De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft officieel de start van het regenseizoen aangekondigd na een reeks stortbuien die de afgelopen drie dagen meer dan 60% van de bovenste regio’s van het land hebben getroffen.

Deze overgang van de zomer, waargenomen op 20 mei, brengt een verandering in weerpatronen met zich mee die naar verwachting de komende maanden verschillende delen van het land zal beïnvloeden.

Verwachte duur en regio’s

In boven-Thailand zal het regenseizoen, dat wordt veroorzaakt door zuidwestelijke winden op ongeveer 1500 meter hoogte, naar verwachting tot half oktober duren. Ondertussen krijgen de zuidelijke regio’s, met name de oostkust, te maken met langere periodes van regenval die tot half januari kunnen aanhouden.

Weersvoorspelling en waarschuwingen

De onmiddellijke weersvoorspelling van de TMD benadrukt de zorg voor zware regenval in het noorden, noordoosten, de centrale vlaktes, het oosten en de zuidkust van 21 tot 24 mei. De TMD heeft waarschuwingen gegeven aan inwoners in deze gebieden om zich voor te bereiden op zware tot zeer zware regenbuien, wat kan leiden tot afvloeiing en mogelijke overstromingen.

Verandering in windrichting

De verandering in windrichting op ongeveer 10.000 meter, die nu uit het oosten komt, draagt ook bij aan deze verwachte omstandigheden. Omwonenden en lokale overheden wordt geadviseerd waakzaam te blijven en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de impact van het seizoen te minimaliseren.

Advies aan de bevolking

De TMD roept de bevolking op om alert te zijn en voorbereidende maatregelen te nemen tegen mogelijke overstromingen en andere weersgerelateerde calamiteiten. Lokale overheden zijn gevraagd om waakzaam te blijven en snel te reageren op noodsituaties om de veiligheid van de inwoners te waarborgen.

1 reactie op “Thaise meteorologische dienst kondigt officieel start regenseizoen aan met zware regenval”

 1. Arno zegt op

  Eindelijk, de verzengende hitte is weg, afgelopen dagen flinke donderbuien gehad en de laatste twee nachten gehele nacht flink geregend,.
  Nu slechts 27 graden in huis, heerlijk koel!
  Klein nadeel en gevolg is dat aan het begin van de avond de buitenlampen dicht bij het huis uit moeten, raamhorren goed dicht en gordijnen dicht.
  Want ongelooflijk hoeveel vliegende insecten er uit de grond komen.
  Ik hoop dat ik het goed schrijf, Maeng Mauw noemt men deze insecten, schijnt familie van de termieten te zijn.
  Onder de buitenlampen welke op een afstandje van het huis staan kan je s’-ochtends miljoenen vleugeltjes en insecten met de bezem opvegen en weggooien.
  Ongekend hoeveel insecten er onder de grond zitten.
  Termieten zitten er genoeg, die hebben al voor de nodige schade gezorgd.
  Mieren in overvloed, van grote rode exemplaren tot minescuul kleine zwarte miertjes aan toe, die in grote getale op etenswaren welke niet hermetisch afgesloten verpakt zijn afkomen en ongelooflijk, waar die kleine krengen vandaan komen en zo snel.
  Deze verschijnselen der natuur zullen velen wel herkennen.

  Gr. Arno


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website