Toeristen gered door olifanten

Door Gringo
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
13 september 2013

Een reddingsteam van vier olifanten heeft gisteren een groep van 16 toeristen in veiligheid gebracht, nadat de groep in de jungle ten noorden van Phuket gestrand was. De route van hun tocht was door een aardverschuiving, veroorzaakt door hevige stortregen, afgesneden en de mahouts (berijders van de olifanten) waren genoodzaakt een ander route terug te nemen.

De toeristen waren op een olifant trektocht in de heuvels achter Baan Thung Kamin in Khukkhak, een gebied net ten noorden van de populaire badplaats Khao Lak.

“Hun mahouts hebben geprobeerd een andere route terug naar het kamp te nemen, maar het betekende, dat zij een vanwege de regens heel sterk stromende geul moesten oversteken,” vertelde de wethouder van Khukkhak, Sirithorn Buakaew aan de Phuket Gazette. “De olifanten waarop zij reden waren relatief jong en waren bang voor het oversteken van de sterke stroming. Dus belden we reddingswerkers van diverse andere stations om een reddingsteam van vier oudere en ervaren olifanten uit te sturen om de toeristen in veiligheid te brengen.”

Alle 16 toeristen werden veilig teruggebracht, terwijl de mahouts de nacht in de jungle doorbrachten met de jongere olifanten, wachtend op betere weersomstandigheden om terug te keren.

Het meetstation van de Thaise meteorologische dienst in de nabijgelegen stad Takuapa meldde een neerslag van 64 mm in het gebied in een tijdsbestek van 15 uren. Ook Phuket had met hevige regenval te maken, de TND meldde 154 mm neerslag op de internationale luchthaven van Phuket in de 24 uur voorafgaand aan 07:00 vandaag.

De wethouder van Khukkhak Sirithorn waarschuwde toeristen in het bijzonder om bij deze weersomstandigheden voorzichtig te zijn. “Toeristen wordt aangeraden niet in zee te zwemmen of te spelen in het water bij watervallen in deze periode. De zware regen kan heel gevaarlijk zijn,” zei hij.

1 reactie op “Toeristen gered door olifanten”

 1. Chelsea zegt op

  Ik vind dat je helemaal niet van die tochten moet maken in zo’n moeilijk toegangelijk gebied zittend op de rug van een olifant.Er wordt tegenwoordig zoveel informatie gegeven over het feit dat het zitten van volwassen mensen op de rug van een olifant absoluut niet verantwoord is.Olifanten zijn sterk,kunnen alles trekken en zijn zeer sterk met hun slurf en worden sinds mensen heugenis gebruikt voor zwaar werk in de bossen of elders op het land.Maar de rug van een olifant is absoluut niet geschikt om van die zware toeristen op hun rug te torsen.Die rug is gewoon weg niet sterk genoeg om dit werk dag in dag uit,jaar in jaar uit te doen !!!
  Ook door diverde reisorganisaties worden dergelijke olifantstochten tegenwoordig ontraden om aan deel te nemen.
  Als je de jungle in wil ,ga dan begeleid, gezeten in een 4-wheel truck,of als je fysiek nog sterk genoeg bent,maak dan een trekking te voet onder begeleiding, of ga raften ,maar weiger deel te nemen aan die ploeterpartijen op de rug van soms hoog bejaarde olifanten.
  Die Thaise olifanten exploitanten kan je het niet kwalijk nemen….die weten gewoonweg niet beter en het is tevens hun broodwinning.
  Verminderde klandizie haalt ook voor hen de noodzaak weg om voor aanwas van nieuwe olifanten te zorgen dmv strooptochten in de jungle waarbij vaak de moeders van de jonge gekaapte olifantjes worden doodgemaakt en de kleintjes vervolgens een verschrikkelijke training met veel slaag moeten ondegaan,om op deze manier volgzaam te worden om in de toekomst weer van die overvette toeristen op hun rug te moeten dragen.
  Gelukkig zijn de olifanten die in de toeristische gebieden ,zoals in HuaHin en Bangkok moesten bedelen voor een hapje suikerriet of zoiets ,verdwenen uit het straatbeeld.

  Hetzelde minderwaardige,dieronvriendelijke gedrag zie je ook op plaatsen in Zuid Afrika,waar tegen betaling uiteraard,toeristen willen zitten op GEBLINDOEKTE struisvogels.
  Iedereen kan zo zien dat die beesten dat gewoonweg niet willen,maar ertoe gedwongen worden.
  Degenen die dit zeer onvriendelijke gedrag tov dieren zich nog steeds laten welgevallen ,moeten zich kapot schamen en dienen de door hen,onder vaak grote hilariteit van anderen gemaakte foto’s, te vernietigen en zeker niet aan anderen tonen..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website