocht.

  Ik heb een fantastische dag gehad. Wat Arun. 66 jaar en nog steeds gezond. Deze tempel is voor een rode draad in de beperktheid van de mens in de natuur en het leven.

  Nogmaals vandaag veel gereist. Prachtig weer. Dank U wel voor dit geluk .

  Vorig jaar ging ik in bliksem en donder naar Bangkok


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website