De politie in Bangkok mag van hogerhand geen zonnebrillen meer dragen. Het plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, Chalermkiat Srivorakhan, verbiedt de dienstdoende agenten van het Metropolitan Police Bureau (MPB) zonnebrillen te dragen. Ook moeten zij zich goed kleden en hun haar kort houden.

Chalermkiat ergerde zich aan het feit dat sommige agenten trendy of gespiegelde zonnebrillen dragen, dat is niet goed voor het imago van de politie.

De agenten zelf zijn niet blij met het verbod. De zon is volgens hun te fel om zonder oogbescherming hun werk te doen. Een advocaat heeft gratis rechtsbijstand aangeboden aan agenten die het verbod willen aanvechten.

Bron: Bangkok Post  

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Thaise politieagenten mogen geen zonnebrillen meer dragen”

 1. eric zegt op

  Verbod op het niet dragen van een helm of telefoneren en roken tijdens het rijden lijkt mij zinvoller!

  • janbeute zegt op

   Beste Eric het verbod op het niet dragen van een helm en telefoneren tijdens het rijden .
   Is al voor een lange tijd geleden vastgelegt hier in Thailand .
   Alleen de controle door de RTP is het probleem .
   Zo nu en dan staan ze altijd op de zelfde lokatie langs de weg voor pakweg een uurtje te kontroleren .
   Gaat de highschool uit dan gaan er horden naar huis op hun brommer . En neem maar van mij aan , ook al moet je bij de wet geregeld een rijbewijs hebben in Thailand .
   Kan pas vanaf je 18 levensjaar , deze racende schoolkids zijn alle jonger dan 18 .
   En de politie doet hier geen mallemoer aan .

   Jan Beute .

 2. Leo Th. zegt op

  Het vorige plaatsvervangend hoofd van de nationale politie kwam onlangs, zoals ook vermeld op Thailand Blog, negatief in het nieuws. Deze man verklaarde toen dat zijn functie slechts een bijbaantje betrof. Weet niet waar de huidige plaatsvervanger vandaan komt maar dit besluit kan ernstige gevolgen hebben voor het gezichtsvermogen van de agenten in de toekomst. Elke deskundige raadt met klem aan om juist je ogen te beschermen tegen fel zonlicht. Als het tijdelijk hoofd van de politie zich ergert aan bepaalde brillen zou hij natuurlijk ook regels waaraan een zonnebril moet voldoen kunnen uitvaardigen. Overigens denk ik niet dat agenten hun zonnebril nu niet meer zullen dragen, deze beroepsgroep in Thailand is immers bij uitstek ‘eigengereid’ te benoemen. Kortom, een onzinnig besluit! Past wel in het kader dat strandgasten zich niet tegen de zon mogen beschermen door op bepaalde dagen het gebruik van een parasol op het strand te verbieden.

 3. john zegt op

  Je zag in Thailand zelden mensen met een zonnebril. Sinds enige jaren is het trendy om zoiets te dragen. Zelfs in tv shows zie je mensen met zonnebril op. Kan me wel iets voorstellen met de rechtvaardiging van een zonnebril maar vind het wel opmerkelijk dat men hier pas nu achter komt .

 4. Ben zegt op

  Als je aangesproken wordt is het wel heel beleefd om je zonnebril af te zetten. Surveillerende in een auto of motor is een zonnebril eigenlijk onmisbaar in Thailand.

 5. Jacques zegt op

  Een totaal verbod op een zonnebril te dragen lijkt mij ook niet haalbaar. Vrijwel alle Thaise politiemensen in het verkeer werkzaam rijden met zo’n bril op. Ik ook trouwens want de zon is hier debet aan. Uniformiteit geldt voor het hele land dus dan zouden andere afdelingen hier ook zo mee om moeten gaan. Onzinnige beslissing. Wel zou er een ban kunnen komen op fashion brillen, want het is hem niet om de stoerheid te doen natuurlijk. Daar hebben we andere motorrijders voor, maar dat even ter zijde. Bij het aangaan van een gesprek is het wel zo netjes om de zonnebril af te doen, zodat er in de ogen gekeken kan worden. Dat vind ik niet meer dan normaal en fatsoenlijk.

 6. Leon zegt op

  Het zou beter zijn als de door het bedrijf geleverde zonnebril en bedrijfskleding gedragen dient te worden. Niks trendy. En alles is in de hand te houden.

 7. l.lagemaat zegt op

  Sommige agenten in Pattaya lijken wel robotten.

  Zwarte mondmaskers tegen luchtvervuiling, daarboven een weerspiegelende blauwe zonnebril
  en daarboven gelijk de helm.

 8. Rob V. zegt op

  De berichtgeving op Khaosod is beter dan BKKpost: de zonnebril moet af omdat dit vriendelijker oogt en communiceert maar verkeersagenten etc. mogen hem uiteraard ophouden als ze in de zon surveilleren. Wel zo fijn iemand in de ogen te kunnen kijken als je praat. Maar veel agenten zijn verknocht aan die dingen, 24/7.

 9. Cor zegt op

  Dat gedoe over die zonnebril vind ik persoonlijk wel iets overdreven.
  Waar ik me wel gruwelijk aan stoor is dat ik ooit van een politieagenten bij een aanhouding door links af te slaan bij een rood licht wat vroeger altijd normaal was, gevraagd werd of ik dacht dat ik een farang ben om boven de wet te staan.
  Nu moet je een goed opletten hoeveel van die ingebeelde arrogante politieagenten zelf zonder helm rond rijden op een motorfiets, vooral die vrijwillige agenten met die blauwe pakjes aan en die baret op hun hoofd, die hebben het niet nodig om een helm te dragen. Hoe hoger de functie hoe arroganter ze zijn. Let ook eens op bij een voetgangers oversteekplaats (aan de beach road) hoeveel van die arrogante politieagenten door het rode licht rijden, of dat nu met een motorfiets is of met een auto, zelfs de toeristenpolitie heeft het niet nodig om te stoppen. Bij ons in Europa geven de politieagenten een voorbeeldfunctie, maar die is hier in Thailand heel ver te zoeken in alle opzichten. Hier geeft men te kennen ik ben een agent en heb dat allemaal niet nodig.

  De groeten van Cor.

 10. rob zegt op

  Laat ik dan maar met de Hollandse koopmansgeest spreken: welke investeerder ontwerpt zonnebrillen voor de motoragenten, die verkleuren met fel licht, maar normaal een blik in/op de ogen toont? Of wachten ze tot ze ze in China maken?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website