Ao Nang (Krabi)

Een Thaise gids (26) heeft ontkend schuldig te zijn aan de verkrachting en mishandeling van een jonge Nederlandse vrouw tijdens een vakantie in Ao Nang (Krabi), zo schrijft de Phuket Gazette.

De man verklaarde dat de vrouw toestemmende met de seks en er daarom geen sprake was van aanranding en verkrachting.

Verdachte melde zich

Het proces begon afgelopen vrijdag bij het Provinciaal Hof, zo heeft de politiechef Thaksin Phochakorn aan de Phuket Gazette bevestigd. Er was eerder al een aanhoudingsbevel voor de man uitgevaardigd, maar de verdachte koos ervoor om zich vrijwillig te melden bij de politie. “Hij kon de druk niet meer aan en besloot zich aan te geven. Hij gaf toe dat hij seks met de vrouw had gehad, maar beweerde dat ze had ingestemd”, zo liet politiekolonel Thaksin weten.

Sporen van geweld en verkrachting bij het slachtoffer

“Ik kan geen commentaar geven omdat de zaak nu onder de rechter is. Maar ik kan wel bevestigen dat de vrouw verwondingen had, zoals flinke blauwe plekken op de rechterkant van haar gezicht en een gescheurde lip. “Wij zijn voor het eerst op de hoogte gebracht over de toestand van de vrouw nadat ze naar het ziekenhuis was gebracht. Eerst werd er gedacht dat ze het slachtoffer was van een motorongeluk. Later bleek uit onderzoek door een arts dat de vrouw sporen vertoonde van een verkrachting, zo verklaarde de politiechef. “De vrouw diende een klacht in bij de politie en verklaarde dat ze verkracht was.”

“Nadat we genoeg bewijs hadden tegen de man hebben we een arrestatiebevel tegen de verdachte uitgevaardigd, waarbij hij beschuldigd werd van aanranding en verkrachting.”

Meer seksueel geweld tegen toeristen onder invloed van alcohol

Col Thaksin liet verder weten dat het steeds terugkerende probleem van verkrachting en aanranding een zware druk legt op het politieapparaat. “We maken ons ernstig zorgen over deze kwestie, omdat verkrachtingen steeds vaker voorkomen in Krabi. In veel gevallen is het slachtoffer een vrouwelijke toerist. In bijna 100 procent van aanranding- en verkrachtingszaken in Krabi kende het slachtoffer de aanvaller”.

“Meestal begint het met een vriendelijke ontmoeting in een uitgaansgelegenheid. De vrouwen drinken wat met mannen die ze niet kennen. Ik wil toeristen waarschuwen voor de gevaren van alcohol. Wanneer je met een onbekende (Thaise) man alcohol gebruikt kan de situatie gevaarlijk worden door de effecten van alcohol. Bij veel misdrijven is er alcohol in het spel”, zo besluit de politiechef van Krabi.

5 reacties op “Thaise gids Krabi ontkent beschuldiging verkrachting Nederlandse toerist”

 1. dave zegt op

  Jammer voor die vrouw,maar zeker ook voor de Toeristenindustrie.

  Moderator: de laatste zin verwijderd. Te generaliserend.

 2. dave zegt op

  o.k. te generaliserend voor U,maar niet voor de thailandkenner.Ik begrijp dat je niet alles mag zeggen,laten we het dan maar denken.

 3. Sjaak zegt op

  Dave,
  Al jaren kom ik naar Azie en Thailand en deze vrouw is helaas niet de enigste die verkracht werd.
  De toeristenindustrie heeft daar niet of nauwelijks onder geleden…
  Daar kunnen eerder bommen of andere vormen van geweld voor zorgen..

 4. dave zegt op

  Ben toch best benieuwd wat de NL ambassade voor deze vrouw doet of deed.Ik vind toch dat we het best voor onze eigen vrouwen mogen opnemen.

 5. Gringo zegt op

  In het AD van vandaag een bericht over de vader van dit meisje, die een clip over het voorval heeft gemaakt.
  Zie
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3339062/2012/10/29/Boze-vader-maakt-clip-na-verkrachting-van-dochter.dhtml


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website