Door de torenhoge prijs van varkensvlees in Thailand is de vraag naar krokodillenvlees toegenomen, wat de door de pandemie getroffen krokodillenboeren een enorme steun in de rug is gebleken.

De voorzitter van de Thai Crocodile Farmer Association, Yosapong Temsiripong, zegt dat de stijgende consumptie van het vlees van reptielen commerciële krokodillentelers enige hoop heeft gegeven. Hij legde uit, dat de boeren wel de kosten hadden, maar de krokodillen, vooral hun huiden, niet konden verkopen vanwege de pandemie, waarin geen buitenlandse toeristen het land binnenkwamen en de export werd stopgezet.

Met de aanzienlijke toename van de vraag naar het vlees, is het aantal krokodillen dat per maand wordt geslacht bijna verdubbeld tot 20.000. Of de trend standhoudt, hangt volgens Yosapong af van de vraag of de consumenten, die het krokodillenvlees proberen, het lekker vinden.

Desalniettemin is hij van mening, dat er een grote kans is op vraag op langere termijn, aangezien het vlees kan worden aangepast voor gebruik in verschillende recepten en rijk is aan eiwitten, vergelijkbaar met kip en varkensvlees, maar, althans voorlopig tegen een lagere prijs.

Ik heb het krokodillenvlees nog niet in de supermarkt te koop gezien, maar wel al eens geproefd. Bij een stalletje van de krokodillenshow van het Tiger Park in Sriracha werd ooit sate van krokodillenvlees verkocht, best lekker eigenlijk!

Wanneer hebt u voor het laatst krokodillenvlees gegeten?

Bron: Thai PBS


» Laat een reactie achter


Rating: 4.88/5. From 8 votes.
Please wait...

14 reacties op “Toenemende vraag naar krokodillenvlees in Thailand”

 1. GeertP zegt op

  Bij ons in de buurt is ook een krokodillenfarm en een restaurant die het vlees verkoopt,ik eet geregeld krokodil in knoflook pepersaus,heerlijk!!!!!
  Maar dat het een vervanger wordt van varkensvlees betwijfel ik,de prijs ligt een stuk hoger dan die van varkensvlees.

 2. Cornelis zegt op

  Heb ooit krokodil gegeten in het befaamde ‘The Carnivore’ restaurant in Nairobi, Kenia. Ben eigenlijk niet zo’n vleesliefhebber, maar dat smaakte prima. Heeft wel wat weg van kippenvlees.

 3. Joris zegt op

  Voor het laatst heb ik krokodillenvlees in Zimbabwe gegeten. Dat moet in 1999 zijn geweest. Overheerlijk, zeker met een goede kaassaus.

 4. Peter zegt op

  Bij het lezen van het verhaal krijg ik niet alleen heimwee naar Thailand maar ook naar het eten van het eten van krokodillenvlees. In december 2018 en later in december 2019 werd getracterd door een Thaise vriendin in Pattaya – Locatie: second road achter central festival (*_*)

  We zijn toch een volk van : “wat de boer niet kent dat eet ie niet ” maar als je in Thailand bent dan moet je van lands cutuur proeven – zo ook met krokodillen vlees. mijn indruk is dat het de smaak heeft van een “mengelmoes” van kippen- en schapen vlees waar anderen toch iets anders bij proeven ( dat kan) –

  Hoe smaakt het : aroi mak mak ( erg lekker) en zeker voor herhaling vatbaar. Het wordt tijd dat ik daar weer naar toe ga.

 5. Michel Van Windekens zegt op

  Een twintigtal jaar geleden kon je in Chiangmai , niet ver van de LaiThai – guesthouse, een gespecialiseerd
  restaurantje voor krokodillevlees vinden. De naam ken ik niet meer.
  Ik heb daar een tweetal keer het vlees geeten, maar ….
  niet slecht van smaak, vooral dankzij de lekkere looksaus, maar een beetje zoals kikkerbillen.
  De Thaise keuken heeft zoveel meer en beter te bieden. Die kleine stukjes varken- of kippesvlees in de lekkerste bereidingen zullen voor ons geen groot prijsverschil uitmaken. Smakelijk voor degenen die willen proberen, maar voor mij hoeft het niet meer.

  Groetjes,
  Michel.

 6. Sjaak S zegt op

  Vreemd dat de verkoop van krokodillen vlees stijgt en die van varkensvlees daalt, terwijl het duurder is.

  • Ger-Korat zegt op

   Zal het even verduidelijken, het artikel begint met: “Door de torenhoge prijs van varkensvlees in Thailand is de vraag naar krokodillenvlees toegenomen”.

   • Sjaak S zegt op

    Nou, volgens Geertp is krokodillenvlees duurder, dus is het ondanks de “torenhoge” prijs van varkensvlees nog steeds duurder en dus een toegenomen vraag onlogisch. Kip is goedkoper en als de vraag daar naar toegenomen is, vind ik dat wel logisch.

   • Sjaak S zegt op

    OK, ik heb het opgezocht. Wat GeertP schrijft, klopt niet. Krokodillenvlees is nu goedkoper: https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2247155/crocodile-goes-onto-the-menu

  • Johny Prasat zegt op

   Er zijn de afgelopen maand in Thailand al enorm veel varkens gestorven aan varkenspest. Wij hadden er ook een tiental zitten, allen dood binnen iets meer dan een week. Dat is de reden dat de prijs van levende varkens is gestegen van 70 naar meer dan 100 baht. Dus ook de prijs van varkensvlees is gestegen. Op de markt goedkoop varkensvlees kopen is momenteel zeker niet koosjer.

   • Johny Prasat zegt op

    Het is de prijs per kilogram.

 7. T zegt op

  Apart tot krokodillenvlees goedkoper is als dat van een varken, bij mijn weten is het voer van een varken veel goedkoper dan het vlees dat een krokodil moet eten.
  Ook duurt het veel langer een krokodil op te kweken tot een lengte wanneer het vleesrijp is als een varken maar goed het zal wel aan mij liggen.

  • Rob V. zegt op

   Ik denk dat krokodillenvlees een bij- of restproduct is, men kweken krokodillen voor de luxe handtasjes…

 8. William zegt op

  Dit is uit The Thaiger.
  One crocodile farm made a post on Facebook last week offering the reptile meat at 70 baht per kilogram, but less than pork which has been around 200 baht per kilogram. The farm said the crocodile meat tastes similar to chicken, adding that it’s rich in protein and “very healthy.”
  70 Baht per kg of 200 Baht per kg, niet zo gek dus die hoge vraag naar krokodillenvlees.
  Zelf vind ik het ook het meeste op kip lijken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website