Premier Prayut is er van overtuigd, hij doet de voorspelling dat Thailand binnen 20 jaar vrij van corruptie is. Hij deed zijn uitspraak tijdens een ceremonie op zondag ter gelegenheid van National Anti-Corruption Day op Sanam Luang, gehouden nabij bij het Grand Palace in Bangkok.

Volgens Prayut heeft de regering een strategisch plan voor de lange termijn gelanceerd die een eind moet maken aan corruptie. Het plan bestrijkt diverse gebieden, variërend van het bevorderen van bewustzijn bij studenten en schoolkinderen tot het verbeteren van methodes om corruptie te voorkomen en te straffen. Prayut zegt daarover: “Corrupte mensen moeten uitgeroeid worden. Daarnaast moeten we voorkomen dat mensen in de toekomst ten prooi vallen aan de corruptieplaag.”

Voorzitter Pramon (anti corruptie commissie) riep de Thaise bevolking op zelf ook actief te worden bij de bestrijding van corruptie: “Iedereen dient de handen ineen te slaan om corruptie te bestrijden. We moeten onze plichten en ons werk na behoren uitvoeren en niet buigen voor geld dat wordt aangeboden om onze waardigheid te kopen.”

Tijdens de bijeenkomst was er ook een tentoonstelling waar enkele corruptiezaken werden toegelicht.

9 reacties op “Premier Prayut: Thailand binnen 20 jaar vrij van corruptie”

 1. slagerij van Kampen zegt op

  Geen enkel land is vrij van corruptie. Thailand over 20 jaar dus ook niet. Tegen het streven op zich valt niets in te brengen. Echter: verbeter de wereld, begin met jezelf. Ik bedoel dan: Eerst maar eens beginnen met het leger en de politie. Pas als de bazen niet langer corrupt zijn volgt het volk (hopelijk dan)

 2. Fransamsterdam zegt op

  Dat geeft wel aan hoe diep het zit.
  Het ligt er ook aan hoe je het brengt.
  Als je zegt: “Thailand nog bijna 20 jaar corrupt”, klinkt het een stuk minder ambitieus.
  Maar goed, als je het probleem niet onderkent en er wat aan doet weet je zeker dat er nooit wat zal veranderen. Het uitzetten van een tijdpad en het tussentijds evalueren van de vorderingen zal moeilijk zijn.
  Het heeft geen zin om alleen maar te roepen: “Daar komt toch niets van terecht.”
  Het zou mooi zijn als iedereen dit plan vanuit een positieve grondhouding benadert en in ruil daarvoor de vrijheid krijgt om dat dan waar nodig wel kritisch te doen.

 3. Nest zegt op

  Minder corruptie bij politie en gouverment,misschien wel.. Maar het verschuift misschien naar de militairen

 4. Leo Th. zegt op

  De wens is de vader van de gedachte, je hoopt op iets omdat je wilt dat het zo is. Corruptie is vaak onzichtbaar, dan heb ik het uiteraard niet over het afkopen van een (veronderstelde) overtreding bij een simpele politieagent, en zit zo diepgeworteld in de maatschappij dat ik vrees dat het uitbannen ervan een bijna onmogelijke opgave zal zijn. Corruptie is misbruik maken van een machtspositie voor privé gewin en juist degenen die de meeste macht hebben zijn daartoe in staat dus per definitie ook het gevoeligst om zich corrupt op te stellen.

 5. Pieter de Boer zegt op

  Zou mooi zijn maar is eďen wassen neus! Zelfs hier in Nederland nog steeds cortuptie. Zal ook nooit verdwijnen.

 6. Daniël M zegt op

  Geeft Prayuth zichzelf nog 20 jaar om aan de macht te blijven?
  Wat gaat hij ondertussen doen?

 7. Jan zegt op

  hahahahahahaha big joke !!!! Vraag hem eens hoe hij multimiljonair geworden is? Van zijn salaris als militair ?

 8. marcello zegt op

  HAHAHA gaat niet gebeuren, Er zijn zoveel mensen die profiteren van corruptie en dat is de laatste 20 a 25 jaar alleen maar erger geworden. Thailand is een mooi land, om prima op vakantie te gaan maar de farang is altijd de lul. Laten we eerlijk zijn die corruptie daar zit overal, gaat niet lukken. WEL REALISTISCH BLIJVEN ,

 9. teun zegt op

  (Te) dure militaire speeltjes kopen (duikboten etc), (Onnodige) HSL’s aanschaffen etc. Een goede manier om huidige functionarissen een geode pensioenvoorziening te bezorgen.
  En daarna roepen, dat degenen na ons geen corruptie meer mogen plegen……..

  Beginnen met politie-, leger- en regeringsfuctionarissen met een vermogen van zeg > TBH 25 mln af te romen tenzij ze kunnen aantonen dat ze er op eerlijke wijze aan zijn gekomen.

  Dat zou een goeie start zijn, lijkt me. Zal vast niet gebeuren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website