Na de dood van een Australische parasailer op Phuket aan de Kata beach werden alle bedrijven in Chonburi opgeroepen om de veiligheidsmaatregelen grondig te inspecteren en indien nodig aan te passen.

De politie van Pattaya en de toeristenpolitie bezochten 16 bedrijven, die parasailing aanboden om opnieuw de veiligheidsprocedures te controleren. Tijdens een twee uur lange vergadering hebben officieren exploitanten ondervraagd over hun veiligheidsmaatregelen, evenals over mogelijke personeelsproblemen. Preventie is noodzakelijk om te voorkomen dat er schade wordt toegebracht aan de toeristenindustrie in Pattaya.

Voor verzekeringsclaims bij schade, eisen de verzekeringsmaatschappijen een registratie van persoonsgegevens van de parasailers. Ook moeten de exploitanten controleren of een klant fysiek in staat is om aan parasailen te doen.

De politie ging daarna met NPE Pattaya Co naar zee en probeerde vanuit verschillende gezichtspunten de veiligheidsmaatregelen te beoordelen. De eigenaar, Nattapong Manasom, verklaarde dat hij gedurende de 20 jaar dat hij parasailing aan toeristen aanbied, er nog nooit een ernstig ongeval heeft plaatsgevonden. Hij zou regelmatig zijn uitrusting controleren en elke 6 maanden zijn parachutes vervangen.

Volgens de gouverneur van Chonburi Pakarathorn Thienchai moeten de toeristen zich veilig voelen op het strand of in het water. Er zouden zelfs badmeesters op het strand zijn om de veiligheid te waarborgen (de keren dat ik het strand bezocht, waren de badmeesters kennelijk net aan het eten of liepen ze ‘incognito’ rond!).

De fraaie politiebox op de hoek van Jomtien Beach/Dongtan Beach is vaak onbemand. Ook de toeristenpolitie geeft geen antwoord op vragen of neemt überhaupt niet op. Alleen het politiebureau Soi 9 is wel open om de betaling van bekeuringen te incasseren. Moeilijke vragen begrijpen ze niet en de politievrijwilligers, die ik ontmoette spreken geen Thais. Dat zou een eerste vereiste moeten zijn!

Bron: Pattaya Mail

2 reacties op “Verscherpte controle op parasailing na dood toerist”

 1. Sjaak S zegt op

  De politievrijwilligers spreken geen Thais? Zijn dat dan Farang? Of bedoel je dat ze Engels moeten kunnen spreken?

  • l.lagemaat zegt op

   De meeste “Volunteers” zijn Farangs (Pattaya) en spreken geen Thais, soms zelfs geen Engels.
   Zowel in het politieburo als bij wegcontroles!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website