Thaise visser ontdekt dode buitenlander in zee

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
24 oktober 2019

Teerapong Boonwat, een visser van 24 jaar, deed op de ochtend van 18 oktober wel een bijzondere vondst. Op weg naar zijn krab vallen in het gebied van Koh Ped voor het strand van de Naval rating school zag hij een lijk in zee drijven op 3 zeemijl van het Ban Amphur strand.

Hoewel hij echt bang was, kon hij toch niet het lijk zonder meer in zee achterlaten, zodat later de juiste religieuze ceremonies konden plaatsvinden. Hij bond een touw aan het lichaam en sleepte het langzaam richting Pak Klong Beach achter Wat Ampawaram in Sattahip waar hij rond 9.30 uur aankwam. Een andere schipper van een vissersboot die gewaarschuwd was, voer snel vooruit om de politie te waarschuwen, zodat zij verder konden handelen.

Op het lichaam werden geen identificatiepapieren of iets dergelijks aangetroffen. De politie concludeerde echter dat het een buitenlandse man van ongeveer 40 jaar moest gaan, gezien het postuur en de gedragen kleding. Verder schatte men door de staat van het lichaam, dat het overlijden al een week geleden zou hebben plaatsgevonden.

Voor de politie blijft er nu niets anders over dan rapporten door te zien op zoek naar vermiste personen.

Bron: Pattaya Mail

3 reacties op “Thaise visser ontdekt dode buitenlander in zee”

 1. Jacques zegt op

  Ik denk dat sectie op het lichaam door een patholoog anatoom ook nog wel de nodige informatie zal opleveren. Zeker het DNA onderzoek is hierbij van belang. Dus alleen maar rapporten na spitten is wel erg magertjes gesteld.

 2. thea zegt op

  Groot respect voor de jongeman dat hij ondanks zijn angst voor het dode lichaam het toch mee heeft gesleept naar de kust.
  Kan me zo goed voorstellen dat hij het eng vond.
  Als hij het achter had gelaten hadden ze misschien het lichaam niet zo snel meer gevonden en iemand zal de man missen en nu weten wat er gebeurd is.

 3. Eric zegt op

  “, een visser van 24 jaar, deed op de ochtend van 18 oktober wel een bijzondere vondst”.

  Klinkt als de start van een mooi sprookje in plaats van de vonst van een lijk in het water.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website