Thaksin Shinawatra realiseert zich waarschijnlijk, dat de directe en hevige reacties tegen zijn mogelijke amnestie, zoals overwogen wordt door zijn zuster’s regering, als een boemerang tegen hem zou kunnen werken.

Hij heeft vandaag een brief gestuurd aan de Pheau Thai Party, die het ook in het Engels heeft vertaald voor publicatie. Ik heb het dan weer vertaald in onze eigen taal.

Dubai, 20 november 2011

“Beste landgenoten,

Omdat ons land zich in een grote crisis bevindt vanwege de overstromingen, maak ik mij zorgen en zou willen, dat ons land en alle Thaise mensen snel door deze crisis heenkomen en het vereist harmonie en verzoening in ons land om deze natuurramp te overwinnen. Ik steun alle maatregelen die zullen leiden tot nationale verzoening en wijs elke poging om de atmosfeer hiervoor te bederven af en ik ben bereid om mijn persoonlijk geluk op te offeren, hoewel mij de laatste 5 jaar geen recht gedaan is. Ik zal geduldig zijn in het belang van het Thaise volk.

Omdat het Koninklijk Besluit dat voorziet in het jaarlijkse koninklijk pardon wordt voorbereid en omdat Z.M. de Koning dit jaar 84 jaar oud wordt dit jaar en omdat het gerucht gaat, dat mijn naam zal worden opgenomen in de lijst van personen die worden voorgedragen voor amnestie, vertrouw ik op het principe, dat de overheid niet iets zal besluiten om mij of een ander individueel persoon in het bijzonder te bevoordelen.

Bovendien moet elke actie in deze periode betrekking hebben op nationale verzoening in ons land om de crisis ten gevolge van de grote watersnoodramp te overwinnen.

Omdat Z.M. de Koning ziek is, moeten we Z.M. de Koning geen aanleiding geven voor meer bezorgdheid in deze en ben ervan overtuigd dat onze minister-president mijn geloof en intentie deelt.

Met betrekking tot de Thaise mensen die mij hebben gesteund, wees niet teleurgesteld, want als het licht van de gerechtigheid gaat schijnen, wordt alles afgehandeld, want ons land zal niet eeuwig in een staat van conflict verkeren.

Tot slot doe ik een beroep op alle partijen die echt van Thailand houden om de woorden vergeven en vergeten betekenis te geven door elkaar te vergeven en het verleden te vergeten om de toekomst een nieuwe dimensie te geven in het belang van ons land en jongere generaties.”

Met vriendelijke groet,

was getekend,

Politie luitenant-kolonel, Thaksin Shinawatra

 

Ter aanvulling van dit “breaking news”nog dit:

Thaksin Shinawatra zei tegen buitenlandse persbureaus dat hij niet weet of hij is opgenomen in de lijst van veroordeelden, die in aanmerking komen voor amnestie.

Reuters vroeg hem of hij dacht dat hij zou worden opgenomen, Thaksin werd geciteerd:… ‘Ik weet het niet, ik denk van niet, maar niemand weet het, want het was een vertrouwelijk bijeenkomst. Het is aan de volledige discretie van Zijne Majesteit de Koning. ”

En Matichon Daily zegt deze morgen, dat Premier Yingluck plannen heeft aan te kondigen dat Thaksin, haar broer, niet wordt opgenomen in de lijst van de ongeveer 30.000 gevangenen, die naar verwachting op de lijst voor amnestie zullen staan.

Tegenstanders wachten af totdat zij zeker zijn wat er precies gaat gebeuren. Geruchten blijven geruchten en niemand gelooft een ander in deze sfeer van een groot wederzijds wantrouwen.

10 reacties op “Thaksin: “ik wil niet op die lijst””

 1. Hans Bos (redactie) zegt op

  Van belang is ook dat als Thaksin gebruik zou maken van deze amnestieregeling, hij daarmee indirect zou verklaren dat hij een veroordeelde misdadiger is. Hij heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn, slachtoffer van politieke machinaties. Weliswaar zou hij door de amnestie zijn gevangenisstraf mislopen, maar zijn strafblad blijft. En dat is tegen het zere been van het ‘orakel van Dubai’.

  • erik zegt op

   ik geloof hier helemaal niets van, zal verder nu niets beweren en laat ons afwachten tot begin december,als het konijn uit de hoge hoed gelaten wordt.never a dull moment in Thailand

  • Chang Noi zegt op

   Aha daar heb je een goed punt, want zoals ik al eens zei loopt hij anders kans later alsnog eens veroordeeld te gaan worden. Hij wil meer als slechts terug komen.

   Chang Noi

  • david zegt op

   hahahaha geweldig Hypocriet aan het woord, vergeven en vergeten komt echt niet in zijn woordenboek voor, maar leuk geprobeerd

   • Fred zegt op

    Ja juist, geeft hij dan ook al dat geld terug war hij slinks heeft buit gemaakt.
    Dat kunnen ze nu zeer goed gebruiken voor de stakkers van de waters noot

    • nok zegt op

     Een deel van zijn geld wat in Thailand op de bank stond is hij al kwijt. Ik dacht iets van een miljard euro dus daar kan je flink wat dammen en dijken van bouwen.

     Verder wel prachtig hoe hij nu de boel probeert om te draaien. Als ik hem was zou ik nog een miljard aan Thailand schenken en dan eisen dat ie gewoon mag terugkomen.

     Dat geld heeft hij via illegale manier verkregen, hij heeft dan nog steeds 2 miljard over dus wie maakt hem wat?

 2. henk zegt op

  heb dit toch al helemaal niet begrepen, dat het pardon ook voor hem kan gelden. Amnestie verleen je niet aan voortvluchtigen.

  • Hans van den Pitak zegt op

   Of het nog in de regels staat weet ik niet, maar vroeger waren er twee belangrijke voorwaarden waaraan moest worden voldaan om in aanmerking te kunnen komen voor amnestie door de koning.
   1. De strafoplegging moest al zijn ingegaan.
   2. De mogelijke begunstigde moest spiit vertonen.
   Beide zijn in het geval Taksin niet aan de orde.

 3. rene zegt op

  Ik denk dat er hier twee begrippen worden verward. Bij amnestie wordt de straf opgeheven en ook het strafblad verdwijnt. Het is alsof er niets is gebeurd.
  Bij genade daarentegen, wordt de straf ook opgeheven, maar het strafblad blijft. Ik veronderstel dus dat er hier sprake is van een genademaatregel en niet van amnestie.

  • henk zegt op

   weten alle journalisten dat verschil ook? lees toch vaak over een amnestie voor bajesklanten wanneer ergens een koning(in) jarig is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website