De Thaise regering heeft deze week drie belangrijke steunmaatregelen voor ouderen goedgekeurd. Die bestaan uit belastingvoordelen voor bedrijven die ouderen in dienst nemen, omgekeerde hypotheken en een verplicht pensioenfonds.

Bedrijven die een ouder persoon in dienst nemen (of houden) met een salaris van 15.000 baht of minder per maand, krijgen daarvoor een flinke belastingaftrek.

De regering wil ook samen met de particuliere sector seniorenwoningen gaan bouwen. Verder zal er overheidgrond worden beschikbaar gesteld voor klinieken en opvanghuizen voor ouderen. Het Treasury Department heeft al percelen aangewezen voor seniorenwoningen.

Er komt een pensioenfonds voor bedrijven met meer dan 100 werknemers. Werkgevers en werknemers betalen een premie van 3 tot 15 procent van het salaris met een maximum van 60.000 baht per maand.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thaise regering komt met steunmaatregelen voor ouderen”

 1. ruud zegt op

  Ik ben benieuwd, wat de gevolgen zijn, voor het stimuleren van ouderen in dienst nemen.
  Waarschijnlijk een toename van de jeugdwerkeloosheid, met alle gevolgen daarvan.(criminaliteit en drugsgebruik bijvoorbeeld)

  De opvang en bouw van ouderenwoningen klinkt wel symphatiek.
  Maar veel zal van de uitvoering afhangen.
  Het risico is natuurlijk wel, dat je de ouderen isoleert van hun kinderen en kleinkinderen.
  Die stukken land van de overheid zullen hooguit toevallig in de buurt van familie liggen.
  En verder is het hopen, dat er dan goed voor de ouderen zal worden gezorgd, en dat het geen snelwegen naar het volgende leven worden.

 2. Marcus zegt op

  Wel je kan het ook zo zien. Niet werkende ouderen zijn in Thailand vaak een pest voor de kinderen. Met een pensioen opbouw hoeven de kinderen niet af te srokken en hebben meer geld om voor eigen kinderen te zorgen die daardoor misschien minder in the criminele hangjongeren cirkels terecht komen. Dit gezecht hebbende , je weet het maar nooit met de Thai en het kan ook richting gokken en mekong gaan. Thai sparen niet en kijken niet naar morgen.

 3. Geert zegt op

  En zo heel langzaam begint Thailand steeds meer op een tropische versie van Nederland te lijken.

 4. Frans Nico zegt op

  Ik vraag mij af wat de huidige ouderen, ontslagen vanwege hun leeftijd en met onbetaald pensioen gestuurd, hier iets aan hebben. Of heeft Thailand ook een vadertje Drees?

 5. Mark zegt op

  Demografisch zit er in Thailand een geweldige vergrijzingsgolf aan te komen. Dit zijn beleidsmaatregelen die daarin kaderen. Misschien zal later blijken dat ze (deels) niet effectief waren. Misschien is het to little to late. Maar het is beleid … geen particulier geneuzel in de marge, geen individuele navelstaarderij, geen egocentrische zakkenvullerij. De Boeddha kan glimlachen 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website