Voor het eerst sinds vorig jaar is de export in november ingekrompen als gevolg van de overstromingen en de tragere groei van de wereldeconomie.

De daling zal zich tot het eind van het eerste kwartaal van volgend jaar voortzetten, verwacht vice-minister Siriwat Kachomprasart (Handel). Thailand verscheepte in november goederen ter waarde van 47,1 miljard baht, 9,7 procent minder dan in dezelfde maand een jaar geleden.

De grootste verliezers waren de elektronische sector (47,4 procent minder dan in november 2010) en de automobiel- en onderdelenindustrie (55 pct). De industriële sector als geheel zakte met 26,7 procent naar $8,7 miljard. Daarentegen deed de gewassen- en agroindustriële export het goed met een stijging van 11,3 procent op jaarbasis.

De daling was groter dan verwacht, zegt Sompop Manarungsan van het Panyapiwat Institute of Technology, omdat de cijfers van de vorige maanden forse groet lieten zien. Augustus: plus 31 procent en september 19 procent. Alleen oktober was wat minder met een groei van 0,34 procent.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website