Vanaf 7 mei worden er door de kantoren van de Department of Land Transport (DLT) geen aanvragen voor een nieuw rijbewijs of verlenging van een bestaand rijbewijs geaccepteerd. De directeur-generaal van de DLT, Jirut Wisanjit heeft eerder deze week gezegd dat deze maatregel geldt tot nader order, maar in ieder geval tot dat de “Emergency Decree” is beëindigd.

“Hoewel de regering de lockdown maatregelen enigszins heeft verzacht, waaronder die van provinciale kantoren van de DLT, is mij gerapporteerd, dat meerdere kantoren nog niet gereed zijn met de voorbereidingen ten aanzien van de virusbescherming en de regels voor “social distance”, zei hij.

“Bovendien zijn er nog provincies met een verhoogd risico, waar de lockdown maatregelen nog volledig van kracht zijn, waardoor mensen van daaruit naar naburige provincies zouden kunnen reizen voor een nieuw rijbewijs of een verlenging van een bestaand rijbewijs. Dit is een verhoogde kans op interprovinciale infecties.”

“De DLT heeft daarom besloten alle service op te schorten, waarbij mensen, die al een aanvraag hebben ingediend en een uitnodiging hebben ontvangen voor de noodzakelijke formaliteiten, een nieuwe uitnodiging zullen ontvangen zodra alle diensten zijn hervat”, voegde hij er aan toe.

Tenslotte merkte Jirut op, dat de DLT er in toegestemd heeft dat alle rijbewijzen, waarvan de geldigheid sinds 2 januari 2020 is beëindigd, voorlopig geldig blijven gedurende de periode van de Emergency Decree. De Royal Thai Police Headquarters en Office of Insurance Commission zijn hiervan op de hoogte gesteld in verband met handhaving van de wet tijdens politiecontroles en verzekeringsclaims.

Bron: PattayaOne/The Nation


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website