Varkenspest in Laos

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
27 juni 2019

Bij varkens in Laos is het Afrikaanse varkenspest virus geconstateerd. Het Thaise Departement (DLD) heeft daarom per 21 juni 2019 een verbod van 90 dagen ingesteld op de invoer van varkensvlees vanuit Laos. Bij de grensovergangen zijn extra ambtenaren ingezet om de verspreiding van varkenspest in Thailand te voorkomen.

Eveneens wordt door ambtenaren, grenspolitie en militairen de bagage van handelaren en personen uit Laos scherp gecontroleerd om zo te voorkomen dat door smokkel, varkensvleesproducten, illegale planten of illegale wilde dieren, Thailand binnenkomen. Deze screening heeft al tot inbeslagname van goederen geleid.

Monsters van varkensvlees producten, die in het grensgebied op markten verkocht worden, zijn naar laboratoria gezonden voor onderzoek. Op deze wijze probeert men het bewustzijn onder de Thaise en Lao dorpelingen te verhogen om de verspreiding van het virus te helpen voorkomen.

De DLD zei dat het virus niet-overdraagbaar is voor de mens, maar het vormt wel een bedreiging voor de economie en de grenshandel. Boeren wordt geadviseerd om ongebruikelijke sterfgevallen onder hun varkens onmiddellijk aan DLD-ambtenaren te rapporteren.

Bron: Der Farang


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Varkenspest in Laos”

 1. Johnny BG zegt op

  Als vleeseter vind ik dit eigenlijk de waanzin van het vlees eten en de industrie die er in stand gehouden wordt. (Nog) niet gevaarlijk voor de mens maar wel voor alle andere varkensachtige dus hop lekker ruimen die zooi alsof je een vuilnisbak leeg kiepert.

  Op internet zijn er wat video’s over het ruimen in Azië te vinden en een van de afschuwelijkste toon ik zo af en toe aan mijn vrienden en kennissen met de vraag of ze überhaupt weten dat er zo met varkens (of ander vee) wordt omgegaan.

  Vegetariër worden is mijn streven niet maar voor 65% en daarna wat minderen dan weer wel en dan zijn het vnl. de kippen en de vissen die voor mij geofferd worden en maar het is een begin.

  Mogelijk dat een volgende generatie weer normaal gaat doen en voor de mensen met geen gevoel hier de video en zet dan ook even het geluid wat harder https://youtu.be/R8kXCgt6HFk

  De kans is zeer groot dat de ziekte is overgeslagen uit China en hier wat meer info https://www.varkensinnood.nl/chinese-varkenshorror

 2. Erik zegt op

  China (en hoe komt het daar?), Vietnam, nu Laos en vooruit, zet een paar ambtenaren aan de grens met Laos (die gelukkig voor het overgrote deel een natte grens is) en we houden het buiten de deur. En echt he-le-maal veilig zijn we als we de markten bezoeken en de mensen bewust maken van…..

  Hou nou toch op! Mensen denken aan geld, of het nu om het oppompen van dieren gaat, om antibiotica en nu om centen als ze een varken hebben en de knip leeg is. Dat vlees is al lang in Thailand en vergeet niet, er is een landgrens met Laos in de regio Loei, Uttaradit en Nan dus die dieren zijn ook al in Thailand. Mensengriep stop je ook niet aan de grens; de varkenspest komt er aan en gaat slachtoffers eisen.

  Triest want het treft straks ook de keuterboer die moet rondkomen van een ngaan rijstbouw, wat kippen en wat varkens. Compensatie? Daar lees ik nog niet van en juist DAT zou mensen kunnen bewegen verdachte dieren aan de overheid te melden.

  Dus bereid je er maar op voor in die regio: het komt er aan……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website